|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2008
|
![]() Nie którzy (nooby) nie wiedzą o co chodzi z tymi serwerami co to jest PvP, a co to jest non-PvP ja postaram sie to tutaj opisać:
Tibia posiada bardzo wiele serwerów wiem tylko tyle że więcej niż 65. Te serwery są rozlokowane w Stanach Zjednoczonych i Niemczech ( Na niemieckich serwerach gra więcej Polaków). Światy (serwery) dzielą się na 3 kategorie: PvP (Player vs. Player) – na serwerze włączona jest możliwość atakowania innych graczy (większość serwerów). Za zabójstwo gracz dostaje na 15 min. status zabójcy (ang. Player Killer), który umożliwia bezkarne zaatakowanie go przez inną postać. Non-PvP – brak możliwości ataku innego gracza (Mniej serwerów trudne zalogowanie się na nie). PvP-enforced – atakowanie innych graczy na tych serwerach jest jak najbardziej dozwolone i nie jest w żaden sposób karane. Dodatkowo jeśli zabity gracz ma wyższy poziom od gracza który go zabił (lub maksymalnie o 10% niższy), zabójca otrzyma doświadczenie. Ilość otrzymanego doświadczenia wynosi 10% doświadczenia które ofiara straci przy śmierci. Istnieją 2 serwery tego typu (Najmniej zaludnione ![]() Premium – Istnieje tylko jeden taki serwer. Dostęp do niego mają tylko gracze z aktywnym kontem premium. Są jeszcze tak zwane OTS'y na których skille i Exp rosną szybciej ale to postaram sie opisać w następnym temacie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() SERIO?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Serovon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Vips
Świat: Calmera
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
|
![]() Zakładam, że intencje były dobre ale każdy to wie... Był kiedyś nawet taki News...
Nikomu sie nie przyda Radze nie zakładać tematu o OTSach...
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Brawo, a wiesz kto to jest noob?
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Prowokacja, do zamknięcia, radzę nie pisać, bo tworzą się przez takie głupoty kłótnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Bravo za dobre intencje, ale to wszystko jest w manualu. Ps. nooby może i wiedzą, ale newbie nie wiedzą
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21
Stan: Początkujący
Imię: Eragog Rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() No właśnie wydaje mi się, że 'nooby' wiedzą o co chodzi z tymi serwerami, bo jakby nie wiedziały to by powstawały ciągle tematy "A co to pefałpe" jak to jest z każdą inną rzeczą, o której nooby czegoś nie wiedzą, a takie tematy chyba nie powstają...