Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-07-2008, 10:21   #1
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny Rook Mythbusters

Witam!
Stworzyłem ten temat, aby każdy mógł wklejać informacje o mitach, które zweryfikował. Dzięki temu wszystko będzie w jednym miejscu i nie będzie potrzeby przekopywania tysiąca siedmiuset tematów w poszukiwaniu jednego mitu.
Proszę wszystkich userów o udzielanie się w tym temacie, zamiast zakładania nowego o podobnej tematyce. Jeżeli masz teorię na temat mitu, a nie jest ona jeszcze sprawdzona - sprawdź go lub napisz tu, a ja postaram się go zweryfikować.
Temat ten różni się od tematu Stonogi, gdyż tam rozważania są głównie teoretyczne, a tu planuję praktyczne. To wszystko zależy także od was i waszej pomocy.
Pozdrawiam.
I żeby jako-tako zacząć:
Mit "Chodzić jak Ghoul"
Obalony. Osobiście ułożyłem ciała w ten sam sposób, po czym kilka godzin obserwowałem potwora i zaznaczałem trasę jego ruchu. Odkryłem w ten sposób schemat poruszania się nieumarłego, po czym wiedząc, że ja się pomylę, skorzystałem z taskera i wklepałem tam kombinację ruchową, którą wcześniej odkryłem. W odpowiednim momencie włączyłem program, dzięki któremu moja postać przez dwie godziny chodziła identycznie jak Ghoul. Potem zrobiłem to samo z odwróceniem lustrzanym względem osi Y i punktu 0. (kto się uczy matematyki powinien wiedzieć o co chodzi) Nic to nie dało - ściana jak stała, tak nie miała zamiaru znikać.
Mit "Zarzuć rybami wyspę z SoF"
Nałowiłem kilkanaście ryb, po czym rzuciłem je w każde możliwe miejsce na wyspie. Nic.
Mit "No exp"
Eskortowany przez Soru Haltona ruszyłem postacią z absolutnie niczym niezmienionym, po przeinstalowaniu gry, w stronę Mino Hell. Tylko się poruszałem, komunikowaliśmy się przez gg. Efekt - nic. W "Albumie" chyba nawet jest screen.
Mój brat zrobił to samo na komputerze kolegi, zainstalował Tibię od nowa zaraz po zmianie adresu IP. (zmienne IP robi swoje.) Efekt ten sam. Więcej o tym na Tibiawiki.
Mit "Minotaur na skale":
Krążyły plotki o tym, że jak się zabije Minotaura ze Skały(TM) z pięści, wypadnie klucz do Minotaura Maga. Pan Klocek to obalił, po czym Mowicz Rookstayer pobił go na głowę, zabijając stwora bez żadnej części ekwipunku. Więcej o tym na Rookgaard.pl i Tibiawiki.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-07-2008, 10:39   #2
Dindsuk
Użytkownik Forum

Dindsuk's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Poziom mag.: O
Domyślny

Mit "Shadow Rex"
Sprawdzony nic sie nie stalo, chociaz ciala przeze mnie uzyte nie mialy wyjatkowej wagi.
Dindsuk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 13:22   #3
Befsztyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 05 2008

Domyślny

Znowu jakiś bezsensowny temat... wszystko znajdziesz w temacie Tajemnice Rookagaardu

Ostatnio edytowany przez Befsztyk - 22-07-2008 o 13:24.
Befsztyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 14:01   #4
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

@up

Racja

To streszczona (niedokładnie) wersja innych tematów w których wszystko jest wyjaśnione. Jak ludzie będą walić posty każdy ze swoją propozycją to później powstanie jeszcze jeden temat jako streszczenie tego. Jak już robić taki temat to robić go porządnie, gdzie nie będzie zbędnych postów tylko w jednym będzie wszystko poskładane (aby więcej użytkowników czytało).

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 15:04   #5
Ace70ne
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 06 2008

Domyślny

Wyszło na to że Alphadron także zakłada tematy nie mające sensu

Nie czepiam się jbc, jesteśmy ludźmi i wszyscy się mylimy

@down
Narazie sam sie ośmieszyłeś nie widząc drugiej linijki mojego tekstu, nie jestem tu po to żeby się czepiać ani wypominać innym błędy. A jeżeli ty uważasz się za niewiadomo kogo i o jakim umyśle to najlepiej nie graj w Tibię - to chyba nie na twoim poziomie...

Ostatnio edytowany przez Ace70ne - 22-07-2008 o 18:58.
Ace70ne jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 15:27   #6
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Domyślny

@2 und 3 up
Przeczytajcie sobie dokładnie, na czym ten temat polega. Do tej pory nigdzie nie widziałem żadnego z prośbą o ruszenie dupsk do roboty i udowadniania tego w jednym temacie, żeby nie szukać godzinami po całym forum. Wiecie, że jest pełno cepów, którym się szukać nie chce - a tak to będą mieli wszyściutko podane na talerzu i spamu będzie mniej. Ale po co się ruszać - najlepiej powiedzieć "a po co ten temat, szukać na forum!" i potem kląć na zwały spamu, nie? Był na forum taki temat, notabene też założony przeze mnie i cieszył się sporą popularnością. Niestety zmienił się w spam topic i go skasowali, razem z kilkunastoma innymi.
Ergo - rada "Pomyśl zanim napiszesz" wciąż żywa. Polecam się zastosować.
@up
Wiem, że masz do mnie żal za pewien post, ale pisząc to w każdym możliwym miejscu ośmieszasz siebie, nie mnie.
@topic
Żeby offu nie było:
Jest teza o użyciu knife jako wytrycha na drzwiach do MM. Kogoś, kto takowe narzędzie posiada, proszę o sprawdzenie.
Mit "Magic Light Wand i drzwi":
Niemożliwe do zrobienia - po użyciu MLW zapala się i gaśnie, wiec nie można użyć go na drzwiach. Rzucić też się nie da - "there is no room".
@down
Od tego można zrobić temat ogólnie zebrany, pasowałoby tylko ugadać z modem o przyklejeniu. Jak będę miał czas to napiszę do jakiegoś.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 22-07-2008 o 16:35.
stary 22-07-2008, 15:36   #7
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

Grrr, chodziło mi o to, żeby wszystkie informacje by były w jednym temacie (najlepiej przyklejony i zamknięty) aby nie było spamu i żeby to było podane "na talerzu". Tak to powstanie kilka stron niepotrzebnych rzeczy, niektórzy się zniechęcą i nie przeczytają wszystkiego po czym będą zakładać kolejne tematy..

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 16:59   #8
Befsztyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 05 2008

Domyślny

twoj pomysl proby obalenia czy tez potwierdzania mitow zwiazanych ze sof albo ghulem tudziez mm nie ma najmniejszego sensu, poniewaz http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450 (nie MOZNA dostac sie do mm, ghula, sova, wiec jakies proby szukania tego ,czego nie ma, sa bezowocne )
stary 22-07-2008, 21:03   #9
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Domyślny

No ja przepraszam, ale kto tu mówi o SoF czy Ghoulu? Te tutaj to tylko przykłady. Poza tym - to, że my to wiemy nie znaczy, że każdy to wie. A jak ktoś napisze i podsunie pod nos - będą wiedzieć. Nieprawdaż?
@down
Przeczytaj jeszcze raz - U W A Ż N I E.

----(\_/)
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 22-07-2008 o 22:26.
stary 22-07-2008, 22:05   #10
perek1892
Użytkownik Forum

perek1892's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2008
Lokacja: Jelenia Góra

perek1892 ma numer GG 8107541
Domyślny

I znów pojawia się to samo zdanie " Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki".Nie pisz żebym przeczytał pierwszy twój post bo zrobiłem to i myśle tam jak wszyscy że ten temat jest nie potrzebny gdyż powstał podobny (2 linijki wyżej) a w którym ludzie będą pisać to samo co by pisali tutaj.

Peace.P~~
perek1892 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2008, 23:01   #11
Maxpixel
Użytkownik Forum

Maxpixel's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Warszawa

Świat: Titania
Poziom mag.: 2
Send a message via Skype™ to Maxpixel
Domyślny

Jak dla mnie ...

Usunąć WSZYSTKIE tematy ...
Podzielić to DOBRZE ... i zamknąć możliwość robienia tematów ...

A tak jesteśmy skazani na wieczne potępienie ...
Ten kto ma tysiąc przyjaciół, żadnego z nich nie szanuje, a ten kto ma jednego wroga spotka go wszędzie!
Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są bracmi.
Maxpixel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania