Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-09-2004, 21:41   #1
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Na emeryturze
Domyślny PvpEnforced

Doszedlem do wniosku ze jesli wychodze ze szkoly kolo 15 to raczej nie mam szans grac w tibie bez pacca (kazdy serwer jest "Too many players"). Oczywiscie takiej sytuacji nie ma pvpEnf. Nie wiem czemu ale malo ludzi tam gra (gora 500 /600). Chce troche sie pobawic na takim swiecie i mam problem z wyborem: Dolera czy Inferna? Druga rzecz: czy na tych serwach jest inna granica ilosci playerow?? I trzecia rzecz: Kumpel powiedzial ze takie servy sa dobre na RookStayerow bo na rooku nie ma rzonicy a zawsze mozna sie lognac. Czy ma racje??Aha. Jaka profesja byla by dobra na taki swiat? Bo rozumiem ze potrzeba czegos co szybko rosnie w sile. Ale co ?
Earl jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-09-2004, 22:02   #2
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Inferna-bo ja tam gram .Twój kumpel jest śmieszny-jak sie wybiera serwer e-pvp to chyba nie po to aby się na rooku kisić.Co do profesji to oczywiście sorc(najlepszy w PvP),ale tylko jeśli masz jako takie doświadczenie w Tibii i co najważnieszje CIERPLIWOŚĆ.Podobnie z druidem.Knighta w ogule nie polecam-żmudny trening to spore ryzyko a i tak w PvP ta profesja ssie.Poza tym Inferna jest światem młodym więc broń i eq będą cię drogo kosztować.
Ithelios jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-09-2004, 22:34   #3
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Domyślny

Hmm... Bo mam wrazenie ze Iferna jest bardziej zaludniona niz Dolera. Z tym sorciem to sie boje ze w czasie jak bede klepal ten 15 lvl i 20 mlvl to dostane pare dedow....Chyba jednak bedzie pal bo amunicje na poczatku sobie zrobie a bełty to wymienie za hmm'ki, a p-set powinien wystarczyc.

Mam jeszcze takie pytanie: Jak to wyglada?? Czy rzeczywsicie jest tak ze ledwo nos za depo wychylisz to z sd dostaniesz?? I czy np. hlvl zabijaja 10 lvl dla zabawy (bo expa i tak nie dostana)...

Aha. Co z tym limitem graczy? Tez jest 850 ?
stary 16-09-2004, 08:54   #4
Mashour
Guest

LOL

Na tym świecie nie jest tak, że jak wyjdziesz z dp to dostaniesz sd... Jak kogos zabijesz to jestes hunted jak na normalnym servie. Tak myśle
Nie gram na tym świecie ale slyszalem o tym od kumpli

Pozdro
Mashour
  Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2004, 13:02   #5
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Earl
Hmm... Bo mam wrazenie ze Iferna jest bardziej zaludniona niz Dolera. Z tym sorciem to sie boje ze w czasie jak bede klepal ten 15 lvl i 20 mlvl to dostane pare dedow....Chyba jednak bedzie pal bo amunicje na poczatku sobie zrobie a bełty to wymienie za hmm'ki, a p-set powinien wystarczyc.

Mam jeszcze takie pytanie: Jak to wyglada?? Czy rzeczywsicie jest tak ze ledwo nos za depo wychylisz to z sd dostaniesz?? I czy np. hlvl zabijaja 10 lvl dla zabawy (bo expa i tak nie dostana)...

Aha. Co z tym limitem graczy? Tez jest 850 ?
Gra na Inferni bardziej przypomina grę sprzed grudniowego update,gdy to nie było kretyńskiego systemu skulli i banów.Limit graczy jest normalny-wynosi 850.Kiedy ja robiłem sorca to w drodze do 27lvla od PK dedłem 5 razy(początek serwa-czasy dominacji LaH).Wtedy każdy był zajęty pilnowaniem własnego nosa i robieniem własnego levela,nie mógł sobie pozwolić na beztroskie PKowanie(LaH trzymało wszystkich za morde).Teraz sytuacja wygląda troszke inaczej.Jest kilka silnych gildii,wiele osób ma PK chary(w tym ja) i beztrosko morduje nie martwiąc się o konsekwencje.Nadal jednak twierdze,że twoje obawy są mocno przesadzone.High levele mają co innego do roboty,niż mordowanie 10lvlowców(np-mordowanie się WZAJEMNIE )
Ithelios jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2004, 18:41   #6
Shater
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 06 2004

Shater ma numer GG 5115550
Domyślny elo

Hej ja też robie sobie postać na Infernie, imie Shargan to bedzie sorcek ale nieweim kiedy na maina wyjde bo niemam duzo czasu na granienim bo mam tez knighta na elysi
Więc mam takie pytanko :
jakiego gracza musze zabic zeby miec exp i ile dostaje?
stary 16-09-2004, 19:20   #7
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Każdą postać można zrobić szybko i dobrze i knight jest najlepszy na 100lvlu tyle że zanim go zrobisz
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2004, 20:11   #8
Batunm
Użytkownik forum

Batunm's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Osiek

Domyślny

Granie na tym swiecie to strata czasu .tam trudno sie dorobi wysokiego lv(o ile sie da ).Wiem bo gralem tam.Eeee osobiscie wole Hiberne.
Batunm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-09-2004, 20:18   #9
Necron
Użytkownik Forum

Necron's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
Necron ma numer GG 3180413
Domyślny

Sam jestes strata czasu gosc sie nie pytal czy to strata czasu.
Wiec:
1. Za kazdego zabitego przez ciebie dostaejsz exp nie moze byc to lvl nizszy od ciebie
2. Nie ma skulli
3. 10lvl to zabijaja inne 10 -9 - 8 - 7 - 6 lvl
4. Wedlug mnie profesja dobra to pall (szybko biega , moze robic sob ie runki i amunicje, luk latwo dostepny, szybko rosna skille - 50/30 i masz niezla zabawe, szybko (dosc) rosnie mlvl)

End of my humanity has come on.
Necron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2004, 23:14   #10
Earl
Użytkownik Forum

Earl's Avatar

Domyślny

Mam juz postac na Infernie. Teraz tylko mysle nad profesja.....

Mowicie ze gra na pvp-enf jest bez sesnu bo nic sie nie osiagnie. Nie zgodze sie z tym. Ja gram dla zabawy i z przyjemnosci bede ubijal 10 lvl palkiem 8 lvl ryckow :twisted: A jak mnie ubija to trudno......

Piszcie co sadzicie o profesji na takim swiecie, a zaawansowani gracze niech napisza czy sa jakies taktyki po wyjsciu z rooka i jaki miasto powinienem wybrac (mysle o Thais albo Carlin)
stary 20-09-2004, 14:55   #11
16LuKasz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 07 2004

Domyślny

A ile expa dostane jak zabije sorciem na 10lewelu knighta na 11lewelu
16LuKasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2004, 18:52   #12
sebcio
Użytkownik Forum

sebcio's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nibiru.

sebcio ma numer GG 6.4.7.0.0.8.1
Domyślny

W Carlin zawsze cos sie dzieje.. W Thais nie wiem bo tam zadko bywam
Ale i tak wole isc do Carlin.. Aha i taka "taktyka" jak bedziesz szedl na niskim lvl do innego miasta, to radzilbym przemykac poboczem.

btw. mam tam postac.

Pozdrowienia.
sebcio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 12:21   #13
Afinor
Użytkownik Forum

Afinor's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala

Afinor ma numer GG 2349632 Afinor ma login Tlenu groomowladny@tlen.pl
Domyślny

Myslalem czy by sie nie przeniesc na pvp. Denerwuja mnie juz te sqlowe swiaty a na non-pvp to pewnie jeszcze gorzej. Teraz kilka pytan:

- Mam 8lvl wyszedlem z r00ka od razu sie na mnie rzuci stadko ludzi czy nie jest az tak strasznie?
- Bez pacc mam czego szukac?
- Jesli chodzi o profesje to myslalem pal/sorc. Predzej pal bo do sorka raczej nie mam cierpliwosci.

www.grzes.prv.pl
Grzesiu przeprowadza sie i postanawia zostac blokersem
Afinor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 15:47   #14
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

w ciagu 1 dnia zaliczysz deada - obiecuje

na infernie na razie nie ma co szukac - kilku hlvli uprawia massrandompk - zmieniaja serwer podzcas najblizszego updatu

nie musisz miec pacca tylko ciezko na rook sie wbic

zdecydowanie sorc - bedzie ciezko ale wysilek sie oplaci (brak exhausted podczas uzywania run)
2 sorce 15 lvl i 12 mlvl tak klepia draga w 20 sekund z hmm (wiem z doswiadczenia) - oczywiscie z blokerem - wyobraz sobie co robi 3 sorcow 50 lvl i ok 50 mlvl z demonem - nawet blokera nie potrzebuja srednio 10 sekund i mozna loot zbierac
stary 03-12-2004, 16:10   #15
Solegu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 11 2004

Domyślny Ludzie!

Gralem na INFERNIE, tam jest super, mialem tam kilka charow, najgorzej zaczac, "O, 8 sorcerer, bede bil" podejdzie taki i zacznie lac... AAle potem to juz jest super (mowie gralem, bo mnie hakli, 16 sorc, moze to malo, ale b. ciezko wytrenowac sorca, szczegolnie na Infernie, gdzie sie leja bez powodu
Solegu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 16:16   #16
Solegu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 11 2004

Domyślny

16LuKasz, nie wiem, cos kolo... nie bede w blad wprowadzal, ale widzialem jak gosciu przed depotakie cos: "TEST UE, TEST UE" wyszly tlumy przed dp i walnol UE (ja w dp se siedzialem ) zabil 90% ludzi (Blood of Kain przezyl chyba) i dostal kilka tysiecy expa
Solegu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 16:28   #17
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

watpie zeby cos takiego mialo miejsce

zeby uzyc ue musisz miec 34 lvl
a zeby dostac expa musisz zabic wyzszego, rownego lub o 10% nizszego lvl (w tym przypadku 30+)
jedno Ue moze co najwyzej zabic sorca lub druida na takim lvlu
a watpie zeby ktos dal sie zabic przez ue pod depo - chyba ze byl afk, ale na takim lvlu nie afkuje sie pod depo

byl przypadek kiedy koles na 12 lvlu zabil kolesia na 60 i zobaczyl napis:

You advanced from lvl 12 to 23.
(nia pamietam czy byl to dokladnie 23 lvl ale cos kolo tego)

ogolnie dostaje sie 1% expa ofiary za zabicie free i 0.7% expa ofiary za zabicie pacca
stary 03-12-2004, 16:48   #18
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Co do UE, to takie sytuacje jak najbardziej się zdarzają. Ostatnio stałem przed depo w Venore, kiedy zabiła mnie Lady Winry (58 master), bo po prostu nudziło jej się i najzwyczajniej w świecie walneła UE. Miałem wtedy 37 lvl i zginałem od razu.

Jednak ja nie byłbym taki pochopny w twierdzeniu, że już pierwszego dnia zaliczy się śmierć. Ja zrobiłem lvl 36 ginąc tylko raz, na 15 lvlu.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-12-2004 o 16:54.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 17:13   #19
dobry barbarzyńca
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2004

Domyślny ....Inferna.... mniam

Inferna to najlepszy serwer (może byc tez każdy inny bez skuli ). Chociaż nie raz Cie zabiją, oplują, poniżą, zrookują to i tak jest extra bo ty możesz robic dokładnie to samo (oczywiście jak uda Ci sie wybić).
dobry barbarzyńca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2004, 17:26   #20
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mashour
Na tym świecie nie jest tak, że jak wyjdziesz z dp to dostaniesz sd... Jak kogos zabijesz to jestes hunted jak na normalnym servie. Tak myśle
Nie gram na tym świecie ale slyszalem o tym od kumpli

Pozdro
Mashour
Nie wcale... Próbowałem wyjść z depo i pójść na ryby(w venore). Przeszedłęm połowę drogi(około 20 kratek) i zaczęło mnie dwóch typów walić z hmmów...
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania