|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
|
![]() Witam. Zwracam sie do was z prośbą o rady, jak ograniczyć spędzanie wolnego czasu przed komputerem. W moim odczuciu jestem no-life ;/. Nie potrafie sie oderwać od monitora, cały czas mam potrzebę grania. Czasami nawet nie chce mi sie iść z moim psem na spacer, ponieważ "lvl ważniejszy". Sądzę, że jest to spowodowane ciągłą rywalizacją między-koleżeńską. Cały czas chcę mieć większy lvl, więc spędzam coraz więcej godzin przed komputerem. W 3 dni zdołałem zrobić 24 knighta ze skillami 53/52 i dorobić się całkiem fajnego eq, lecz odczułem taką potrzebę zrobienia paladina, ponieważ knight już mi się nudzi (małe możliwości w pvp). Moi kumple mają po 21+ i znów pewnie będę chciał ich przegonić, ale ja nie chce tyle grać, nie chce być no-life ani nie chcę być uzależniony od tej gry, lecz nie chce przestać grać, bo ta gra sprawia mi przyjemność i satysfakcje. Moja gra 25/7 (;p) trwa od 3 dni. W nocy lubie grać, bo wtedy czuje klimat, ale w dzień troche nie za bardzo, więc proszę o rady tych, którzy kiedyś też byli no-life i jak sobie z tym poradzili.
Pozdrawiam Juran Nie sprawia mi satysfakcji bycie najlepszym, tylko sama gra, hunty, questy itp Heh, mnie kumple wyciągają (inni, co w tibie nie grają) ale ja nie chce z nimi iść ;/, a jeżeli to już choroba psychiczna? Nie no, tak nisko chyba nie upadłem... Nie chce przestać grać, tylko ograniczyć, tak do 2-3 no może 4h dziennie... ale rada o pannie jest dość dobra... a akurat mam taką jedną na oku, dobra, dzięki za rady... od jutra ograniczam, tylko jeszcze dzisiaj wyjde z rooka... buahahha ;] Pozdro Juran
09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937 15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~ Ostatnio edytowany przez juran_se_spychowa - 26-07-2008 o 23:34. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Ale z drugiej strony - jeśli odczuwasz satysfakcję z bycia 'najlepszym' w takiej grze i w tak wąskim gronie, to może lepiej niczego nie zmieniaj? A nuż wyjdziesz z domu, spotkasz jakąś pannę i się rozmnożysz. @edit #1 Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ripper - 26-07-2008 o 23:28. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2008
Imię: Kokos Von Koki
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42+
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() Respekt na pewno dla ciebie za to że się potrafisz do tego przyznać
![]() ![]() Jak możesz sobie pomóc?, weź kumpli spod bloku czy szeregłowki czy domku jednorodzinnego, pójdźcie na pizze, piwo, z czasem zaczniesz coraz bardziej to lubić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
Profesja: Knight
|
![]() Ja ci radzę znajdź sobie panne, ja w te wakacje kupiłem pierwszego pacca i byloem no life przez 2 tygonie (serio) ale gdy raz ziomek wyciągnął mnie na dwór poznałem fajna laske. Było dobrze...;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Słitaśny Krulik
|
![]() Najlepsze rady:
1.Usuń tibię 2.Przełam się i naciśnij ten czerwony "x" w prawym górnym rogu gry. 3.Zrób "fri items" w depo, wyrzuć swoje eq, zrokuj chara/wbij bana/skasuj. Postaraj się sam ograniczać i powiedz kolegom "Dobra, znudziło mi się", jeżeli cię wyśmieją, bo masz mniejszy lvl to ich wyśmiej i powiedz, "idźcie hancić raty, podobno event, że wypadnie z każdego MPA". ewentualnie jeżeli nic nie pomoże, skonsultuj się z psychologiem, ponieważ to już podchodzi pod nałóg. @edit Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 26-07-2008 o 23:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
|
![]() Zacznij botować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 07 2008
Lokacja: Dębica
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lizix Wizan
Świat: Saphira
![]() |
![]() raz mialem podobnie
dałem braciakowi passy do tibi i kazałem mu zmienić tak, żeby on wiedział (moze sie przydadza kiedys...) ale zeby mi nie mowil ![]() ![]() @up to ironia? myśle, że chłopak z tematu ma naprawde spory problem, a Ty swoim postem udowadniasz, że jesteś co najwyżej dzieckiem neo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Nie ograniczaj kontaktów z przyjaciółmi. Jak najwięcej z nimi przebywaj i rozmawiaj. Co do Tibii to ograniczaj ją stopniowo, po trochu. Przynajmniej w przypadku mojego kolegi się udało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Idź do pracy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Znieś komputer do piwnicy, zamknij i wyrzuć klucz, albo daj go komuś i zabroń oddawać. Po kilku dniach otrząśniesz się z szoku i zaczniesz dostrzegać inne aspekty życia.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Postaw se bota i idź na dwór..
a co do zniesienia kompa do piwnicy odradzam ogranicz liczbe siedzania przy kompie ale nie do zera bo jak wogole nie bedziesz nic robil a dzien wczesniej siedziales 24 h a potem nic to mozna glupawki dostac :S
Ostatnio edytowany przez Koks_Antoni - 27-07-2008 o 08:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2007
Imię: Lunatyk Guard
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 80
Skille: 78/78+
Poziom mag.: 6
|
![]() Po prostu wyjdź gdzieś z qmplami, porozmawiaj, wyjdź z psem na długi spacer ( xP ). No ale są wakacje, więc po co je marnować na kilka pikseli? I staraj się jak najmniej rozmawiać/myslec o Tibii i stopniowo obnizaj Noł lajferstwo xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 02 2008
Lokacja: Hindenburg O/S
Wpisy bloga: 4
Profesja: Elder Druid
Gildia: Mordheim <3
Świat: Nebula
![]() |
![]() kup bota i zacznij botowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Skoro nie liczy się level tylko przyjemność z grania to bot (niestety) nie pomoże...
Najlepiej: 1. Wyłącz Tibie 2. Wyłącz PC-eta 3. Wyciągnij kabel zasilający i daj kumplowi na przechowanie i powiedz mu, żeby ci go nie oddawał przez jakiś czas 4. Zajmij się czymś innym np. wychodzenie z kumplami na dwór, czytanie książk, rozwiązywanie krzyżówek itd. Jeśli po jakimś czasie dalej będziesz ciągle myślał o Tibii, będziesz snuł plany wyciągnięcia kabla od kumpla, popełnienia samobójstwa, skonsultuj się psychologiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2008
Imię: Pagoru Alce
Profesja: Knight
Gildia: No have ;(
Świat: Luminera
Poziom: 15
Skille: 55/55
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Niestety ;/ Takie rzeczy zdarzają się coraz częściej. Mam dobry pomysł. Niech rodzice wymyślą jakieś hasło i wpisują Ci je kiedy chcesz, ale żebyś mógł grać 3h dziennie. Wtedy ograniczysz grę i komputerek sobie odpocznie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Na twoim miejscu grałbym do upadłego. Gwarantuję, że jeśli jesteś normalny, po pewnym czasie będziesz miał serdecznie dość tej gry. Jak to nie poskutkuje - wydaj wszystkie itemy. Jeszcze mam takie pytanie. Ile trwa twoje "uzależnienie"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Na wstępie chciałbym zauważyć iż spostrzegłem pewną prawidłowość wiążącą się z postem założyciela tego jakże fascynującego topicu. Tak więc biorąc pod uwagę wszystkie jakże przekonujące fakty i mity podane przez danego osobnika mogę wysnuć tezę iż jest to temat stworzony w celach groteskowych.
![]() Tutaj mam taki mały poradnik jak zakończyć z uzależnieniem od komputera: http://youtube.com/watch?v=tHNy3tSp7MI Uwaga jest on bardzo drastyczny i jeśli naprawdę się do niego przywiązałeś i go kochasz to lepiej tego nie włączaj...
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
|
![]() no już sie zachowuje tak od 3-4 dni i troche mnie to niepokoi ;/ ale chyba troche przesadziłem pisząc o tym na forum ;p
09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937 15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 06 2008
Lokacja: Toruń
Imię: Aventriss
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 169
Skille: 90/87
Poziom mag.: 9
![]() |
![]() Powyrzucaj wszystkie itemy jakie masz, zrokooj chara, zmien passy na ''fwfwgbrhjgbrhg'', usun e - mail. Zablokuj strone www.tibia.com
![]() I co najważniejsze nie sprzedawaj postaci na allegro.pl ponieważ im większą dostaniesz oferte za twoją postać tym bardziej będziesz chcial grać bo uznasz ze to dobry zarobek. Wyjdź z kolegami na piwo, pizze, pograc w pilke, rower... jednym slowem zrelaksuj sie i zapomnij o tej dziadowskiej grze: Tibia. Znajdź sobie jakąś laske i zapomnij na zawsze, ze w ogole grales w tibie @pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |