|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Anakin Warlord
Profesja: Knight
Świat: Menera
|
![]() Cześć
Dawno, dawno temu grałem w tibie ale chyba 8.1 (?) i teraz nie wiem kim zostać, Jestem bardziej za paladynem ale większość mówi że knight. Więc jak to jest? Może ktoś podać jak wygląda ich waste, exp i przyjemność gry obiema profesjami? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2008
Lokacja: Venore
Imię: XxXxXxXxXxXxXxX
Profesja: Elite Knight
Gildia: XxXxXxXxXxXxXxX
|
![]() Chcesz do 100 lvl lać żółwie wybież knighta chcesz boccić wybież knighta , chcesz od 80 lvl lac demce/wrl/frosty solo wybież paladyna...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2008
Lokacja: Leśna
|
![]() Obie Postacie sa bardzo dobre ...
Jest mnostwo poradnikow pod najnowsza tibie wiec nie widze problemu by robic niepotrzebne posty. Moim Zdaniem musisz sam zdecydowac kim bedziesz gral. A tak miedzy nami Polecam ci Druida ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2008
Lokacja: Warszawa
Imię: Anakin Warlord
Świat: Menera
|
![]() Tak między nami to długo nie będe miał pacca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: yyy.. zapomnialem
|
![]() Rycerz - do 80 levelu chyba najciekawsza profesja. Wiesz, tak między nami, zawsze podniecającym były te brawurowe akcje podczas expienia na żółwiach, ahh te deep redy w czasie polowania na kolejnego barbariana headsplitera lub cyklopa. To jest coś.
A paladyn? No cóż. Same nudy - co bowiem ciekawego jest w solowaniu demona, wrla czy innego grim reapera na ~80 poziomie? Albo masowy exp na dlach bądź frostach około 65 poziomu? @down: Przecież wyraźnie napisałem, że nie jest ;]
"Było piękne społeczeństwo, ale wyzdychało..." Ostatnio edytowany przez nock keciron - 26-07-2008 o 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Czemu bicie jednego piksela przez minutę jest ciekawsze od bicia piętnastu innych pikseli w tym samym czasie?
@edit Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ripper - 27-07-2008 o 02:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 07 2008
Lokacja: Dębica
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lizix Wizan
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
![]() |
![]() Ja wybrałem palladyna
![]() Miałem 39 palladyna (to już troche doświadczenia miałem) i postanowiłem zrobić knighta na tym samym swiecie... na początku było super na fibuli exp leciał jak marzenie bo nie musiałem nosic spearow / arrowsow co chwila (jak w przypadku palla)... moglem też pkować ![]() nie bede tu pisał wad tych "po czasie" ale polecam całym sercem palladyna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2008
Lokacja: Włocławek
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 132
|
![]() Twierdzę tak samo jak nock keciron i kombossik.Jeśli chcesz botować, wybierz knighta.Jeśli chcesz bić cyklopy,dwarfy,barbariany,żółwiei małpy do 100 lv ,wybierz knighta.Jak wolisz bić na 70 lvl Dragi,Frosty,Dle, a na 80 warlocki demce behenowy i jeszcze więcej frostow - wybierasz Palka.
Ja osobiście również polecam palka, ponieważ jest to dużo bardziej ciekawsza profesja od knighta |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Ja nie botuje i nie botowalem i mam ek. Pomyśl przez chwile, wolisz nawalać w potworki z daleka, używać troszkę magi, unikać większych hitów weź palka, natomiast jeżeli wolisz czuć oddech potwora na klacie, lubisz skillować, blokować weź ek
![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Dla mnie knight wiele ciekawszy z powodu, tego że nie musze nosić spearów. Nie boję sie o hity i jak mam laga ew. FREEZA nie boję sie, że padnę
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2008
Stan: Początkujący
Imię: Sir Versethus
Świat: Candia
Poziom: 46
Skille: 90/80
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Podłączę się do tematu
![]() Strasznie dawno nie grałem w Tibie. Ostatnio chyba 8.0 =] Poczytałem trochę i widzę że weszło wiele ciekawych rzeczy i rozwiązań do gry. Chciałbym się dowiedzieć jaką postacią się teraz bardziej opłaca grać na świecie NON-PVP ![]() Posiadam 21lvl Knighta i 17lvl Palka. Obie postacie niestety nie szaleją ze skillami ^^ Pomóżcie mi proszę w wyborze postaci. Którą będzie się lepiej : -Skillowało -Expiło -Zarabiało -Grało ![]() Załączam fotki skilli i eq które posiadam na chwilę obecną ![]() Paladin -> ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Versethus - 01-08-2008 o 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() zamierzasz kupic pacc w przyslosci?
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Powiem Ci szczerze że się ostro pośpieszyłem i PACC jest na koncie od zeszłego roku nieaktywowany =)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm.. według mnie majac premium account lepiej gra sie paladynem, ale to tylko moje zdanie. Sam gralem i rycerzem i paladynem z pacc i to ten drugi byl dla mnie ciekawsza profesja. Wyskilowalem go do 60 skila na goblinach z kamyczkami, a potem juz tylko expilem. na 90 poziomie mialem cos kolo 90 skila, wiec nie bylo zle.
Przejdzmy teraz do expienia: przed paladynem (mowie tu o poziomach 30-70) na pacc otworem stoja wszystkie respy smokow, dli, v hell, tomby, necro, wyspy goromy (lubilem ta z gs), crystal spidery, ewentualnie nawet frosty (widzialem takich co na 60 poziomie swobodnie tam expili). Od 80 poziomu dostajemy assassin stary, dzieki czemu mozemy zaczac hunty na wrl czy grim reaperach (te ostatnie up&down). a co z rycerzem? - poziomy od 30-70 - barbariany, zolwie, lizardy lub malpy (wszystki przepchane botterami). Od 60 poziomu mozna probowac siedziec na dragach, jednak o dlach nie ma mowy. Za duzego znaczenia nie maja tu nawet skille - bez odpowiedniej broni nie posiedzisz na niczym lepszym. od 100 poziomu zaczyna sie dopiero robic ciekawie - podobnie jak 80 rp mozemy siedziec na dlach czy marach. Z czym, ze 100 paladynem siedzimy juz z assassin starami na demonach ;p Opisalem tu tylko swoje odczucia z gry tymi dwiema profesjami - naprawdę nie musisz sie nimi sugerowac ;] troche dlugie wyszlo ;p
"Było piękne społeczeństwo, ale wyzdychało..." Ostatnio edytowany przez nock keciron - 01-08-2008 o 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki wielkie
![]() Liczę na większe zainteresowanie tematem bo gdy się rozwinie, nie tylko ja skorzystam na wypowiedziach graczy ![]() Jeszcze raz dzięki, pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Celesta
Imię: Leira Lavenson
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crank Hunters
Świat: Celesta
Poziom: 100
Skille: 92+/76+
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() humm palek to jest profesja od tkiego 80lev mozna expic z przyjemnascia mi ze skilem 91 z ass starow w dle hity wchodza grubo ponad 300 zdazaja sie hity 400 a nawet 500, bier pala skilaj do 85 i exp exp exp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Opinie Paladynów już usłyszałem. Może teraz wypowie się jakiś rycerz ^^ ?
PS. Od jakich skilli polecacie rozpocząć expić ? Osobiście sądzę że palkiem tak 65/55 a knightem 65/65 wystarczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2008
Imię: Sork Of Magic
Gildia: Elects Of Death
Świat: Silvera
Poziom: 40
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() palek górą. Jeżeli lubisz expic i expic na żółwiach lub gdzieś wybierz knighta. Lecz nie wiem co to za przyjemność walić w potworka i czasem załączyć exure. Nie lepiej odczuć troszkę emocji i walić dle i dragi ???? wg mnie to twoja własna sprawa.
W grę się gra dla przyjemnośći, a więc nie pytaj się kogoś jaką profesję wybrać. A jeżeli wybierzesz knighta i gra nim nie będzie ci sprawiała przyjemnośći?? a jeżeli ktoś ci doradzi palla a tobie nie będzie się on podobał?? wybór należy do ciebie ![]() w grę grasz dla przyjemnośći a nie do przymusu że muszę grać tą profką bo mi ją polecili i uważają ze jest super extra. sam wybierz swoją profesje EDIT :: @up jeżeli lubisz trenować to 65/65 będą jak najlepsze. Jeżeli nie lubisz to wbij 50/50 i expij do 20 a potem do 60/60 tabela skillów wg mnie powinna być następująca: 8 lvl : 25/25 10 lvl : 30/30 15 lvl : 40/40 20 lvl : 55/55 lub jeśli lubisz skillować do 60/60 25 : bez skillowania się obejdzie a jeśli lubisz trenować to 65/65 30 lvl : 65/65 obowiązkowo ![]() 35 lvl : bez zmian 40 : 70/70 można wbić 50/ 75/75 60 : 80/80 100 : wg uznania dalej mi sie nie chce pisać tabela dotyczy pallów jak i knightów
13:10 Sork of magic [40]: yes 13:10 Black Warrior Knight [30]: bo mnie ost. lali 13:10 Black Warrior Knight [30]: -.- 13:10 Black Warrior Knight [30]: na supp 13:10 Black Warrior Knight [30]: bo czytalem poradniki i prawie padlem " Na Imię Było Mu Śmierć, a Za Nim Szło Całe Piekło... " Statistics ![]() Best Hit : 232 with skull staff Best Solo : Giant Spider Best Team : Banshee ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Max_33 - 01-08-2008 o 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wypowiedzialem sie tez jako rycerz, gdyz to wlasnie nim ostatnio gralem. Jednak sentyment do paladyna pozostal ;]
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() setki godzin skilowania z miernym efektem, drogie eq ktore i tak malo daje, w pve tylko do tankowania z xx ed
jesli chodzi o exp to smiecie w stylu apy, turtle do 100, potem troche dragi i w koncu frosty/mary. nic wiecej