|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Spirit Collector
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pocket Aces
Świat: Antica
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
|
![]() Największe oszustwo 20 wieku ? - człowiek nigdy nie był na księżycu ? blink.gif
Czy po kłamstwie Ameryki na temat tego że w Iraku była broń chemiczna (której w ogóle nie było) nadeszło kolejne kłamstwo (człowiek nigdy nie był na księżycu) ? Człowiek nigdy nie był na księżycu ? Czy to nie Ameryka ale Rosja wygrała "bitwę na technologię" ? Zdjęcia i film wysokiej rozdzielczości ukazują szczegóły mistyfikacji, których ludzie nie dostrzegali ! Wyjaśnienia naukowe rozstrzygają że człowiek na księżycu nie przeżył by nawet sekundy z tą techniką jaką posiadał w XX wieku nawet dziś jest to bardzo trudne. Dlaczego dziś NASA nie chce zrobić i pokazać zdjęć z miejsc na księżycu gdzie w obecnej chwili pozostały słynne pojazdy księżycowe oraz sprzęt, przecież posiadają teleskopy i sondy ? Pod pewnym linkiem znalazłem zdjęcia wysokiej rozdzielczości oraz film na którym widnieją oszustwa NASA ! Widac na zdjęciach jak astronauci są przypięci do specjalnych linek a cały film został nagrany w studio na ziemi ! Niektóre zdjęcia są sfałszowane i dorabiano do nich kolejne warstwy (czy w 20 wieku NASA posiadała Photoshop'a ?) Można się z tego śmiac - Ameryka na to własnie liczy, ale warto też przeczytac wersję naukową, i dowiedziec się że czlowiek na księżycu z technologią jaką posiadał w 20 wieku nie przeżył by nawet kilku sekund a ich sprzęt rozleciał by się na kawałki lub w ogóle nie zadziałał, nawet dziś jest to bardzo trudne ! Zdania naukowców są bardzo podzielone. czytajcie: http://badacz.blog.onet.pl/2,ID256145113,index.html (chciałem skopiowac linki do zdjęc tutaj na forum, ale wyskoczyła wiadomośc: że "Autor nie zgodził się na kopiowanie zawartości" sad.gif ) PS: Jestem ciekaw co Wy myślicie na ten temat ? PS 2: Nie ja jestem autorem tego postu znalazlem to na innym forum i spytalem autora o zgode...
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() http://www.youtube.com/watch?v=GuwyY2DzO2I
i wszystko moim zdaniem jasne :<
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() To dopiero jest przykre :\
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() No trochę podejrzane.
A co do takich ze strony USA, myślę, że warto zobaczyć to: http://www.youtube.com/watch?v=wbCcb...eature=related
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Moim zdaniem amerykanie byli na księżycu, ale nie sfilmowali tego bo warunki na to nie pozwalały a z racji tego że bez filmu nikt by im nie uwierzył to nakręcili go w Hollywood.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() To się nazywa wyścig informacyjny ; ). Które państwo pokaże największe oszustwo i tym sposobem zmieni bieg świata, wygrywa.
Co do tematu, te ukrywanie faktów przez mocarstwa, a w głównej mierze przez uesa są już troszkę irytujące. Jako przykład mogę dać wynalezienie przez naukowców silnika na antymaterię (tak, tak, ale oczywiście NASA nic o antymaterii nie wie ;<) który na 100 km-ów zużywałby równowartość 0,000001 g węgla, czy film Stana Romanka, ukazujący obcą formę życia. to już troszkę irytujące.
Ostatnio edytowany przez neopostman - 18-08-2008 o 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Co do tych tajemnic mysle ze chca utrzymac pozycje narbardziej "wtajemniczonego i obeznanego" panstwa we wszystkim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2008
Lokacja: Obecnie sie ukrywam.
Stan: Niegrający
Imię: Ziomster Warior / Venore
Świat: Luminera
|
![]() Cytuj:
Moze rosjanie to nakrecili, zeby osmieszyc USA? Albo to jest plan jakiegos innego filmu? czy cos? Cytuj:
Nie wiadomo, czy na pewno te mocarstwa maja jakies tajne informacje, wiec mnie to nie irytuje... 2. Nawet jesli maja, to jakby za duzo powiedzieli, ludzie mogli by zaczac panikowac, czy cos... takie ufo na ziemi na pewno nie byly bu dla nikogo rzecza normalna |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() jedno jest pewne, prawdy możemy się tylko domyślać
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Nie wiem czy to prawda, a nie chce mi się szukać filmików, ale ktoś mi kiedyś powiedział, że na tym filmie z lądowania chorągiewka powiewa, a tam chyba raczej... nie ma wiatru?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic Raczej byli na księżycu, chociaż miałem gdzieś filmik...musiałbym poszukać kiedyś robiłem prezentacje na temat księżyca itp. @Up No raczej nie ma wiatru PS.http://www.niewyjasnione.pl/Fa%C5%82...ycu-t1556.html http://www.insomnia.pl/L%C4%85dowani...z-t159398.html A teraz coś do śmiechu ![]() ![]() #Edit Powinna powstać Grupa (na forum) "Badacze Zjawisk Paranormalnych" Ostatnio edytowany przez Aphino - 18-08-2008 o 23:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Krzyżak
|
![]() A naszemu rodakowi, gen. Mirosławowi Hermaszewskiemu też nie wierzycie? ; \ Po za tym już wcześniej byłby jakiś przeciek na ten temat... Sprawa tej wagi nie utrzymałaby się przez 10-tki lat w tajemnicy choćby nie wiem ile i komu zapłacono... Thats imho...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2008
|
![]() Widzę, że wcześnie się obudziliście ale już filmy kilka lat temu były o tym. A powiem wam, że jest jeszcze jedna teoria (ja w to nie wierzę) podobno na księżycu, czy na marsie znaleziono cywilizację i prowadzi się nad nimi badania, jak również testuje nowoczesną broń i inne rzeczy, a jak ktoś pamięta tego ufoludka który niby rozbił się na Ziemi, był nawet film jak przeprowadzano z nim sekcję to możliwe iż jeden z nielicznych który został sprowadzony na Ziemię i próbował ucieć ale go zabito. Dla mnie to śmieszne ale czytałem o tym bardzo długi artykuł i tutaj to bardzo zawęziłem.
Nie śmiejcie się nie ja to wymyśliłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() A ja byłem pewny, że pierwszy na srebrnym globie był Pan Twardowski...
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiesz, nie zdziwiłbym się gdyby całe to śledztwo sponsorowali/ prowadzili rosjanie