Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-09-2008, 00:49   #1
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Imię: Thar
Domyślny Regulamin po raz któryś

Tak z ciekawości, moderatorzy tibi.pl używają na codzien comodore+modem, że maxymalna waga podpisu to 30 kb? Bez jaj, pokaż mi ktoś kogoś, na forum o grze INTERNETOWEJ, leci na modemie...
Właściwie każdy teraz ma internet 512mb+, przy którym limit podpisu ustawiony na np. 200kb, albo 300kb(albo i więcej), ładuje się setne sekundy...
I naprawdę nie wiem, po co limity są ustawione tak samo, jak 5 lat temu (dobra, 10 kb różnicy...) gdy ta strona/forum startowało, i gdy ludzie faktycznie mogliby narzekać na wolne ładowanie strony przez sygnaturki...

Sprawa druga, komentarze w tematach ze zdjęciami.

Jak ktoś daje ss'a do tematu ze swojego świata, to chyba po to, żeby się pochwalić, czy coś w ten deseń, i oczekuje, że ktoś to skomentuje - a tymczasem za post bez zdjęcia łapiemy 2 pkt....
Czyli co, rozumiem że coby pogratulować komuś nie z mojego servera mam założyć tam chara, i pstryknąć fotkę?...

Sparwa trzecia - pliki

Jaki jest sens zabraniać ludzią hostować filmiki na np. speedy.share? (wg. mnie i wielu osób najlepszy server do tego...) a nakazywać rapidshare, na którym większość ma limity? Co za idiota ściągnie plik np. haxxx.ekse ? A jeśli nawet już - to co z tego, może nauczy się myśleć w przyszłości.

Liczę na to, że przystosujecie ten regulamin do roku '08, zamiast do '03, i będę w końcu mógł mieć swoje wielgachne 100kb w podpisie...

Pzdro
Thar~

Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 05-09-2008 o 20:15.
Mydelniczek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-09-2008, 06:31   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mydelniczek Pokaż post
Właściwie każdy teraz ma internet 512mb+, przy którym limit podpisu ustawiony na np. 200kb, albo 300kb(albo i więcej), ładuje się setne sekundy...
512kbitów/s = ~50kbajtów/s

Przypuśćmy, że ktoś wyświetla 20 postów na stronę. Przy wyświetlanej stronie natrafi na średnio 7 pokemonów które muszą sobie dać w podpisie jakiś odjazdowy rysunek po 150kb. 150*7 = ponad 1mb.

1mb : 50kbajtów/sek = 20 sekund.

Mnie to na setne sekundy nie wygląda.

Zakładając limit 30kb czas ten skraca się do 4 sekund. Oczywiście to teoria, na stronie może być 7 takich podpisów, a może być i 15, lub 2.

Cytuj:

Jak ktoś daje ss'a do tematu ze swojego świata, to chyba po to, żeby się pochwalić, czy coś w ten deseń, i oczekuje, że ktoś to skomentuje - a tymczasem za post bez zdjęcia łapiemy 2 pkt....
Czyli co, rozumiem że coby pogratulować komuś nie z mojego servera mam założyć tam chara, i pstryknąć fotkę?...
No ;/

Cytuj:
Sparwa trzecia - pliki

Jaki jest sens zabraniać ludzią hostować filmiki na np. speedy.share? (wg. mnie i wielu osób najlepszy server do tego...) a nakazywać rapidshare, na którym większość ma limity? Co za idiota ściągnie plik np. haxxx.ekse ? A jeśli nawet już - to co z tego, może nauczy się myśleć w przyszłości.
O tym mowa była już setki razy - poszukaj sobie.

Cytuj:
Liczę na to, że przystosujecie ten regulamin do roku '08, zamiast do '03, i będę w końcu mógł mieć swoje wielgachne 50kb w podpisie...
Nie liczyłbym na to, polecam kompresje plików (ya, rly, jest takie coś )

Cytuj:
Pzdro
Thar~
cze
Rybzor jest offline  
stary 05-09-2008, 08:36   #3
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

Podpisy:
Te kontorwersyjna kwiestia - na razie zwiększyli o 10kB, może niedługo o kolejne, żeby sprawdzić ile użytkowników narzeka na powolne ładowanie stron.

Komentarze:
Jeśli chodzi ci o komentarze "GZ levela, tak trzymać! ", to te 2pkt jak najbardziej "zasłużone". Jeśli chcesz wymienić uwagi o np. expowiesku; jest PW i tam możesz się zapytać. A co do chara...No ;/
Wylansowany jest offline  
stary 05-09-2008, 09:23   #4
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Co do komentarzy:

Cytuj:
O ile nie zabrania tego regulamin tematu, dopuszczalne jest umieszczanie postów bez zdjęć, jednak całkowite odchodzenie od tematu, a tym bardziej rozpoczynanie kłótni i wyzwiska będą surowo karane.
Czyli można komentować, byle na temat.

Jeśli zaś chodzi o sygnatury - jestem za. Naprawdę tak ciężko zmienić się w 30 kb? Poza tym, zakładanie, że każdy ma dobrego neta nie ma najmniejszego sensu. Jakiś czas temu miałam problemy z wifi w mieszkaniu, internet czasem chodził z prędkością 128kb/s. I spróbuj załadować jakikolwiek temat na forum. Poza tym, zauważ jeszcze, iż niektórzy łączą się z internetem przez telefon za pomocą gprs. I płacą za każdą sygnaturkę czekając niewiadomo jak długo...
stary 05-09-2008, 10:07   #5
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Data dołączenia: 07 05 2008

Świat: Harmonia
Domyślny

Ryba, zapomniałeś zaznaczyć że transfer, który opisałeś nie dotyczy w żaden sposób połączenia z serwerami tibia.pl, i nie spowalnia wyświetlenia treści strony/forum. Obrazki ładują się PO załadowaniu strony.

Rozumiem troskę o ogólną 'sprawność' wyświetlania strony, ale jeśli ktoś będzie miał problemy z pobraniem paru 100kB pliczków raz na 'włączenie/sesje' przeglądarki, to jest w naprawdę w wyjątkowej sytuacji. Powinien sam we własnym zakresie pomyśleć o takiej konfiguarji połączenia aby nie pobierać śmieci.

Co do obliczonego 20s vs. 4s... dlaczego nie całkowicie zabronić obrazków w sygnaturze? W końcu to całe 4s zaoszczędzone na wyrażaniu się użytkowników przez grafikę. Imageshack powinien wam medal dać, za oszczędzanie ich transferu

Żarty żartami, ja się zmieszczę jak będę potrzebował obrazka.. nie płaczę za moją rypcią strasznie(wyhoduje sobie nową!)... ale jak już napisałem w innym temacie: w grafikach dopuszczalne max. jest 100MB, i jak to się ma do tego 600k ze strony sygnatur? 30k w 2008r to już troszkę "śmiech na sali"

(oczywiście i tak pokażecie, że i tak postawicie na nieracjonalnym swoim )
(przeczytać i zapamiętać do końca życia!)

"And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
<hmm> jest offline  
stary 05-09-2008, 12:32   #6
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Nie rozumiem tylko jednej kwestii sygnatur... czy wy, tak jak to napisal Ryba' pokemony musicie miec inne pokemony w sygnaturze zeby rosly i byly silniejsze, mocniejsze, ladniejsze i.... nic o.O to tylko obrazek... znajdz sobie taki obrazek ktory sie zmiesci w 30kb a to jest bardzo proste albo wstaw sobie jakis tekst i tyle. Wcohdzicie na to forum zeby poczytac czy po to by sie podniecac sygnaturami? o.O
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline  
stary 05-09-2008, 12:53   #7
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Domyślny

@up
A przepraszam co Ci do tego, że jeden ma pokemona, inny foto z mamą a jeszcze inny w ogóle nie ma grafiki? Jest możliwość wstawienia podpisu z grafiką a temat powstał bo autor chciał przedyskutować tylko zapis ograniczający jego wielkość.
Jeśli Cię to drażni, to może właśnie Ty masz problemy z emocjami, bo nikt się nie podnieca na widok grafik z pokemonami.
Po co są sygnatury chyba sam wiesz, bo sam ją posiadasz. Więc nie rozumiem dlaczego pytasz po co się wchodzi na forum. Na pewno nie po to by być kompletnie anonimowym i nierozpoznawalnym.
Sygnatura jest po treści posta czymś po czym możesz ocenić usera.

"And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
<hmm> jest offline  
stary 05-09-2008, 13:14   #8
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Domyślny

Nic mi do tego ze jeden ma pokemona, mame czy kogos ale skoro wybiera ktos sygnature w postaci obrazka to niech sie PO PROSTU dostosuje do regulaminu a nie brzeczy ze mu cos nie pasuje... Mnie nie drazni to ze ludzie maja pokemony czy cos... niech sobie maja, co mnie to obchodzi... ale nie mow ze nikt sie nie podnieca pokemonami w sygnaturze bo skoro ktos takie cos ma to znaczy zem u sie podoba a to znaczy ze w jakims stopniu sie tym podnieca ze jego pokemon rosnie bla bla bla...

Cytuj:
Po co są sygnatury chyba sam wiesz, bo sam ją posiadasz. Więc nie rozumiem dlaczego pytasz po co się wchodzi na forum.
Sygnatury wedlug mnie sa po to by cos CIEKAWEGO w niej umiescic. Czy to bedzie jakas mysl, czy obrazek... a takie cos mozna spokojnie zmiescic w 30kb. Pytam dlatego ze po tym temacie mozna wywnioskowac ze userom tego forum bardziej zalezy na wiekszym obrazku w sygnaturze niz na tresci forum.

Cytuj:
Na pewno nie po to by być kompletnie anonimowym i nierozpoznawalnym.
Sygnatura jest po treści posta czymś po czym możesz ocenić usera.

Czyli rozumiem ze userzy tego forum sa rozpoznawalni poprzez tresc w ich sygnaturach? Ktory za przeproszeniem głąb umiesci bardziej oczo*ebny obrazek w sygnaturze tym bedzie bardziej rozpoznawalny na forum... bedzie w jego 'elicie' jak to wielokrotnie zostalo nazywane.. cudne myslenie.

To wiesz co, ja wole byc anonimowym 'nikim' niz byc 'gwiazda' i mialbym walnac pokemona w sygnaturze, i najwieksza czcionka napisac zeby ludzie klikali albo 'jak kogos obrazilem, pokochalem, bla bla bla.. itd. to klikajcie'

Dla mnie 100 raz wazniejsza rzeczą w ocenie usera sa treci jego postow (a niestety wiekszosc userow bardziej ceni sygnature) a niżeli to co ma w podpisie bo niestety przewaznie sa to durne pokemony.

bless
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein

Ostatnio edytowany przez Snagoth - 05-09-2008 o 13:17.
Snagoth jest offline  
stary 05-09-2008, 13:26   #9
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Domyślny

Napiszę jeszcze raz: Sygnatura jest PO treści posta czymś po czym możesz ocenić usera.

Pisać można różnego poziomu wypowiedzi, dostosowane do aktualnego tematu. Ale podpis ciągle pozostaje ten sam. Nie zmiennie się nim podpisujesz(jak nazwa wskazuje - podpis).

Nie wiem natomiast dlaczego kojarzysz kogoś kto może być rozpoznawalnym z kimś z "elity"... to dwie różne rzeczy. Można być rozpoznawalnym kretynem/idiotą(jeśli tak go ocenisz np. po podpisie).

Cytuj:
(a niestety wiekszosc userow bardziej ceni sygnature)
Wydaje mi się czy właśnie podałeś odpowiedz na pytanie zawarte we wszystkich pytaniach tematu?
"Większość się podnieca i ceni sygnatury - zwiększyć wielkość podpisu to zadowolimy większość" ? ; )

<hmm> jest offline  
stary 05-09-2008, 13:28   #10
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Tak z ciekawości, moderatorzy tibi.pl używają na codzien comodore+modem, że maxymalna waga podpisu to 30 kb? Bez jaj, pokaż mi ktoś kogoś, na forum o grze INTERNETOWEJ, leci na modemie...
I naprawdę nie wiem, po co limity są ustawione tak samo, jak 5 lat temu (dobra, 10 kb różnicy...) gdy ta strona/forum startowało, i gdy ludzie faktycznie mogliby narzekać na wolne ładowanie strony przez sygnaturki...
Pewna czesc uzytkownikow (i spora grupa moderatorow) ustawia sobie wieksza ilosc wyswietlanych postow (np. 60) niz ta standardowa. Wtedy jest pewna roznica w wielkosci - z 1800kb robi sie 3000. Co wiecej, nie kazdy ma ochote na ogladanie jakiegos bzdurnego (bez obrazy) obrazka w podpisie, a duza czesc osob nie wie, ze mozna wylaczyc pokazywanie podpisow. 30kb to w sam raz, aby umiescic wystarczajaco duzy/fajny obrazek, a nie ma sensu zmieniac tego limitu, zeby uzytkownik mogl walnac sobie 5 kolejnych userbarow - dlatego limit zostanie niezmieniony.

Cytuj:

Oczywiscie ze nie, nikt nie bedzie cie warnowal za normalny komentarz do zdjecia, jesli nie jest wyraznie zaznaczone, ze w temacie mozna wstawiac tylko posty zawierajace screenshota

Cytuj:
Sparwa trzecia - pliki
A czy z drog nalezy usunac ograniczenia predkosci, bo co za idiota bedzie pedzil 150km/h po osiedlowej drozce? A jesli juz - to co z tego, nauczy sie myslec w przyszlosci. Otoz doszlismy do wniosku, ze nikt z moderatorow nie bedzie sie bawil, czy pod linkiem 1231726378.html faktycznie znajduje sie filmik o nazwie "100lvl.avi" czy jednak "100lvl*****". Jesli plik, ktory chcesz zamiescic nie spelnia kryteriow, po prostu go nie zamieszczaj, jesli zamiescisz - licz sie z konsekwencjami. Tak samo jak na drodze - cisniesz 80km/h przy ograniczeniu do 50, ale jak masz pecha, wlepia ci mandat
stary 05-09-2008, 14:10   #11
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <hmm> Pokaż post
Wydaje mi się czy właśnie podałeś odpowiedz na pytanie zawarte we wszystkich pytaniach tematu?
"Większość się podnieca i ceni sygnatury - zwiększyć wielkość podpisu to zadowolimy większość" ? ; )
zadowolimy wiekszosc tylko trzeba wziac pod uwage ze ta wiekszosc nie dorosla jeszcze do tego by zrozumiec ze sygnatura to nic waznego i nie trzeba tam wstawiac 150 userbarow czy 15 pokemonow dlatego zwiekszenie limitu jest niepotrzebne

bless
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline  
stary 05-09-2008, 15:22   #12
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oczywiscie ze nie, nikt nie bedzie cie warnowal za normalny komentarz do zdjecia, jesli nie jest wyraznie zaznaczone, ze w temacie mozna wstawiac tylko posty zawierajace screenshota
O sorry, ale dostałem już 1 warna za to, a kumpel wyłapał 2 - za komentarz w temacie z ssami z naszego servera.W miarę sensowny komentarz, do dyskusji która się nawiązała.

Cytuj:
Pewna czesc uzytkownikow (i spora grupa moderatorow) ustawia sobie wieksza ilosc wyswietlanych postow (np. 60) niz ta standardowa.
Cytuj:
w grafikach dopuszczalne max. jest 100MB, i jak to się ma do tego 600k ze strony sygnatur?
a z 100 mb robi się 300mb (maxymalnie)
I jak to ma się do 3 mb w sygnaturkach?

Cytuj:
e nikt z moderatorow nie bedzie sie bawil, czy pod linkiem 1231726378.html faktycznie znajduje sie filmik o nazwie
Zazwyczaj reagujecie, gdy jakis user reportnie posta - nie jest to chyba problemem sprawdzić wtedy czy to napewno key?

Cytuj:
Wcohdzicie na to forum zeby poczytac czy po to by sie podniecac sygnaturami? o.O
Zaszpanować trzeba, nie?

Cytuj:
A czy z drog nalezy usunac ograniczenia predkosci, bo co za idiota bedzie pedzil 150km/h po osiedlowej drozce?
No tak, porównywanie życia np. 4 osobowej rodzinki do plate seta 8 lvla jest naprawdę dobre.

Cytuj:
zauważ jeszcze, iż niektórzy łączą się z internetem przez telefon za pomocą gprs. I płacą za każdą sygnaturkę czekając niewiadomo jak długo...
1.Kto im każe wczytywać podpisy.
2.Nadal uważam że to jest forum o grze, bądz co bądz internetowej, a Ci, co łączą się za pomocą telefonu na forum to margines.

Edit:Na pewnym forum, o tematyce dosyć podobnej nie ma żadnego limitu - i nikomu to nie przeszkadza. Linka nie podam bo wyłapie bana...

Thar~

Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 05-09-2008 o 15:38.
Mydelniczek jest offline  
stary 05-09-2008, 15:24   #13
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
30k w 2008r to już troszkę "śmiech na sali"
Równie dobrze mogę powiedzieć, że brak umiejętności obsługi najprostszych programów graficznych w celu skompresowania obrazka bez ZNACZNEJ utraty jakości, w 2008 roku to śmiech na sali. Szczególnie, że uczą tego nawet w szkołach podstawowych (no dobra, zależy od stosunku szkoły do informatyki, ale to już temat na inną dyskusję).

Sam byłem za zwiększeniem limitu nawet do 50kb. Jest jednak 30kb i jakoś żyję dalej. Spróbuj i ty - może dasz radę.

Swoją drogą takie limity są wciąż dość popularne na forach. Żeby daleko nie szukać, obrazek pochodzący z innego tematu na tym podforum:

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline  
stary 05-09-2008, 15:39   #14
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Zazwyczaj reagujecie, gdy jakis user reportnie posta - nie jest to chyba problemem sprawdzić wtedy czy to napewno key?
Uwierz, często jest to problem. Po pierwsze - moderatorzy musieliby ściągać pliki i je skanować, co nigdy nie daje 100% pewności. Poza tym, skanery mają określone limity dotyczące wagi pliku. Dlatego też taki zapis jest naprawdę potrzebny - nawet nie wiesz, ile czasu wymaga takie sprawdzanie. Zajmuję się tym na hunted i muszę powiedzieć, że nie jest to najciekawsza praca... Poza tym, co z wirusami które nie są aktualnie wykrywalne?

Cytuj:
1.Kto im każe wczytywać podpisy.
2.Nadal uważam że to jest forum o grze, bądz co bądz internetowej, a Ci, co łączą się za pomocą telefonu na forum to margines.
To wejdź jeszcze dodatkowo w ustawienia, zmień, by nie wyświetlało sygnatur. Życzę powodzenia. Poza tym, forum może być o grze - lecz czy to oznacza, że wszyscy tutaj grają w Tibię? Nie wydaje mi się. No i masz także wersję na telefon.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 05-09-2008 o 15:43.
Slythia jest offline  
stary 05-09-2008, 15:39   #15
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Ryba, zapomniałeś zaznaczyć że transfer, który opisałeś nie dotyczy w żaden sposób połączenia z serwerami tibia.pl, i nie spowalnia wyświetlenia treści strony/forum. Obrazki ładują się PO załadowaniu strony.
Co NIE ZMIENIA faktu, że i tak muszę pobrać te dane. Jak sobie ściągam coś z neta, i chodzę po forum, nie mam ochoty na bieżąco, podczas otwierania kolejnych stron, za każdym kliknięciem zapychać sobie transfer kolejnymi megabajtami danych w sygnaturkach, które za zwyczaj i tak nie wiele mnie obchodzą (na wszelki wypadek, jakby komuś wpadł taki pomysł do głowy - wyłączenie opcji wyświetlania podpisów na forum wcale nie jest rozwiązaniem) i czekać aż konkretne dane (gry/filmy itp) ściągną mi się w pół dnia.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 05-09-2008 o 15:42.
Rybzor jest offline  
stary 05-09-2008, 15:43   #16
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Uwierz, często jest to problem. Po pierwsze - moderatorzy musieliby ściągać pliki i je skanować, co nigdy nie daje 100% pewności. Poza tym, skanery mają określone limity dotyczące wagi pliku. Dlatego też taki zapis jest naprawdę potrzebny - nawet nie wiesz, ile czasu wymaga takie sprawdzanie. Zajmuję się tym na hunted i muszę powiedzieć, że nie jest to najciekawsza praca... Poza tym, co z wirusami które nie są aktualnie wykrywalne?

Po co mieli by sciągać? Zabronione rozszerzenia nadal mogłyby być - ino brak potrzeby hostowania plików na rapidshare(limity) zamiast na np. speedy.share(jeden z najlepszych serverów do tego).

Thar~

@Down
Miałem na myśli sprawdzenie linku.
Co do takiego tnij - można go odgórnie zabronić, a i owszem, limity na rapidzie potrafią frustrować. A klikniencie w linka, zraportowanego linka, z speedy.share to 2 sekundy, rozumiem że modki mają własne życie, ale to chyba nie jest jakaś róznica ogromna.
Ponadto myślę, że gdyby usprawnić jakoś komunikację userzy > administracja (chociażby coś, co by zachęciło ludzi do raportowania tych postów - ofcoz z przewidzianymi karami dla tych co by reportowali każdego posta jak leci.)

Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 05-09-2008 o 15:58.
Mydelniczek jest offline  
stary 05-09-2008, 15:47   #17
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Po co mieli by sciągać? Zabronione rozszerzenia nadal mogłyby być - ino brak potrzeby hostowania plików na rapidshare(limity) zamiast na np. speedy.share(jeden z najlepszych serveró do tego).
Sam mówiłeś o sprawdzaniu ; ).

Poza tym, podawanie linków do stron nie ujawniających rozszerzenia wymagałoby, by moderatorzy klikali w nie, co nie zawsze jest dobrym pomysłem, na przykład w przypadku tnij. Naprawdę tak ciężko jest cokolwiek wrzucić na rapid, w momencie, gdy usunęli już kotki i parę innych limitów?

@up
Mnie jakoś limity na rapidzie nie denerwują. Można już ściągać plik po pliku, dlatego uważam, że resztę limitów można jakoś przeżyć. Klikanie w linki i nie pogubienie się wśród nich, moim zdaniem, to nie dwie sekundy ; ). Tak się tylko może wydawać.

A nie istnieją takie tematy? Przecież od tego jest ten dział...

Ostatnio edytowany przez Slythia - 05-09-2008 o 16:01.
Slythia jest offline  
stary 05-09-2008, 19:26   #18
HubertPol
Ognisty Lis

HubertPol's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2005
Lokacja: Lublin

Imię: Będę
Gildia: Piekł
Świat: Ciastka ; )
HubertPol ma numer GG 3489666
Domyślny

Apropo na rapidzie nie ma juz limitów : ) jakbyś chciał wiedzieć Nie ma co dyskutować wszzystko wyjaśnione a to, że jakiś pokemon chce zaszpanować innym pokemonem to nie znacyz ze mamy zmieniac limit co do sygnturek : )

@edit
nie po prostu Ty nim jesteś i to widać co nie Snag : P

Tompior nup : D

Bo Hubert nie chcial kupic ziemniakow

Ostatnio edytowany przez HubertPol - 05-09-2008 o 20:18.
HubertPol jest offline  
stary 05-09-2008, 19:40   #19
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Domyślny

@Up & Snagoth
Macie jakieś kompleksy z tymi pokemonami?
@Up
Bo chcę mieć w podpisie obrazek ambitniejszy niż pier[cenzura] się emoty?

Jeśli mi to ktoś zmieści w 30kb, coby nie utraciło i tak słabej jakości to będzie fajnie...

Thar~

Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 05-09-2008 o 20:22.
Mydelniczek jest offline  
stary 05-09-2008, 19:59   #20
MikeRoyal
Użytkownik Forum

MikeRoyal's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Świat: Nerana
Domyślny

Widzę, że nauczyli się tutaj userzy używać słowa pokemon, którego zapewne nawet nie rozumieją, ale wracając do tematu jaki jest sens mieć większy podpis niż 30kb, mój zajmuje nie więcej niż 5 i jestem z niego zadowolony, zgadzam się z przedmówcami, że nie warto wrzucać podpisu 500 x 500 bo to jest głupie i rzeczywiście takie podpisy wrzucają niedowartościowane dzieci. Co do korzystania z forum na telefonie, mi akurat nie robi różnicy ile zapłace bo mam w iPhonie nieograniczony internet za 250 zł miesięcznie, tutaj wszystko zależy od portfela użytkownika.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania