|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
Witam, to po pierwsze.
A przechodząc do rzeczy, przymierzam się do zakupu nowej gitary i rozpatruję dwie opcje. Na gitarze niezbyt długo, ale trochę już czasu gram. Jednak postanowiłem zwrócić się do bardziej zorientowanych osób w pewnej sprawie. Szukałem trochę, ale nie widziałem nigdzie podobnego tematu. Chodzi mi o te dwa wiosła http://guitarcenter.pl/catalog/gitar...ast-avenge-sob oraz http://guitarcenter.pl/catalog/gitar...warlock-bronze Szczególnie chodzi mi o różnicę w przetwornikach, jak różni się dźwięk i takie tam. Do tego, w jednym jest tylko jeden potencjometr, czy to wielka różnica? Jeśli tak to jaka. Jednak wszelkie inne opinie będą mile widziane. Wielkie dzięki z góry. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
Stan: Na Emeryturze
|
Moim skromnym zdaniem nie opłaca się kupować tych gitar tylko ze względu na ich kształt... Co nie zmienia faktu, że promocja BCR Beasta jest niezła
Zresztą, nie polecam kupować gitary bezpośrednio przez jakiś serwis internetowy... Trzeba potrzymać gitarę, pograć coś na niej, dopiero wtedy myśleć o kupnie. W tym przedziale cenowym proponuje się rozglądnąć za gitarkami Washburna, epiphone'a, ewentualnie cort'a z serii x6 (tak mi się wydaje, mogę się mylić). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
|
@up
Kolega ma racje, jesli chcesz kupic gitare, to idz/jedz do jakiegos sklepu muzycznego, wez gitare w reke, popróbuj troche na niej pograc, poczuj jak Ci lezy w rekach itd, bo kupisz taka na necie a potem bedziesz zalowal mimo ze promocja kusi ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
Ale tylko dałem linki, żeby powiedzieć o jakie mi chodzi. Odpowie ktoś, czym one konkretnie się różnią?
@Down "Szczególnie chodzi mi o różnicę w przetwornikach, jak różni się dźwięk i takie tam. Do tego, w jednym jest tylko jeden potencjometr, czy to wielka różnica? Jeśli tak to jaka. Jednak wszelkie inne opinie będą mile widziane. Wielkie dzięki z góry." Ostatnio edytowany przez Ditto - 26-10-2008 o 13:25. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
Tam masz wszystko opisane, a no i kształtem jakbyś nie widział.
|
|
|
|