|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Poznań
Wpisy bloga: 3
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bordolinio
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 84
|
![]() Witam!
Gram różnymi profesjami, i nie wiem jak zrobić aby mieć na każdą inne hotkeye, bez ciągłego zmieniania. Ściągam właśnie clienta Tibii, i spróbuje zainstalować drugiego clienta, i zrobić na nim inne hotkeye, może się tak uda. Proszę o propozycje jak to zrobić, może są jakieś programy do ustawiania hotkey'i? P.S Na paladyna już mam zawalone F1-F12, więc aby jakoś to poukładać to odpada, ponieważ gram 4 profesjami a to na prawde dużo czarów które wymagają hota. Gra z shift + hotkey jest trochę niewygodne. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Tchais
Imię: Wychowawca
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zwolennicy emoty ";<"
Świat: Celesta
Poziom: 27!
Skille: wielkie
Poziom mag.: He
|
![]() no to zmieniaj za kazdym razem, w zaleznosci od tego kim grasz :O
Jeśli powyższy post w jakikolwiek sposób łamie regulamin forum to śmiało zgłoś go moderatorowi. Ja dostanę punkty, które później wymienię na nagrody a ty będziesz miał satysfakcje z wypełnienia swojego obowiązku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, ale to jest strasznie niewygodne, jak np. sobie gram moim RP, a potem chce godzinke EDem, to trzeba 10 min albo i lepiej zmieniać te hotkeye, runy wklepywac, potiony itd. A potem jak chce wrocic do RP to to samo. Moze jest jakis sposob aby client zapamietywal hotkeye i zebym mógł ładowac dany układ?
Ostatnio edytowany przez Bordo - 23-11-2008 o 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Też miałem taki problem i też założyłem o tym wątek.
Odpowiedź jest tutaj. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=198184 |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki wielkie za linka.
Czyli jedynym sposobem jest podmienianie tibia.cfg przy uruchomieniem Tibii? :/ Troche to denerwujące jakbym chciał robi tylko szybkiego reloga. Ale zawsze coś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Podmienienie pliku to max 5 sekund, więc chyba niezbyt opóźni to reloga.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale podejrzewam, że trzeba uruchmić ponownie klienta Tibii, chyba że się mylę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ciekawym rozwiazaniem jest klawiatura z mozliwoscia mapowania kombinacji klawiszy do poszczegolnych przyciskow. Ja sam korzystam z Logitecha G15 (1 generacji) i przelaczenie systemu hotkeyi to jedno nacisniecie guzika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ta klawiatura trochę kosztuje, a specjalnie dla Tibii nie będę raczej jej kupował ^^
Co do tibia.cfg, to sprawdziłem i działa, lecz dużym minusem jest to, że aby zmienić hotkeye trzeba wyłączyć klienta, a potem go na nowo włączać. Ale ok. Zna ktoś może jakiś inny sposób? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Elf Bot ng i hotkeye z niego.
Blackd i równiez hotkeye z niego, ino tu musisz podnieniac hotkeys.ini za kazdym razem xD Jakiś inny program pozwalający na custom hotkeye, ale nie wiem jaki.(tak zeby przekierowac shift+f1 np. na f1) A logi g15 jest lekko mówiac, c***wy ;p
To tylko słowa nie daj się zmanipulować. Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 24-11-2008 o 01:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2007
Stan: Niegrający
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
|
![]() #up
I co z tego że w 4 miejsach ? I tak każdy klient jakby wczytuje hoty z jednego miejsca, nie w folderze Tibii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
A co, nie chce sie na nowo bota ustawiać?; ( czy masz aż tak wolnego kompa że tibia włącza się pare minut? ![]() |
|
![]() |
![]() |