Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-11-2008, 17:16   #1
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2008
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rujewit
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 39
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
Rujewit ma numer GG 205482
Strzałka Polscy Gracze

Szacowni i Szacowne,

Zanim przejdę do meritum, pare słów myślę wprowadzenia oraz wyjaśnienia, tego postu, aby w pełni móc go zrozumieć, co mam nadzieje zaowocuje inteligentną wymianą zdań [ neo kids, i nabijaczom postów serdecznie dziękuje za absencje w tym temacie].

W Tibie zacząłem grać około 14 dni temu. Trafiłem tu tak naprawdę dzięki [ zapewne większości znanemu plikowi mp3] Zaintrygowało mnie, dlaczego Averios tak strasznie przezywa, naprawdę zainteresowało mnie to od tego stopnia ze zarejestrowałem swoje pierwsze konto.

Z początku oczywiście jako rasowy świeżak nie miałem pojęcia, co jak, po co dlaczego,
Po kilku dniach dopiero trafiłem na forum zacząłem czytać. Jak to bywa pierwsze konto założyłem nie wiedząc, o co kaman na serwerze, PVP. Pierwsze wrażenie dopóki nie opuściłem rook guard spoko, można się pobawić zrelaksować fajna gra. Jednak po paru godzinach gnojenia w większości przez polskich graczy zrezygnowałem z tego serwera i przeniosłem się na non pvp żeby po prostu nauczyć się w pełni grać.

Zanim trafiłem na Nerana grałem na Uniterze, musze przyznać, że chyba wtedy trafiłem w dobry moment, razem ze mną w rooku było 8 Polaków, razem się trzymaliśmy chodziliśmy na questy, mało tego, wpadliśmy na pomysł, że zanim opuścimy rook możemy pomoc innym, tak wiec robiliśmy masę wypraw na skeletony żeby złapać nich Viking Helmut, mace, brass shielda, potem na orki żeby studded Amor i legi mieć, tak uzbrojonego świeżego Rooka zabieraliśmy na questy katana, chain Amor... Taka pomoc Polak dla Polaka nie wilkiem ….

Jednak to co w ostatnim czasie zauważyłem zaczęło mnie przerażać. Moje poprzednie konto zostało zhakowane, możecie mnie nazwać noobem nie wstydzę się tego, każdy kiedyś zaczynał… i w tym momencie dochodzimy do meritum:

Zachowanie Polskich Graczy na Tibi:
Moje konto zostało zhakowane, przez gracza z Gildii BLASK ze świata NERANA, nie znalem się nie wiedziałem, co i jak, podstępnie mnie podszedł dając link, mówiąc ze to zaproszenie do gildii, wszystko tak wyglądało no i dalej wiecie, co się stało … Najgorsze w tym ze mniejsza o skile, eq, tylko ze Polak tak się zachował

Odnoszę wrażenie [ nie ujmując niektórym] ze większość z Pl graczy to dzieciaki w wieku 10-16 lat, dla których frajda jest ze komuś zniszczą konto przez hacking, czy extra będzie jak zabawia się poprzez AFK.

Ilekroć jestem na skilowaniu i przechodzi ktoś z polsko języczną nazwa mam jak w banku ze na 10 przypadków 9 zabije mi Minosa pomimo ze proszę żeby tego nie robili, bo skiluje. Dla przykładu, jeśli napisze to po angielsku czy po hiszpańsku gracze, którzy wywodzą się z tych Państw w 10 przypadkach 8 odejdzie, owszem zdążają się tez i czarne owce, ale naprawdę Polacy dają ostro Popalić, nam! Noobom, swoim rodakom!

Więcej pomocy tak naprawdę otrzymałem od graczy z medyku, Brazylii, Hiszpanii, czy ze Stanów niż od Polskich graczy, choć nie mogę pominąć pomocy i w tym momencie bardzo dziękuję graczom KNIEJA i KOWAL PALADINN ze świata NERANA za wszelka pomoc.

Naprawdę nie rozumiem skąd tyle zawiści i braku poszanowania innych.
Czy w te grę naprawdę Graja tylko dzieci czy tez są dojrzali ludzie, którzy potrafią współgrać i pomagać sobie nawzajem? Czy nie lepiej by, bylo gdybysmy wspierali sie wzajemnie ? Widząc, że mam wyższy level, zamiast zabierac minosa, ktory i tak naprawde nie wiele mi da lepiej jak pójdę na cyclopa a noob niech trenuje, czy jestem na wyższym levelu chodz już na inne potwory z których wypada plae legs czy armor, to naprawde 300 gp was nie zbawi dajcie to noobowi z Polski ucieszy sie i moze kiedys jak dojdzie do wyzszego levelu pomoze innemu ...

Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie"

19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
Rujewit jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-11-2008, 17:21   #2
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Domyślny

PL I BR to plaga tibi,jednym słowem... tak?
Przekonajcie się sami.
Rayza jest offline  
stary 28-11-2008, 17:26   #3
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
tylko ze Polak tak się zachował
Jak on śmiał nie?

Cytuj:
Moje poprzednie konto zostało zhakowane, możecie mnie nazwać noobem nie wstydzę się tego, każdy kiedyś zaczynał
No patrz, ja też kiedyś zaczynałem i nigdy mnie nie zhakowali.

Temat:

Wiesz ile razy to już było? Nic nowego.
Erhion jest offline  
stary 28-11-2008, 17:26   #4
vuxes
Użytkownik Forum

vuxes's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2006

Imię: Vuxes
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Homerun
Świat: Selena
Poziom: 130
Skille: 95/68
Poziom mag.: 20
Domyślny

Było.

Jest.

I będzie.

Nic na to nie poradzisz.

@up
uprzedziłeś mnie

Cruoris the Movie
vuxes jest offline  
stary 28-11-2008, 17:29   #5
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Ludzi nie zmienisz. Internet daje anonimowość. Dzieci (nie chodzi o wiek lecz mentalność) dowartościowywują się tym, że pokażą jacy oni silni, źli, bezlitośni. W grze oczywiście. To jest niestety głupi wiek dojrzewania (u niektórych szybciej a u niektórych wolniej mija) i wynik wychowywania bezstresowego. Jak pisałem na początku: ludzi nie zmienisz.

@down

Wiesz o co mi chodzi : > Szary użytkownik nie będzie się bawił w szukanie.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"

Ostatnio edytowany przez Gelt - 28-11-2008 o 17:31.
Gelt jest offline  
stary 28-11-2008, 17:30   #6
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Internet daje anonimowość.
Pozorną.

Down:

I nigdy się nie zmieni.

Ostatnio edytowany przez Erhion - 28-11-2008 o 17:31.
Erhion jest offline  
stary 28-11-2008, 17:30   #7
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Imię: Tytanowiec
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

Nie Ty pierwszy napisałeś taki apel, uwierz... każdy tworzył swój nowy temat z nadzieją, że zmieni społeczność tibijską. Owszem, wielu popierało ich idee, jednak byli to właśnie ci, którzy szli tym samym tokiem myślenia... Uważasz, że 10 letni dzieciak, którego życiem jest tylko i wyłącznie Tibia wyłączy grę, wejdzie na forum, z zainteresowaniem przeczyta tak długi tekst (Toż to lektura!) i wyciągnie wnioski? Wątpię.

Niestety tak Tibia wygląda na dzień dzisiejszy i nic nie wskazuje na to, by się zmieniła...

Ostatnio edytowany przez Aroonia - 28-11-2008 o 17:33.
Aroonia jest offline  
stary 28-11-2008, 17:33   #8
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

Cytuj:
PL I BR to plaga tibi,jednym słowem... tak?
Proponuje żebyś przeczytał raz jeszcze ten topic, ponieważ odnoszę wrażenie, że czytanie ze zrouzmieniem to twoja pięta achillesowa.

Nie , nie uważam, że to plaga, nigdzie nie użyłem tych słów w swojej wypowiedzi.Skoro jednak przytoczyłeś Ty te słowa, może sam tak uważasz, ja sądzę, ze po prostu zachowanie graczy Polskich, jest karygodne, nie wszystkich ale znacznej większości.

Cytuj:
No patrz, ja też kiedyś zaczynałem i nigdy mnie nie zhakowali.
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko Ci pogratulować.
Ja osobiście jak widzisz miałem inne doświadczenia w tym zakresie. Mądry Polak po szkodzie.

Cytuj:
Jak on śmiał nie?
Wyczuwam sarkazm, czy słusznie ?

Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie"

19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
Rujewit jest offline  
stary 28-11-2008, 17:35   #9
Paciuch
Użytkownik Forum

Paciuch's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem

Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
Domyślny

I co z tego. W tibi zawsze byli, są i bedą nooby. I przez ciebie tylko popsułem sobie oczy czytając to...

Cytuj:
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl.

Powód: Offtopic, wulgaryzmy
Uppsss....
Paciuch jest offline  
stary 28-11-2008, 17:36   #10
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko Ci pogratulować.
Ja osobiście jak widzisz miałem inne doświadczenia w tym zakresie. Mądry Polak po szkodzie.
Dzięki. Ja gratuluje Ci przyznania się do swojego błędu. Niewielu to potrafi.

Cytuj:
Wyczuwam sarkazm, czy słusznie ?
Słusznie. Oczywiście bez obrazy dla Ciebie.
Erhion jest offline  
stary 28-11-2008, 17:37   #11
Rav1337
Guest

Domyślny

Z tego co dopiero przeczytalem (3/4) piszesz o sobie "my nooby" IMHO jestes newbie a nie noob a to jest roznica nic nie masz z tego co piszesz w sobie przejaw wlasnie noooba

stary 28-11-2008, 17:47   #12
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Z tego co dopiero przeczytalem (3/4) piszesz o sobie "my nooby" IMHO jestes newbie a nie noob a to jest roznica nic nie masz z tego co piszesz w sobie przejaw wlasnie noooba
Daruj, widocznie nie jestem az tak obeznany jak Ty w tych wszystkich nazwach, poniewaz wole jesli juz zglebiac bogactwo slownictwa jezyka polskiego a nie tego uzywanego w grach czy na forum, jednak dziekuje ze mnie poprawiles.

Cytuj:
Dzięki. Ja gratuluje Ci przyznania się do swojego błędu. Niewielu to potrafi.
To żaden wstyd przyznać się do błędu, to tylko gra. Ważne aby nie popełniać tego samego błędu 2 razy i uczyć się na swoich błędach.

Cytuj:
I co z tego. W tibi zawsze byli, są i bedą nooby. I przez ciebie tylko popsułem sobie oczy czytając to..
Twoja "wypowiedź" najlepiej świadczy o Tobie i twojej elokwencji więc pozwolę sobię nie skomentować głebięj tego co napisałeś.

Rujewit jest offline  
stary 28-11-2008, 17:50   #13
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Nie wazne czy to polak, brazol czy inny ugandczyk. Najgorsze zdanie jest o polusach i brazolach dlatego, ze ICH JEST NAJWIECEJ. A smieszne jest to, ze za dzialania jednostki odpowiada cala grupa.

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline  
stary 28-11-2008, 17:50   #14
Rav1337
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frapper Pokaż post
Nie wazne czy to polak, brazol czy inny ugandczyk. Najgorsze zdanie jest o polusach i brazolach dlatego, ze ICH JEST NAJWIECEJ. A smieszne jest to, ze za dzialania jednostki odpowiada cala grupa.
to nie jest smieszne tylko przykre _._

stary 28-11-2008, 17:54   #15
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Niestety tak Tibia wygląda na dzień dzisiejszy i nic nie wskazuje na to, by się zmieniła...
To nie jest apel, po prostu chcialem zobaczyc zdanie innych, wywolac dyskusje.

Obojetnosc, brak reakcji moim zdaniem doprowadzila do tego co mamy w chwili obecnej.

Cytuj:
Prosze zauwaz, ze pisalem, wiekszosc, nie wszyscy a wiekszosc, ponad to zaznaczylem w swoich wypowiedziach iz byli to gracze z ktorymi ja mialem do czynienia
Cytuj:
to nie jest smieszne tylko przykre _._
Czy to w Tibi, czyw innej grze , czy nawet w prawdziwym swiecie niestety taki model Polaka jest wszechobecny...

Rujewit jest offline  
stary 28-11-2008, 18:00   #16
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

jesli cie to boli to masz 2 proste drogi wyboru: olac lub przestac grac.
stary 28-11-2008, 18:02   #17
Rav1337
Guest

Domyślny

gdybys gral w tibie pare lat temu, z pewnoscia poczulbys klimat tej gry ktorego juz nie ma od dawna

stary 28-11-2008, 18:02   #18
Vavi
Użytkownik Forum

Vavi's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2008
Lokacja: Gdynia

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vavi
Gildia: Kumple
Vavi ma numer GG 1304842
Domyślny

W gruncie rzeczy ciekawy temat na OWION.
Można go rozwinąć, rozmawiając ogólnie na temat polskiej mentalności.
Ilekroć rozmawiam z kimś zza granicy, kto przyjechał do Polski, zawsze mówi mi, że Polacy to naród wredny i smutny. Wczoraj np. rozmawiałem z nauczycielka j. niemieckiego, która 20lat tam mieszkała. Opowiadała, że tam każdy dla każdego jest miły. Inaczej jest u nas. Jeśli powiesz dzień dobry obcemu człowiekowi, to on spojrzy na ciebie jak na idiotę. Dlaczego tak jest? IMO spowodowane jest to tym, że mamy kraj taki, jaki mamy- konserwatywny.

@offtop.
Swoją drogą przypominasz mi Jarassimusa. Też początkujący, też lubił rook i jego pierwsze posty były mądrze napisane.No i ten wiek... Mimo, że przeczytałem może tylko kilka jego postów, to cholernie żal, że stało się jak się stało.

"Choć droga jest bez końca, Pozornie bez znaczenia
Mniemam, że mam powody, By drogi swej nie zmieniać."

Ostatnio edytowany przez Vavi - 28-11-2008 o 18:04.
Vavi jest offline  
stary 28-11-2008, 18:03   #19
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
jesli cie to boli to masz 2 proste drogi wyboru: olac lub przestac grac.
Szczerze to teraz zabolała wypowiedź człowieka, który jest moderatorem.

Rujewit jest offline  
stary 28-11-2008, 18:13   #20
Rujewit
Użytkownik Forum

Rujewit's Avatar

Domyślny Hall Of Shame

W wielu grach spotyka sie hall of fame, wyrózniani są gracze za osiągi, ja proponuje coś przeciwnego. HALL OF SHAME czyli wstyd, żal etc w jednym.
Stworzylibysmy temat na forum, gdzie zamieszczane byly by print screeny badz inne dowody aktów o ktorych mowa w tym temacie. Moze obecnosc w tej nieelitarnej a wrecz przeciwnie spolecznosci da jakis skutek.

Obojetnosc naprawde nigdzie nas nie zaprowadzi, owszem proces czasochlonny ale moze , z biegiem czasy wypracujemy zdrowe relacje i ten temat zostanie jedynie wspomnieniem. Co wy na To ?

Rujewit jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania