|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2008
|
![]() Witam!
Mam kilka pytań: - jaką profesje polecacie dla początkującego?? Grałem z kumplem w tibie ale to tylko mi pokazywał co i jak... - jaki świat polecacie?? Wolałbym bez kolejek i z fajną atmosferą... chętnie zagrałbym z kimś na jego świecie bo ja nie bardzo się orientuje... Pozdrawiam i czekam na odpowiedź... Nathos |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zupa Dromidorowa
Data dołączenia: 09 09 2007
|
![]() profesja? knight/sorc/druid (zalezy od Ciebie, sorc i druid bez konta premium sie nie roznia prawie niczym, a knighta sie chwali za prostote gry)
swiat polecałbym antice - nie jest to non pvp, cos sie dzieje. nie ma duzo PA (power abuserow), mozesz sobie spokojnie poexpic, ale czasem znajdzie sie ktos ktory bedzie chcial cie ubic. ceny niskie... albo jakikolwiek pvp, ale tam jujz moze byc gorzej - wojny, ciezko wyjsc z depo, w miescie albo gdziekolwiek indziej bija cie for fun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() A kto to? Sorki za pytanie ale nie wiem =/
Zastanawiałem się nad sorcem i druidem ale bez pacc jest ciężko... knightem trzeba dużo skillować.. ale coś trzeba wybrać... jak coś to chyba knajt jakoś tak mi wpadł w oko ![]() Piszcie dalej może jeszcze zmienię zdanie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zupa Dromidorowa
|
![]() ci, ktorzy naduzywaja swojej mocy , tzn. masz 10 lvl wpada 30 i lezysz po 20 sek. za nic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() 1) bez kolejek-pvp
Poczytaj na forum, rozmówki z różnych światów i zorientuj się w sytuacji 2)Knight lub pall Jeżeli zaczynasz to polecam paladyna jest on dość prosty, miły i nie znudzisz się nim. Jedyne o czym musisz pamiętać grając paladynem to: a)Kończy się amunicja i w odpowiednim momencie wypadałoby wrócić do depo np. jak z 20 spearow zostaje ci 5 to znak ze czas wracac b) skillowanie...idziesz na trole i bijesz je z spears. Palkiem prawie nie opłaca się skillować bowiem on najszybciej wbija skille jak trafiasz potwory, ranisz je. c)Musisz uciekać przed potworkami aby one cię nie były-bijesz je na dystans, jest on różny dla różnych broni. 3)tibia.wikia.com -skarbnica wiedzy o wszystkim jeśli tylko znasz angielski. 4) knightem prędzej czy później będziesz zmuszony do ukrycia tego że używasz bota (jeżeli skillujesz samemu na slimach), 5) ogólnie polecam ci palka
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Jeszcze się zastanowię, ale najwidoczniej to będzie paladin lub knight bo z tamtymi czytałem, że warto by było mieć PACC a ja raczej nie będę mieć.. =/ A jakby knight to jaki typ broni polecacie? Świat to chyba wybiorę Antice, bo tanie ceny jak gadał robek... chyba, że ktoś zechciał by mi pomóc troszkę i zagrać ze mną na 1 serwerze... Pzdr for all i thx za odp. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Palkiem długo grałem i naprawdę uważam że czas który poświęciłem na skilla był stratą czasu. Dlaczego? Np. na nowym serwerze jak nikt nic nie mam wszyscy rzucają się na expa. Palek idzie i expi biją skill. Sorc i drut expią to chyba wiadome. A knight musi skillować i zazwyczaj zostaje w tyle pod względem expa. Sorc,drut, pall-te profesje mogą nie skillować tylko skupić się na grze (skill w przypadku pala naprawdę szybko wbija). A sorc i drut cię nie interesują.
![]() |
![]() |
#8 |
Zupa Dromidorowa
|
![]() i powiem, ze jak bedzeisz miał 50 skilla na 15 lvl to do 40 lvl wbije ci sie 70~.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() Ja jestem zdania, że u paladyna trening to podstawa, żeby się przyjemnie i bezpiecznie grało. A nie, że w sytuacji, gdy uciekam bijąc Dwarfa Guarda wpadam na sto pięćdziesiąt innych spawnów. Poza tym, gra z dobrymi skillami to przyjemność, a nie droga przez mękę, gdy się denerwuję, że nie mogę trafić za 60 cyklopa, mając np. cztery takie dziwadła na ogonie.
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Nom... racja ![]() @topic przed chwilą sprawdzałem i na Antice jest duużo ludzi... wie ktoś może czy są tam kolejki?? Ostatnio edytowany przez Nathos - 18-11-2008 o 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2008
Lokacja: Sulejów
Stan: Niegrający
Imię: Wronqa/Wronqa Mage
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 101
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() jak chcesz expic do konca zycia na amazonkach to 50 skill ci wystarczy. na dragi przydalo by sie 70+.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2008
Lokacja: uOpole
Profesja: Sorcerer
|
![]() Polecałbym ci na początek knighta z 3 powodów:
-"łatwy w obsłudze" (co nie oznacza, że lvl sam się nabije) -nie potrzebuje amunicji na skillowanie, jak pall. Co zrobisz jak ci się skończą speary? Przecież nie masz kasy ;> -jak się umie szukać, to knight sam będzie ci skillował ;d |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2008
Lokacja: Warszawa
Imię: Rujewit
Profesja: Knight
Gildia: Yalahu Dranks
Świat: Nerana
Poziom: 39
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Zapraszam na Nerane, mamy tu postac na rooku szybko z niego wyjdziesz
potem na mainie Cie przejmiemy w Thais, dostaniesz na poczatek beholder shielda, plate armor i plate legi, dark helmet, pojdziesz z nami do kazoo skilowac na dwarfach, jak wbijesz skile 70, pojdziemy poexpic zebys wbil szybko level 20 zrobimy desert questa dostaniesz 10 k , kupisz sobie knight set [ reszte ci dolozymy ], dostaniesz crimsona i zaczniesz tluc expa dalej ... Plan na nastepny miesiac poltora masz :-) Decyzja nalezy do Ciebie
"Contra negantem principia non est disputandum" Mistrz Świata : 08:50 Pixel Fighter [60]: "nie chodze do szkoly bo i tak bym niezdal ; ( a tak to przynajmniej level urosnie" 19:59 Horelix [8]: 19:59 Horelix [8]: Wezcie zrobcie cos w tym ab prosze sorry ze po polsku ale tu botterow wiecej niz trolli 19:59 Please wait patiently for a gamemaster to reply. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |