|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2008
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Matijapa
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 111
|
![]() Witam
![]() Mam pytanie. Aktualnie mam 111 ek. Chciałbym za niedługo zrobić anni. I mam pytanie ile wziąć ghp i czy brać mp ? Proszę o nie odpowiedzi typu : Poszukaj na forum itp Szukałem i nie mogę znaleźć ![]() Z góry dzięki ![]() Zapomniałbym. Będę szedł na miejscu 3,4. Wiec z czego bić demony ? Ostatnio edytowany przez Jimi_Pall - 22-01-2009 o 08:54. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Oczywiście możesz spróbować z GHP, ale w tym przypadku polecał bym używanie elevan amuletów i might ringów. MP możesz wziąść tylko po to, żeby przy wejściu ''do'' anni mieć full mane i założony energy ring. Polecam także, żebyś atakował z assassin star'ów. Ale jak już mówiłem, dużo zależy od drużyny. Jeżeli macie/masz zamiar isc w ekipie samych rycerzy o poziomach 130-111 to nie wróżę nic dobrego. Polecał bym jednak team składający się z głównego blokera 140+EK, 2x 130+RP i ewentualnie ty jako 4 osoba. ----- Jak zrobisz, zależy od ciebie... Powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Weź najlepiej trochę manasów na wypadek, że zostaniesz sam.
Zawsze wtedy możesz granować demca |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
To po 1sze musiał by zmienić na broń + używać manasa (czyli nie leczył by się GHP), wiec po 3 rundach granowania nie wyrobił by z HP. W prawdze mógł by się manasować i używać UH jednocześnie, ale za ile on się będzie UHał? 150 n/c --------- |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Jeszcze tylko daj znać czy zrobiłeś/ i z kim robiłeś ;p
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Eh, no widzisz. Odrazu zakładasz, że będzie musiał zmienić broń dopiero jak zostanie ostatni...
Jeśli padną 2 pierwsze osoby może on będzie wtedy musiał zmienić broń. No i nie przesadzajmy, nie trzeba tam cały czas spamować GHP, by przeżyć. Luzem da się łykać manasy >.< A zmiana broni to jest wielki problem. Niektórzy piszą coś do siebie podczas anhi, więc co to takiego zmienić broń.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Powinni wprowadzić tak jak w diablo2 broń na switcha, możesz mieć 2 kombinacje broni, i za pomocą "tab" byś zmieniał z 1 na druga :>
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Szczególnie jak 2 demy sypną z beama a ty akurat nie wsadziłeś amuletu. Padaka na miejscu. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakky |
Ta wiadomość została usunięta przez Tompior.
|
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2009
Stan: Zbanowany
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 146
Poziom mag.: 75
|
![]() Łatwiej byłoby nam rozstrzygnąć gdybys powiedział z jakich profesji (i poziomów) składa się drużyna z która będziesz robił anhi. Na 111 lvlu bycie na 3/4 miejscu nie jest najlepszym pomysłem w każdym razie zakładając że idziesz drużyną składającą się z samych EK radziłbym Ci wziąć pół bp elven amu, co najmniej bp might ringów oraz uhp ile tylko uniesiesz ponieważ w takim składzie demony strasznie wolno padają. Osobiście doradzam Team 1 główny bloker 1 Elder Druid ok 130 poziomu (który awaryjnie może siohnąć blokera oile oczywiście sam będzie miał dość many) a pozostałe 2 postacie dowolnie ms/ed/rp.
Jedni się rodzą dla radości, Inni dla nocy i ciemności. Ostatnio edytowany przez bimasterek - 23-01-2009 o 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zakładam, że miałeś na myśli aby nasz zaprzyjaźniony 111EK był głównym blokerem a drugi stał 130 ED (który miał by awaryjnie siokać kompana) a reszta ekipy to ms/ed/rp. W takiej sytuacji wróże zgon całej ekipy. Było by to wykonalne zakładając, że ekipa zkładała by się trzech postaci magicznych o poziomach 160+. Wtedy bloker z taką ilością HP miał by jakiekolwiek szanse. Ale wg. mnie najlepszym wyjściem z sytuacji jest drużyna: 140+EK/130+Ek/130+EK/nasz bohater albo 140+EK/nasz bohater/2x 130+RP Aczkolwiek radzę wybrać inny wariant, mianowicie osiągnięcie 130 poziomu ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Profesja: Master Sorcerer
Świat: hiberna
Poziom: 102
Poziom mag.: 64
|
![]() najlepiej jest robić anni we 3 (1 kina) lub 4 magów lub druidów jest jeszcze opcja 1ek i 3x rp ale ek musi mieć ponad 130 lvl zeby sie nie zlozyl choc demce padają dość szybko ,ale poty ...
ja robiłem w składzie 131ek,116 rp,114 rp,108 rp (ten sam ek dzien wczesniej zlozyl sie na anni) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2008
Lokacja: In Da Haus
Gildia: forum.tibia.pl
|
![]() Cytuj:
Jak sam niedawno robiłem 104 ek i miałem Ja 108 ms 110 Rp i bloker 110 ek... więc po kiego ty tu gadasz o 140 ek? i 2x 130rp?
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2009
Stan: Zbanowany
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 146
Poziom mag.: 75
|
![]() Cytuj:
zaledwie 6 razy (nigdy nie padłem podczas niego tylko raz straciliśmy 1 ms bo wziął za mało might ringów i nie dał rady się wypotować). Ostatecznie nawet jeśli Twoja drużyna potrafi grać osobiście doradzam aby każdy członek mial około 130 poziomu.
![]() |