Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-12-2004, 23:50   #1
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004

Domyślny Tibia po polsku dla Tibia.pl

Witam!

Jestem wasz stary PaYo tylko zgubiłem hasło do poprzedniego konta

A co do sprawy to ostatnio zaczełem się bawić w edytorze hexadecymalnym i znudów spolszczyłem pół tibi tzn. Przyciski, info nad przyciskami, różne menu, którymi się posługujemy w grze.

Wiem, że to wam potrzebne raczej niebędzie ale wiele osób dopiero zaczyna przygode z tą pasjonującą grą i wiem, że by ich taka chodź z poziomu komputera spolszczona gra by dużo ich nauczyła.

Mimo iż rozmowy z npc będą po angielsku taki polski client gry by im pomugł w poruszaniu się po Roku.

Plik clienta niedługo będzie można ściągnąć z tego topiku. Mam nadzieje, że moderatorzy wrzucą go do Downloadu na stronie!

Pozdro! PaYo
PaYo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-12-2004, 00:00   #2
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Po pierwsze edytowanie client'a jest nie legalne, a po drugie jak możemy Ci ufać, czy nie wciskasz nam keylogger'a lub inne gówno?
Dr.Unknown jest offline  
stary 22-12-2004, 00:15   #3
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

1. Jaki stary payo?
2. Zgadzam się z Dr.Unknown. Jak wrzucisz mi tutaj jakieś ******, to od razu usuwam
stary 22-12-2004, 00:17   #4
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Król

1. Mnie to nie interesuje czy to jest legalne czy nie. Sam kiedyś miałem problemy z interpretacją przycisków więc chcem by inni początkujący uniknęli podobnych kłopotów z przyciskami. Wiem czasem jak to trzeba się namęczyć żmudnym szukaniem informacji o tym.

2. Tyle pracy nie odwaliłem chyba na marne, żeby psuć ją jakimś dennym keyloggerem. A jeżeli mi nie wieżysz będziesz mógł plik przeskanować czym chcesz i jak chcesz. Jeśli jesteś kumaty to zobaczysz że client nie bedzie kodowany ani spakowywany kod źródłowy pliku, więc jeżeli będzie jakiś virus to twój norton napewno go wykryje

Co do starego PaYo to kilka osób mnie zna. Nie mówie ze wszyscy ale z jakies 3-4 osoby z forum...

Pozdro, łapserdaki.

Ostatnio edytowany przez PaYo - 22-12-2004 o 00:23.
PaYo jest offline  
stary 22-12-2004, 00:24   #5
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

@topic

Tu nawet nie chodzi o to, czy tam jest jakis keylog, czy nie... Po prostu edytowanie klienta jest nielegalne w świetle tibia rules i w świetle prawa... Więc jak dasz coś takiego, to Ray to usunie, a ja usunę drugi raz dla pewności...
A z downloadem na tibia.pl możesz sie pożegnać...

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline  
stary 22-12-2004, 00:33   #6
PaYo
Użytkownik Forum

PaYo's Avatar

Domyślny

Ok. Spoko...

Moderatorzy się wsciekają więc sam sobie zrobie stronke poświeconą tej jednej jednynej rzeczy. Czyli Clientowi tibi w wersji Polskiej. A na dodatek widze, że jeden z panów modków troche, jak by to ująć, nadużywa włądzy do tego stopnia by usunąć jedeną głupią grafike? A zresztą to nie moje forum... Ja tu zasad nie ustalam.

Pozdro, dla was.
PaYo jest offline  
stary 22-12-2004, 01:00   #7
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

@up...
ehz czlowieku zanim cos napiszesz to zastanow sie 3 razy...

Po 1. dales zdjecie na ftp interi, limit zostal wyczerpany przez co grafiki nie bylo widac,
Po 2. dales grafike w formacie .bmp, za co grozi wrecz spalenie na stosie przez userow,
Po 3. jesli by ci modek zedytowal posta to by na dole pisalo: ostatnio edytowany przez <nick moderatora>

I modkowie sie nie wsciekaja, po prostu ostrzegli cie zebys tego nie dawal bo to jest niezgodne z Tibia Rules i prawem(jak Vanessa zauwazyla)

Wiec: Nastepnym razem zanim bedziesz obwinial modka to sie ugryz w palce lepiej, bo w 99% przypadkow user sie myli
(autor tego 1% zostaje rozstrzelany na miejscu...)

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 22-12-2004 o 01:03. Powód: You lose 1 word due to attack by literowka...
Dr. Omader jest offline  
stary 22-12-2004, 01:12   #8
Trener
Użytkownik Forum

Trener's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
Domyślny

Fakt faktem że to nie legalne.

Ale..co wy na to aby zrobić takiego Clienta ver pol i przesłać z odpowiednim komentarzem i prośbą do CipSoftu, czy czasem nie zgodzili by się na wykorzystanie go dla początkujących graczy z Polski?
Wiem że to może brzmieć idiotycznie, ale oni by sprawdzili i być może zgodzili się na to?
Szanse zawsze są
Trener jest offline  
stary 22-12-2004, 01:22   #9
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

Jak już, to najpierw zapytać, później tłumaczyć...
Poza tym takie tłumaczenia robi się w inny sposób wtedy. No i zatrudniają kogoś do tego.
Poza tym, nie sądze, żeby się zgodzili - angielski jest językiem Tibii i nie ma powodu, żeby klient był w innych wersjach językowych (jak ktoś nie zna języka na tyle, żeby zorientować się w kliencie, to jak niby poradzi sobie z grą?).

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline  
stary 22-12-2004, 01:56   #10
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

@ Drom & Vanessa
Jesli ten goscu nie umie na lycos wrzucic skompresowanej grafiki to nie sadze by sobie poradzil z edycja klienta. Proste - dla mnie to jakas sciema.
Dlatego tez zamykam.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania