|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Guwniara of Harmonia
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 117
Skille: 97/80
Poziom mag.: 20
|
![]() Witam !
Chciałbym się dowiedzieć jak podzielić lota np. Jak expią EK i RP ? Jeżeli EK ma waste a RP nie to lota nadal na pól się dzieli ?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zazwyczaj ek dostaje całego loota bo to on blokuje i zużywa najwięcej supplies.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() kwestia tylko i wylacznie tego jak sie umówicie, nie ma zadnej zasady
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Świat: Isara
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2008
Świat: Noob&Newbie
Poziom: db
Skille: dobre
Poziom mag.: db
|
![]() Zasada jest prosta - dzielenie loota na równe części mija się z celem wyprawy. Nieważne że knight bloczy czy nie - idzie team na hunt, więc każdy ma jakąś rolę i każdy coś robi.
Ja jestem RP ale na hunta chodzę głównie z ED, a podział loota jest taki, że po wyprawie najpierw liczymy straty i je pokrywamy. O ile starczy kasy z wyprawy to resztę dzielimy na równe części i wtedy jest najbardziej sprawiedliwie. Itemy niepodzielne albo wkładamy do wspólnego BP i czekamy na zdublowanie, albo wykładamy za nie kasę, bądź sellamy u NPC, a czasami sami się ugadujemy, że np.: ja biorę jakiś itemek a druga osoba bierze coś innego. Nie robimy wtedy problemów że pixel droższy czy tańszy. Na 99.9% wypraw, zawsze mamy duże plusy i ładny exp, a w najgorszym wypadku mam malutkie waste.
KONIEC ŻALĄCYM SIE DZIECIOM FACC!!! CHCECIE WIĘCEJ ??? KUPCIE PACC !!! 23:15 Zaria Cron [27]: kto sprzeda na raty soft of boots ja nie oszukuje nie jeden tak zrobil i nie pozalowal ANALIZATOR SERWER LOGA ------------------> WEJDŹ TU \/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Imię: Manek On Guardia
Profesja: Elite Knight
Gildia: Underground Fighters
Świat: Guardia
Poziom: 60
Skille: 70/65
Poziom mag.: 5
|
![]() @ Up
Bo rp i profity masz xD Heheh. @ Topic Najlepiej jak dzielicie się po pół, wtedy jest bez żadnych kłótni ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2009
|
![]() Ja robie tak przed huntem mówimy kto ile wziął potów ,a po huncie pierw zwracamy aby każdy nie miał waste (no chyba że ogólnie nic za bardzo nie poleciało to wtedy po równo) i jak coś zostanie to po równo się rozdaje.
Tak mi się wydaje że jest najlepiej bo np. jak idziemy z siocherem to czemu ek ma dostawac więcej jak on tylko stoi i nawet pota nie zmarnuje? |
![]() |
![]() |