|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam.
Mam problem z rozłaczaniem neostrady. Mam routera d link DI624. Neostrade mam predkosc 1024mb DSL. czytałem wiele for i pisali niektorzy ze neo zmienia ip co 24h, a ja informuje was ze mam stałe ip niemam zmiennego. Zauwazyłem ze czasami rozłaczenia sa otej samej godzienie np. 3 dni pod rzad byly o 20.00 i 22.00. Router rozchodzi sie na 2 kompy PC i na jednego bezprzewodowo (laptopa) ;p. Komp: Athlon(tm) 2400+ 2.00 Ghz 768 Mb ram Windows XP Professional wersja 2002 SZukalem ale nigdzie niemoge znalezc pomocy ;/ Bardzo utrudniaja mi gre w tibie te rozłaczenia bo... no padam na kickach Prosze o szybko odpowiedz, Pozdrawiam, Adamsz. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Neostrada co 24 godziny automatycznie restartuje połączenie, i tutaj chodzi o restart połączenia, a nie o stałe IP.
Aby zapobiec kick'om, codziennie przed expem sam restartuj połączenie wchodząc na bramę domyślną swojego routera (192.168.0.1 lub 10.0.0.2 najprawdopodobniej, wpisz w przeglądarce), domyślny użytkownik dla routera D-Link DI-624 to admin, a hasło to password. Powodzenia, jeśli byłyby jakieś problemy ponownie, zapraszamy. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @
Stan: Niegrający
Imię: Crystal Parrot
Profesja: Elder Druid
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Na pewno nie masz neo DSL ze stałym IP, tylko ADSL ze zmiennym IP(jeśli masz router, to nie masz IP zewnętrznego, może dlatego Ci się wydaje, że masz stałe?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() JAk juz napisałem mam DSL stałe ip!!!!
i niepisac ze mi sie wydaje bo niejsestem nobem mam dsl stale always! Z tym restartowaniem routera to nie glupie ;p Moze i dobre... ale tak ciagle restartowac ;/ Jezeli ma ktos inna propozycje pisac.... |
![]() |
#5 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Masz neostrade, to albo restartujesz sam przed expem, albo sciagasz specjalny program dzieki, ktoremu nie musisz tego robic.
A najlepiej bedzie, jezeli zadzwonisz na infolinie neostrady. Temat napisany w zlym dziale, a w dodatku, jest juz przyklejony topic w OWiONie o problemach z komputerem. |
![]() |