Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-09-2008, 11:54   #1
Fenor
Użytkownik Forum

Fenor's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 61
Skille: 75/75
Poziom mag.: 6
Smutny Pierwszy pacc

Mam knighta 47lvl ze skilami 70/70 i za kilka dni otrzymam pacc. Jest to mój pierwszy pacc, kupiłem go za gp i nie bardzo wiem co pierwsze robić jak otrzymam pacc. Gdzie huncić, czy najpierw lepiej odrobic kase za pacc, czy kupić sobie lepsze eq bo jeszcze latam w k set, albo kupić promocję.

Mógłby mi ktoś udzielić parę rad?
Fenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-09-2008, 11:58   #2
Richard56
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2008

Profesja: Elite Knight
Gildia: Czarne Kruki
Świat: Menera
Poziom: 84
Skille: 76/72
Domyślny

Kupić promocje i czary. Skąd ty w ogóle wiesz, że ta osoba ci go da, równie dobrze mogla sobie wziąć kasę i tak ci tylko powiedzieć
Richard56 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 12:21   #3
Fenor
Użytkownik Forum

Fenor's Avatar

Domyślny

Richard nie wszyscy mają kase rl na pacc.

Akurat ja mam, ale nie będę wydawał kasy na grę, wole sobie zostawić na coś lepszego, a pacc nie kupuje u pierwszej lepszej osoby która powie że sprzedaje za gp tylko u sooby u której kupują też inni ludzie np. moi kumple(a po za tym tego kolesia znam z rl także mam 100% zaufania).
Więc zamiast labiedzić nad tym że mnie okradną mozę byś coś doradził.
stary 18-09-2008, 12:32   #4
Aruon
Guest

Domyślny

Kup promocje i czary, potem wykonaj postmana i rashida, potem przejdz 3 misje na obywatela svargrond (i ewentualnie jakies inne questy ktore Ci sie przydadza), a potem lec odrabiac kase na np barbarianach (ale nie na glownym obozie, tylko na malym i srednim, zebys kase dobra zarabial(ok 6k zlota na godzine + loot zalezny od szczescia, ale ok 4-5k (itemki do sprzedania u rashida)), po osiagnieciu 50 lvl idziesz na bk questa i na deep fibula => odrobisz troche kasy ktora straciles na pacc...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 12:37   #5
Fenor
Użytkownik Forum

Fenor's Avatar

Domyślny

Dzięki Ale chyba bardziej się opłaca zrobić od razu postmana i na mintwallin robi lootbagi i wysyłać. Ponoć na małpach można dobrze zarobić?
stary 18-09-2008, 12:44   #6
Aruon
Guest

Domyślny

Na malpach niby mozna a niby nie - leci duzo kasy i small stone/plate armor, ze cap sie konczy niemilosiernie szybko a skrzynki nie ma, wiec wiecej czasu tracisz na latanie do miasta (chyba ze bedziesz sama kase zbieral)
Zolwie sobie odpusc, maja duza obrone, wiec wolno padaja, naprawde barby sa rewelacyjne, a jeszcze lepsze sa lizardy
Zreszta musisz sam wyczaic co Ci odpowiada najbardziej => przejdz sie na kazde z tych popularnych dla knighta expowisk i zobacz ktore spelnia Twoje oczekiwania...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 17:17   #7
Fenor
Użytkownik Forum

Fenor's Avatar

Domyślny

Dzięki za rade... to teraz tylko pozostaje mi czekać na pacc i myślec nad tym co zrobić najpierw
stary 18-09-2008, 17:46   #8
Sehrman
Użytkownik Forum

Sehrman's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2007

Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Domyślny

zrób koniecznie postmana i rashida j.w popytaj ludzi o expowiska na których się zarabia(różnie jest na różnych światach) i radze zrobuć jakiś off żeby było widac że masz lub miałeś pacca - potem latasz po mintwallin i wysyłasz loota zarabiasz na 2 pacce kupujesz 2 expisz wbijasz level idziesz na mino po pacc na wyzszym levelu zarobisz 2X więcej kupujesz roczny pacc i expisz na wszystkim prawie

;b

Sehrman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 18:59   #9
Looon
Użytkownik forum

Looon's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2008

Domyślny

Tak jak napisali poprzednicy, najlepszym rozwiązaniem na początek będzie zakupienie promocji i czarów, oczywiście tych przydatnych. Jeżeli zostanie Ci trochę pieniędzy to zainwestuj je w EQ.

Aby nadrobić trochę tych pieniążków to wybierz się na Chakoye(do tego potrzebne kilka misji The Ice Land Quest), Lizardy, Małpy, Piramida Minotaurów na Darashii(wskazany Postman Quest). Dobrym wyborem byłyby też Barbariany(wymaga zrobionych kilku misji z The Ice Land Quest). Masz do wyboru trzy obozy(mały, średni, duży). Na tym pierwszym spokojnie dasz radę. Exp jest przyzwoity i najczęściej zwraca się z samych GP. Reszta to czysty zysk. Oczywiście najlepszym sposobem jest zapoznanie się z każdym expowiskiem i wybrania tego miejsca, gdzie najprzyjemniej Ci się hunci.
Looon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 19:21   #10
Ekierka
Zbanowany

Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: b-stok

Stan: Na Emeryturze
Świat: saphira
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aruon Pokaż post
Na malpach niby mozna a niby nie - leci duzo kasy i small stone/plate armor, ze cap sie konczy niemilosiernie szybko a skrzynki nie ma, wiec wiecej czasu tracisz na latanie do miasta (chyba ze bedziesz sama kase zbieral)
Zolwie sobie odpusc, maja duza obrone, wiec wolno padaja, naprawde barby sa rewelacyjne, a jeszcze lepsze sa lizardy
Zreszta musisz sam wyczaic co Ci odpowiada najbardziej => przejdz sie na kazde z tych popularnych dla knighta expowisk i zobacz ktore spelnia Twoje oczekiwania...
Małpy to były "kasodajne" przed updatem. Teraz to cienko z nich leci, widać, że nie wiesz, co piszesz ...

Ja tobie powiem tak. Nie będę mówił idź najpierw kup promocje, czary itp, bo to od ciebie zależy. Jeżeli uznasz, że bardzo jest ci potrzebne exori - kup je. Opiszę ci parę miejscówek, na których ja siedziałem.

Barbarzyńcy - miejsce do szybkiego wyciągania kasiorki ^^. Na tym średnim campie masz 3-4k gp/h+ fur buty itp. Exp ~30k/h

Czakoje - 5k gp/h ; ~30k expa/h ; dobre na bota

Żółwie - osobiście nie polecam, jakoś nigdy nie lubiłem na nich siedzieć :s

Lizardy - tu nie byłem, podobno ładna kasa+exp

Dragów, scarabów i innych gówien nie bede opisywał, sam popatrzysz

Ostatnio edytowany przez Ekierka - 18-09-2008 o 19:22.
Ekierka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2008, 19:39   #11
Darke'en
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sehrman Pokaż post
zrób koniecznie postmana i rashida j.w popytaj ludzi o expowiska na których się zarabia(różnie jest na różnych światach) i radze zrobuć jakiś off żeby było widac że masz lub miałeś pacca - potem latasz po mintwallin i wysyłasz loota zarabiasz na 2 pacce kupujesz 2 expisz wbijasz level idziesz na mino po pacc na wyzszym levelu zarobisz 2X więcej kupujesz roczny pacc i expisz na wszystkim prawie

;b
Bardzo... yhm... za "piękne i ładne" to xD Ja mam w planach kupić PACC za gp zapamiętam dzięki ;P
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2008, 16:07   #12
Upek
Użytkownik Forum

Upek's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Świnoujście

Imię: Szyszkis
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Role
Świat: Nova
Poziom: 103
Poziom mag.: 58
Send a message via Skype™ to Upek
Domyślny

Kupić czary i promocje. Zrobić questy odblokowujące różne rzeczy. Np Postman Eleonore Quest/Meriana Counterspell Quest oraz połowę questu na Pirate Outfit żebyś miał dostęp do Nargora ;>

SZYSZKA HERE~

Gram na servie Nova
Upek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2008, 15:02   #13
Lipus94
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2008
Lokacja: Lipsko

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Żeby nie spamować kolejnym tematem.
Jak widać obok mam 43 pallka i na 50 lvlu kupuje PACCa. Słyszę jak każdy się zachwyca barbami dla knighta i stąd moje pytani czy dla pallów też jest to opłacalne i w jakim stopniu?
Lipus94 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2008, 16:20   #14
Cloudres
Użytkownik Forum

Cloudres's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 1

Stan: Zbanowany
Poziom: -23
Skille: 9/9
Cloudres ma numer GG 3947277
Domyślny

Bardzo fajnie leci tam kasa palkiem, niestety jak dla mnie szybko się znudziło bo po 3-4 dniach miałem dosyć barbów chociaż loocik był świetny, bez używania praktycznie potków zawsze wychodziłem po około 10k bogatszy. Jak chcesz zarobić to możesz też śmigać na lizardy ale musisz uważać bo jak będziesz sam na chorze to może być ciężko. I ewentualnie można zbierać kasę po botach xD
Cloudres jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2008, 16:57   #15
Lipus94
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2008
Lokacja: Lipsko

Domyślny

Very Dziękuję
Mam jeszcze jedno pytanko - czy ta szybka kasa idzie w parze z równie szybkim expem czy jest troche różnicy? ;d
Lipus94 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2008, 19:15   #16
Cloudres
Użytkownik Forum

Cloudres's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 1

Stan: Zbanowany
Poziom: -23
Skille: 9/9
Cloudres ma numer GG 3947277
Domyślny

Na barbach miałem minimum 40k/h więc nie bylo źle
Cloudres jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2008, 16:24   #17
mob
Użytkownik Forum

mob's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Pionki

mob ma numer GG 4342186
Domyślny

Jeszcze zależy jaki to będzie camp .
stary 23-09-2008, 18:27   #18
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

lizardy to ja bym radzil od 60 lvla (scrapper weapon)
stary 24-09-2008, 00:04   #19
Robinek
Użytkownik forum

Robinek's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007

Domyślny

Wiec tak...pierw kup sobie promocje przydala by sie kasa na lepsze eq...mozesz np polatac na edron na gobliny i zbierac small stonki troszke nudne ale kase mozna szybko uzbierac na tym;p albo barbariany/piraci(ale musial bys zrobic quest nie jest trudny wiec gitara i wydaje mi sie ze skille powinienes potrenowac bo lepsza gra odrazu...njalepiej jak bys nieakceptowal odrazu pacca tylko potrenowal do 75...i wtedy akcep ale jak chcesz mi tam mowiac szczerze nie chcialo by sie czekac zrobisz jak uwazasz...zycze milej gry powodzenia
Robinek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2008, 15:40   #20
Fenor
Użytkownik Forum

Fenor's Avatar

Domyślny

Jak narazie to expie na lizardach i exp dobry kasa ładnie leci także nie narzekam, a pierwsze to kupie eq a później prmocję.

Chciałem jeszcze spytać czy z tymi skillami czyli 70/70 dam rade na scarabach?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania