|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Iż coraz więcej gier i programów wychodzi na XP (a nie na super 98 SE !!!!
![]() ![]() -"Instalacja systemu windows XP" -"Windows 98 Edycja Druga" No to wybieram ten instalator... tam mi przygotowuje wszystkie pliki itp... i nagle widze niebieskie okienko i pisze "Instalator nie może zainstalować systemu windows XP gdyż wykryto błędy (50 razy skanowałem Scand diskiem ale nic !), należy przeskanować dysk w poszukiwaniu Virusów (własnie skanuje :/ ). Następnie należy uruchomić ten instalator" Eh... A tu macie cytat z instalacji (próby) Instalacji prosto po formacie ! "Instalator nie wykrył żadnych Dysków Twardych (HD) zainstalowanych na tym komputerze. Należy sprawdzić czy dyski są prawidłowo podłączone ..." (i takie tam) JAk ktoś miał podobny (taki sam) problem i to naprawił niech tu napisze co i jak PLZZZZZZZZZ . A jeśli ktoś sie zna na instalacji XP i wogule XP !!!!!! (Bo ja wogule XP nie kumam ![]() Możliwe że jest to coś opisane w necie... tyle że nieznalazłem (Pomocnik w szukaniu to byl gooooooooooooooooooooooooo(do potęgi 10000000000000)gle). |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Pytanie: czy zalerzy ci na posiadaniu WIn XP i 98 SE naraz ??
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() obojętnie... próbowałem zainstalować na osobnym dysku XP i zamienić 98 SE na XP... gówno ! to samo... chce dodać że skanowanie anti virusem nie wykryło żadnych virusów (cud czy co ? )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Legnica
|
![]() Sprawc czy masz wolne miejsce na tej partycji co chcesz instalowac XP, albo sprawc czy zaden kabel sie nie odczepil w kompie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up:
C- wolne 19,2 / 20 gb D- wolne 1,41 / 20 gb E- wolne 15,8gb / 20 gb F- wolne 4,91 / 9,75 gb ... chciałem zainstalować na dysku C... a jak by kabelki sie odczepiły od HD to raczej niemiał bym wstępu na dyski (instalowanie innych dupereli wewnątrz systemu ) ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Formatnij C przez instalatora z CD win XP.
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 25-12-2004 o 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nieobecny.
|
![]() Jeżeli posiadasz obsługę RAID na płycie to spróbuj zainstalować niestandardowy sterownik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
JAk byś mógł to bardziej rozpisać... bo ja w instalacjach (wogule w systemie) jestem strasznie Zielony !!!!!!! ![]() Z góry dzięki . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() -.- :
1.Jeżeli masz gdzieś dyskietke startową z windowsa 98 (czy tam se, wszystko jedno) , włoż ja do napędy cd-rom.Jeżeli takowej nie posiadasz zrób sobie, bądź pożycz od kolegi. 2.Restartujesz kompa 3.Wybierasz "bez obsługi cd-rom" 4.wpisujesz koemndu w nastepującej kolejności : fdisk /mbr , format c ![]() 5.Następnie naciskasz przycisk odpowiedzialny za wysunięcie się tacki od "cedeka" . 6.Wkładasz płytke z XP 7.Naciskasz bylejaki przycisk dopoi widzisz napis "naciśnięcie dowolnego przycisku , spowoduje zabootowanie z cd" 8.A dalej myślę że już sobie poradzisz ![]() W razie tych błędów scandiska , zrób test standardowy , potem defragmentacje (bo może masz tzw.bad blocki , a przez to dysk zachowuje się niestabilnie (samoczynne restarty itp. , mialem tak).Zrób dla pewności test na obecnośc wirusów , jeżeli dalej nie pomaga, to już nie wiem . |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Przecierz to zwyłky format..... heh....... nie działa. No i nieiwem co tera robić ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |