Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-09-2009, 19:09   #1
Kosieq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 06 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 50
Skille: 80/65
Poziom mag.: 13
Kosieq ma numer GG 10540113
Pergamin Propozycja dotycząca śmiesznych cytatów T.pl

Witam, dawno mnie tu nie było, tym bardziej dawno nie pisałem.

Od dłuuugiego czasu lubię sobie poczytać cytaty na tym serwisie. Niektóre są prawdziwą esencją Tibijskiego humoru i dowodem na to, że są jeszcze inteligentni ludzie w Tibii. Zauważam jednak powolny zanik tego działu, który by mógł się bardzo rozwinąć. Mam kilka propozycji wobec tego działu:
  • Przede wszystkim uwidocznienie tej części w serwisie. Obecny link(nawet dwa) są mało widoczne - jeden przyzwoicie, drugi to już masakra.
  • Bardzo dobrym pomysłem byłoby zmiana nazwy tej części z "Cytaty" na "Śmieszne Cytaty", lub po prostu "Bash Tibia.pl". W ten sposób udałoby się nawiązać do tematyki tego kawałka portalu. Poza tym drugi wariant nawiązuje do największej polskiej kopalni humoru z IRC - bash.org.pl - mogłoby to dodatkowo pomóc w promocji.
  • Kontynuacją punktu 2 byłaby zmiana adresu Listy Cytatów - mogłoby to się odbyć przez nadanie prefiksu DNS jako "cytaty.tibia.pl", lub "bash.tibia.pl". Można by w ten sposób także stworzyć oddzielny serwisik, w którego moderacji pomogli moderatorzy Forum Tibia.pl?
Jest to moja propozycja, która poprawiłaby, w jakimś stopniu na pewno, funkcjonalność i popularność trochę osamotnionej listy cytatów.

Czekam na opinie, te dobre(chętniej ), oraz te złe.(mniej chętnie )

Pozdrawiam,
Kosiek.
Kosieq jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-09-2009, 20:17   #2
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Moderatorzy nie mają czasu na forum.. A co dopiero na cytaty! Od cytatów jest jedna osoba. To użytkownicy tworzą cytaty wysyłając je. Poziom spada? Piękne odzwierciedlenie tego co się dzieje w Tibii. Żeby trzymało poziom trzeba by wymyślać samemu. A nikomu się tego nie chce.

A jak ktoś czyta, to zauważy.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2009, 21:15   #3
Yunnanozoon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Moderatorzy nie mają czasu na forum.. A co dopiero na cytaty! Od cytatów jest jedna osoba. To użytkownicy tworzą cytaty wysyłając je. Poziom spada? Piękne odzwierciedlenie tego co się dzieje w Tibii. Żeby trzymało poziom trzeba by wymyślać samemu. A nikomu się tego nie chce.

A jak ktoś czyta, to zauważy.
Zauważ że autor nie zwraca uwagi na niski poziom cytatów, a jedynie na małe zainteresowanie nimi

Ostatnio edytowany przez Yunnanozoon - 13-09-2009 o 21:33.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-09-2009, 21:38   #4
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kosieq Pokaż post
Kontynuacją punktu 2 byłaby zmiana adresu Listy Cytatów - mogłoby to się odbyć przez nadanie prefiksu DNS jako "cytaty.tibia.pl", lub "bash.tibia.pl". Można by w ten sposób także stworzyć oddzielny serwisik, w którego moderacji pomogli moderatorzy Forum Tibia.pl?
http://www.bash.tibia.pl/
http://www.cytaty.tibia.pl/
stary 13-09-2009, 22:02   #5
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yunnanozoon Pokaż post
Zauważ że autor nie zwraca uwagi na niski poziom cytatów, a jedynie na małe zainteresowanie nimi
Ale to właśnie niski poziom cytatów doprowadza do małego zainteresowania nimi.
stary 13-09-2009, 22:18   #6
Yunnanozoon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koszyk Pokaż post
Ale to właśnie niski poziom cytatów doprowadza do małego zainteresowania nimi.
Autor tematu jednak na poziom zdaje się nie narzekać: "Niektóre są prawdziwą esencją Tibijskiego humoru i dowodem na to, że są jeszcze inteligentni ludzie w Tibii."
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2009, 00:17   #7
Kosieq
Użytkownik Forum

Domyślny

No cóż... Widzę, że mam do czynienia z ludźmi nie obdarzonymi poczuciem humoru... Rzeczywiście, poziom jest niski, wręcz żenująco, dlatego w mojej wypowiedzi kluczowe było słowo "Niektóre". Widzę, że zostałem 'zmieciony' przez użytkowników, którzy nie patrzą na dobrą, tylko na tą złą stronę wszystkiego i zamiast coś zrobić, narzekają(Slythia nie mówię o Tobie).

Dziękuję.
stary 14-09-2009, 00:32   #8
Yunnanozoon
Guest

Domyślny

Jak niby spopularyzowanie czegoś miało by podnieść poziom? To powinno raczej iść w druga stronę
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2009, 13:21   #9
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kosieq Pokaż post
No cóż... Widzę, że mam do czynienia z ludźmi nie obdarzonymi poczuciem humoru... Rzeczywiście, poziom jest niski, wręcz żenująco, dlatego w mojej wypowiedzi kluczowe było słowo "Niektóre". Widzę, że zostałem 'zmieciony' przez użytkowników, którzy nie patrzą na dobrą, tylko na tą złą stronę wszystkiego i zamiast coś zrobić, narzekają(Slythia nie mówię o Tobie).

Dziękuję.
Po pierwsze, wydaje mi się, że nie rozmawiamy tutaj o poziomie cytatów. Jest to temat na zupełnie inną okazję.

Po drugie - użytkownicy, nawet support, wyraża jedynie swą opinię, to nie przez nich zostają przeprowadzane ewentualne zmiany. Nie twierdzę oczywiście, że ich zdanie nie ma żadnego znaczenia, często jest wręcz przeciwnie ;].

Powracając do tematu - co w takim razie proponujesz? Adresy są cytatom przydzielone, zaś jeśli chodzi o umiejscowienie linka w bardziej widocznym miejscu... to gdzie miałby się on znaleźć? 'Cytaty' są przecież umieszczone na stronie głównej, zaraz obok wiki. Świadczy to o pewnego rodzaju wyróżnieniu tego działu.
stary 14-09-2009, 14:21   #10
Kosieq
Użytkownik Forum

Domyślny

W aktualnym stylu za dużo się z tym nie da zrobić. Lepiej więc nie mieszać.
Jest to sugestia względem Tibii.pl v2(mam nadzieję, że za jakiś bliżej nieokreślony czas czeka ten serwis przebudowa graficzna). Przede wszystkim przyciski, obok których jest link do cytatów mogłyby być większe i zawierać jakąś ikonę, grafikę. Hmm, to chyba tyle co do przycisków "wyróżnionych".
Jeśli mi pozwolicie na nieco dalszą dygresję względem panelu nawigacyjnego, administratorzy w nowym stylu mogliby rozważyć zastosowanie dynamicznych list wybierania wśród kategorii takich, jak na naszej-klasie(to chyba robione w AJAXie, ale głowy za to nie dam ):

Poziomy rozkład kategorii jest bardzo dobrym pomysłem i miejsco-oszczędnym i sądzę, że w tym sensie żadnych zmian być nie powinno.

To tyle co do moich sugestii. Są to luźne propozycje, proszę się więc nie spinać.
stary 14-09-2009, 15:35   #11
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Lol, zmienianie strony głównej (która notabene stosunkowo niedawno została całkowicie przebudowana i dobrze funkcjonuje) i stylów, bo Tobie się nie podoba coś związanego z cytatami (w zasadzie dokładnie nie mogę dojść do tego co, czy ich treść, czy wypozycjonowanie odnośnika do nich na str. głównej, czy jakaś inna informacja) to - łagodnie mówiąc - jakieś nieporozumienie.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2009, 16:43   #12
Kosieq
Użytkownik Forum

Domyślny

@up: Czy ja powiedziałem, że teraz, zaraz? Nie, powiedziałem, że przy przyszłej przebudowie. To była luźna propozycja, a Wy bierzecie wszystko zbyt poważnie. To forum na sugestie, ja to robię[sugeruję], Wy się nakręcacie.
Trudno - propozycja nie podoba się, to zamknijcie temat. Ja się nie obrażę.

Pozdrawiam.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania