Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-07-2009, 18:54   #1
Ippe
Użytkownik Forum

Ippe's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2009

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Merigold
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
Domyślny Enchanted vs Royal > Drags?

Czesc, mam kilka pytan a mianowicie, jezeli pojde expic na dragi z enchami na 46lvl z skillami 75+2/61. Bedzie sie zwracac? Jak myslicie lepiej enchy czy royalki?
Oraz chcialbym sie dowiedziec na jakie hunty sie chodzi z enchami nie wiem hmmm... nightmary, dle czy preferujecie jednak pb?
Ippe jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-07-2009, 19:41   #2
PUSZEKXD
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 07 2009

Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 55+
Skille: 85/80+
Poziom mag.: 15
Domyślny

zależy jakie masz speary
i czy cie stać ...
na dragach nie ma wsumie zbyt super lota ale jakaś dragonka dragon hammer zawsze zadowala

jak masz royal speary to weś je jak masz enachted to weś je
jak nie masz żadnych to kup te na które sie stać
jesli jesteś kasiasty to kup enachted tzn.. wiekszy dmg + drag szybciej padnie
szybszy exp teoretycznie

na jakie hunty się chodzi z enhami ? na jakie chcesz
PUSZEKXD jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2009, 19:52   #3
Ippe
Użytkownik Forum

Ippe's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PUSZEKXD Pokaż post
zależy jakie masz speary
i czy cie stać ...
na dragach nie ma wsumie zbyt super lota ale jakaś dragonka dragon hammer zawsze zadowala

jak masz royal speary to weś je jak masz enachted to weś je
jak nie masz żadnych to kup te na które sie stać
jesli jesteś kasiasty to kup enachted tzn.. wiekszy dmg + drag szybciej padnie
szybszy exp teoretycznie

na jakie hunty się chodzi z enhami ? na jakie chcesz
Obecnie posiadam 35k~~ expie na mutated humans... i exp tam na 50lvl mnie zadowalac nie bede chyba bo wyciagam tam 40-50k/h a chcialbym cos w granicach 60-70k+/h dlatego mysle na przeniesienie sie na dragi i teraz pytanie o speary chcialbym tez cos zarabiac ;s... bo widzisz 35k to duzo nie jest :d
stary 31-07-2009, 20:57   #4
PUSZEKXD
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 07 2009

Poziom: 55+
Skille: 85/80+
Poziom mag.: 15
Domyślny

100+ enahtów kupisz
a pozatym enachty ss lżejsze o 5 od royalek
wiecej wezniesz dluzej poexpisz
100 enahtów okolo 15k

tak patrze że te royalki sa strasznie tanie 15gp za sztukę
co za 100 wychodi 1.5k
hm.... to daje do myslenia :d
+ to że możesz kupic royalki w sklepie nie czekajac czy ktoś sprzeda ci enachty

royalki sie bardziej opłaca ;p jak sie nie ma zadużo kasy ale to sobie zobaczysz
może bedzie ci się ladnie zwracać

Ostatnio edytowany przez PUSZEKXD - 31-07-2009 o 21:11.
PUSZEKXD jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 22:00   #5
Meta'nabol
Użytkownik Forum

Meta'nabol's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2008
Lokacja: Katowice

Poziom: 95
Skille: 80
Poziom mag.: 8
Meta'nabol ma numer GG 875128
Domyślny

masz pacc to sam je rob w wolnych chwilach ;P
Meta'nabol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 22:15   #6
Jorg Bruce
Użytkownik Forum

Jorg Bruce's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Najstarsi górale tego nie wiedzą

Stan: Na Emeryturze
Gildia: hot eh?
Jorg Bruce ma numer GG 1254840
Domyślny

Człowieku ja 28 palkiem(aktualnie nim gram ;d moze niedlugo beda ssay na forum) latam z rskami i leca te dragi jak trza;p Tylko, że ja na 28 lvlu mam 79 skila bez pall armora a ty na 50 lvlu mi nie dorownujesz, wiec ja na Twoim miejscu podbiłbym skille, anyway BIERZ RSKI!! 100 razy mniejszy waste.. a enchanty zostaw sobie na potem, na pewno sie przydadza.

2 PAC rest in peace[*]
Jorg Bruce jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2009, 23:19   #7
Orion_
Zbanowany

Orion_'s Avatar

Data dołączenia: 01 08 2009
Lokacja: siedziba gangsteruw krakowskih zabijajonyh policjantuw marhewa muj bro elo pozdro jp ziomy 39% joł

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: aureara jp
Poziom: 997
Skille: 997/997
Poziom mag.: jp
Wyślij wiadomość przez ICQ do Orion_ Orion_ ma numer GG 43243242 Send a message via Skype™ to Orion_
Domyślny

Ja nie wiem jak mozna miec waste z enchantami na dragach O_o
Po 1 sporo wieksze hity, drag pada szybciej, mniejsze waste.
Po drugie wiekszy zasieg.
Po trzecie enchanty sa tanie i 100 enchantow starcza na wiele dluzej niz 100 royali.
Chociaz jak chodzi o dragi to nigdy ich nie lubilem, nie ma na nich super expa/profitu palem ponizej 60~ lvl.
Orion_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2009, 02:06   #8
Voxeq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 06 2009

Imię: Voxeq
Gildia: Hell Dynasty
Świat: Pacera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orion_ Pokaż post
Po trzecie enchanty sa tanie i 100 enchantow starcza na wiele dluzej niz 100 royali.
Chociaz jak chodzi o dragi to nigdy ich nie lubilem, nie ma na nich super expa/profitu palem ponizej 60~ lvl.
Ja na 50 lv z skillami 82/69 mialem exp w przedziale ~100k/h(z dodatkową staminą, bez niej ~65k/h)a biłem z RS. Profit też był w przedziale 5-7k na jedno wyjście, a często miałem po 2-3 dragi na klacie + te małe smoczki, więc nie wiem skąd ten twój niezbyt doświadczony post się wziął...
@Topic
bierz RS bo jak wiadomo jest lepszy z nimi profit a enchy(jak waścić jeśli nic nie poleci) jak jesteś hardcorem weź na Bog Ridery, polecam w edron lecz trzeba uważać aby nie nalurować ich zbyt dużo bo może być kiepsko.

Ostatnio edytowany przez Voxeq - 02-08-2009 o 02:08.
Voxeq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2009, 11:16   #9
Miszczu
Użytkownik Forum

Miszczu's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Imię: Wobtof
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
100 enchantów kosztuje 12k
100 rs 1.5k
Różnica na dragach nie jest aż tak duża żeby wydatek dodatkowych 10.5k był tego wart. Nie wiem czy kiedykolwiek grałeś palkiem ,tak patrząc na twój post,bo waste z enchantami jest zdecydowanie większy.
@up
Nie wiem czy na pewno będzie miał zwrot na tym lvl na bogach ,ale nie jestem pewien ,bo na takim lvlku nigdy na nich nie byłem.
stary 02-08-2009, 11:51   #10
Orion_
Zbanowany

Orion_'s Avatar

Lokacja: siedziba gangsteruw krakowskih zabijajonyh policjantuw marhewa muj bro elo pozdro jp ziomy 39% joł

Wyślij wiadomość przez ICQ do Orion_ Orion_ ma numer GG 43243242 Send a message via Skype™ to Orion_
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voxeq Pokaż post
Ja na 50 lv z skillami 82/69 mialem exp w przedziale ~100k/h(z dodatkową staminą, bez niej ~65k/h)a biłem z RS. Profit też był w przedziale 5-7k na jedno wyjście, a często miałem po 2-3 dragi na klacie + te małe smoczki, więc nie wiem skąd ten twój niezbyt doświadczony post się wziął...
@Topic
bierz RS bo jak wiadomo jest lepszy z nimi profit a enchy(jak waścić jeśli nic nie poleci) jak jesteś hardcorem weź na Bog Ridery, polecam w edron lecz trzeba uważać aby nie nalurować ich zbyt dużo bo może być kiepsko.
Wez pod uwage ze nie gram na serwerze noob-pvp i wbicie sie na dobry resp dragow graniczy z cudem. Co wiecej nawet gdyby mi sie udalo exp bede mial znacznie gorszy bo jak jest 300~ ludzi online to dragi nie nadarza sie respic.
Poza tym jezeli dla was strata 120 gp co kilkanascie hitow to jest tak duzo to szkoda z wami dalej dyskutowac. Expiac z enchantami moge wyciagnac sporo wiekszy exp niewielkim kosztem dlatego uwazam ze oszczedzanie to glupota, zwlaszcza ze paladyn raczej gdzie nie pojdzie ma profit i to calkiem spory.
stary 02-08-2009, 14:50   #11
Akahan
Użytkownik Forum

Akahan's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2008
Lokacja: W Polsce...

Świat: Celesta
Domyślny

Cytuj:
Skąd te dane? Bo Royal są chyba najwytrzymalsze i tu bym polemizował... Bijesz więcej, ale szybciej tracisz, także nie wiem, co dłużej starczy. Co do używania, czy dla 3 ataku opłaca się płacić 10 razy więcej? Nawet z rs pall to dziś rzeźnik, a potem p bolty i ass stary się używa najczęściej. Dla mnie strata kasy, ale jak ktoś ma jej za dużo
+ Ghoul : Najlepiej przed nim uciekać nawet na 30lvlu bo bierze nieco dużo hp, taktyką powinna być walka z dystansu i nie danie zapędzić się w jakąś pułapkę czy ślepą uliczkę... Polecam summony Monków lub Fire Devilów. Co do lootu to Life Ring czy Brass Helmet nie są zbytnio opłacalnym sprzętem...
Akahan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2009, 14:52   #12
morwin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 01 2008

Domyślny

Cytuj:
Wez pod uwage ze nie gram na serwerze noob-pvp i wbicie sie na dobry resp dragow graniczy z cudem. Co wiecej nawet gdyby mi sie udalo exp bede mial znacznie gorszy bo jak jest 300~ ludzi online to dragi nie nadarza sie respic.
Poza tym jezeli dla was strata 120 gp co kilkanascie hitow to jest tak duzo to szkoda z wami dalej dyskutowac. Expiac z enchantami moge wyciagnac sporo wiekszy exp niewielkim kosztem dlatego uwazam ze oszczedzanie to glupota, zwlaszcza ze paladyn raczej gdzie nie pojdzie ma profit i to calkiem spory.
a weź nie pierd0l. na premii przy 150 graczach online dragi na darashii spokojnie dają rade się respić w całości. sporo większy exp to znaczy ile ? 3 att więcej aż takiej wielki różnicy nie robi. a profit masz jak masz szczęście.
morwin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2009, 15:30   #13
Orion_
Zbanowany

Orion_'s Avatar

Domyślny

Co do lamania sie enchantow:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tibia.wikia.com
It has a lower breaking rate than a spear, which is 3%, and than a royal spear, which is 2%. There isn't any test that proves the real breaking rate yet.
+ wlasne doswiadczenia, jak dla mnie trzymaja sie duzo dluzej.
A tam up panie o premii chyba nie grales nigdy na pvp i nie wiesz co to znaczy wbic sie na nowy resp, bo u mnie pomiajac fakt ze nawet ten zalosny resp 3 dragow na ank jest non stop zajety to spawn rate jest taki ze mozna sie poplakac lazac 10 min po respie i nie znajdujac zywego draga. O darashii sie nie bede wypowiadal bo tam poprostu nie mam jak wbic i nie testowalem
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwin Pokaż post
a weź nie pierd0l. na premii przy 150 graczach online dragi na darashii spokojnie dają rade się respić w całości. sporo większy exp to znaczy ile ? 3 att więcej aż takiej wielki różnicy nie robi. a profit masz jak masz szczęście.
3 atk + 4 sqm zasiegu to jest jednak duzo przyjemniejszy exp ale dobra wiesz lepiej, jak profit na dragach z enchantami dobrze uciekajac mozna wyciagnac z samego gp, gorzej ze na 46 lvl z nedznymi skillami nie wyciagnie tam dobrego expa i w ogole nie pojmuje po ciul sie upiera przy tych dragach.

Ostatnio edytowany przez Orion_ - 02-08-2009 o 15:32.
stary 02-08-2009, 15:33   #14
morwin
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Co do lamania sie enchantow:

A tam up panie o premii chyba nie grales nigdy na pvp i nie wiesz co to znaczy wbic sie na nowy resp, bo u mnie pomiajac fakt ze nawet ten zalosny resp 3 dragow na ank jest non stop zajety to spawn rate jest taki ze mozna sie poplakac lazac 10 min po respie i nie znajdujac zywego draga. O darashii sie nie bede wypowiadal bo tam poprostu nie mam jak wbic i nie testowalem
a premia to niby cos jest ? npvp ? no ale jak ty mówisz o respie 3 dragów i jeszcze po nim łazisz i blokujesz go to sięnie dziwie, że ci się nie respią.
stary 02-08-2009, 15:37   #15
Orion_
Zbanowany

Orion_'s Avatar

Domyślny

Premia to jest takie nie wiadomo co misiu x]
A nie mowie o respie 3 dragow, zrozum ze na moim swiecie wbic sie na ktorykolwiek resp dragow to jest sztuka, a tymbardziej na te twoje w darashii gdzie sa listy oczekujacych na caly dzien zapisane.
Poza tym expiac z royali na dragach, nawet dobrym respie na 46 lvl nie wyciagniesz dobrego expa ani duzej kasy nie zarobisz wiec expienie tam jest moim zdaniem strata czasu i kasy.
stary 02-08-2009, 15:41   #16
morwin
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Premia to jest takie nie wiadomo co misiu x]
A nie mowie o respie 3 dragow, zrozum ze na moim swiecie wbic sie na ktorykolwiek resp dragow to jest sztuka, a tymbardziej na te twoje w darashii gdzie sa listy oczekujacych na caly dzien zapisane.
Poza tym expiac z royali na dragach, nawet dobrym respie na 46 lvl nie wyciagniesz dobrego expa ani duzej kasy nie zarobisz wiec expienie tam jest moim zdaniem strata czasu i kasy.
tak się składa pedałku, że premia to pvp, a nie npvp. u mnie też na dragi jest trudno się dostać, jedynie co to z rana jest luźniej, ale jak mówisz, że u ciebie się dragi nei respią to znaczy że nie byłeś na porządnym respie. to że dragi nie są dobrym pomysłem na 46 lvl to swoją drogą, ale autor o to nie pytał.
stary 02-08-2009, 15:45   #17
Orion_
Zbanowany

Orion_'s Avatar

Domyślny

I widzisz lysy emigrancie z Tajwanu, doszlismy do tego o czym caly czas mowie.
stary 02-08-2009, 15:56   #18
Akahan
Użytkownik Forum

Akahan's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2008
Lokacja: W Polsce...

Świat: Celesta
Domyślny

Cytuj:
To widocznie ja mam takiego pecha do spearów, niektórzy na jednym 15 min expią, a mi się w tym czasie 10 złamie(skilli nie mam najgorszych...), w ogóle 1 rs złamał mi się po 1 strzale, to się ucieszyłem. ench~ speary fakt mają tę zaletę, że 1sqm więcej, niby nic, ale na takich Cultach widać różnice.
+ Ghoul : Najlepiej przed nim uciekać nawet na 30lvlu bo bierze nieco dużo hp, taktyką powinna być walka z dystansu i nie danie zapędzić się w jakąś pułapkę czy ślepą uliczkę... Polecam summony Monków lub Fire Devilów. Co do lootu to Life Ring czy Brass Helmet nie są zbytnio opłacalnym sprzętem...
Akahan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2009, 18:29   #19
Ippe
Użytkownik Forum

Ippe's Avatar

Domyślny

Dobra temat mozna zamknac bo dyskucja do niczego nie prowadzi a dla wiadomosci obecnie mam 50lvl i ciskam na zombie, nightstalkerach oraz necro na yalahar wiec tam chyba zostane poki co dzieki za info
stary 02-08-2009, 19:50   #20
morwin
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ippe Pokaż post
Dobra temat mozna zamknac bo dyskucja do niczego nie prowadzi a dla wiadomosci obecnie mam 50lvl i ciskam na zombie, nightstalkerach oraz necro na yalahar wiec tam chyba zostane poki co dzieki za info
skocz na vengoth na powierzchnie, miły exp
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania