Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-03-2010, 12:29   #1
Karrli
Użytkownik forum

Karrli's Avatar

Data dołączenia: 15 03 2010
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Karrli
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 9
Karrli ma numer GG 8922006 Karrli ma login Tlenu Karrli68@tlen.pl
Domyślny Dla palladyna...

A wiec nie jestem na czasie i duzo nie wiem o tibi 8.54 bo gralem na realu , kiedy byla tibia 7.6 - 7.92 a jak widze duzo sie pozmienialo , dlatego mam kilka pytan . Wiem , ze wiekszosc z Was juz pewnie rwie sie aby napisac "uzyj opcji szukaj" - tak , czytalem poradniki dla palladyna ale wole sie upewnic waszymi sugestiami co do owej profesji.
- Czy w tych czasach warto posiadac dosc dobry shielding,
- Czy gdy wyskilluje 80 distance fighting na 8 poziomie , to nie bd musial wiecej skillowac aby uzyskiwac nadal dobre hity (chyba , ze wedlug wlasnego uznania),
- Czy warto jest inwestowac w dobre itemy dla palladyna , czy lepiej miec wiecej capa ?.

To chyba na tyle , z wiekszoscia sie polapie ( staz ok. 6 lat robi swoje ).
Z gory dziekuje na wszelkie odpowiedzi !
Karrli jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-03-2010, 15:07   #2
demoninator
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 01 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Dobry shielding się przydają odkąd biega się ze spearami ( royal, enhanted), dist możesz wbić taki na 8 lvlu, ale potem i tak pewnie będziesz troche skillował. Wbij ten 80 poexpij tak do 100 lvl i dobij sobie 100 dist (przydatny quest shadows od yalahar żeby mieć dostęp do target dummy, takie train monki), dodatkowo masz eq co daje skill ( Paladin armor +2 disty, Master Archer Armor +3 disty i yalahar piece of legs czy jakoś tak +2 disty). Eq noś takie co dodaje skilla plus lekka tarcza (vampire, demon) lekki helm, przed 80 lvl noś blue legi bo potem masz questa na te yalahar legi i je już tylko noś.
demoninator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2010, 15:09   #3
Lar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2009

Domyślny

Pewnie wiekszosc powie, że niemam racji ale trudno.

Według mnie powinieneś wyskilować jak najszybciej 70 dystance fighting i jakis 60 shield i to starczy aby można było poexpić.Na początek nie opłaca się kupowac jakiegos super eq(chyba ze masz duzo kasy to wtedy można sobie pozwolić).Tak do 25 lvl powinno strczyc: Belted cape, tortoise shield, steel helmet, plate legs, speary i zwykle butki.Znajdujesz jakieś dobre miejsce do zarobku i tam sobie expisz, z czasem kupujesz paladin armora, bohy, blue/golden legi, demon shield/MMS i blessy.Na wyższym lvl możesz jeszcze poskilować ale według mnie to strata czasu bo palkiem i tak szybko skile idą na expie.Ja tak robiłem i bardzo dobrze się gra.

Mam nadzieje, że choć troche pomogłem.
Lar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-03-2010, 18:48   #4
Ravicz
Guest

Domyślny

Ja znow poszedlem w inna mańke...
Zakupilem dosc dobre eQ takie co starczy mi nawet do 100lvla i poszedlem skilac...
Cos mi sie chba w bani poprzestawialo bo skill palkiem jest dosc przyjemny
Koncze juz piaty plecak ss
Mam 29 lvl
Aktualny skill 87/78 :-) i 13+ mlvl :-)
Cisne cisne i cisne Az mi się tak fest znudzi :-) Potem juz tylko exp :-)

Pozdro

Ostatnio edytowany przez Ravicz - 23-03-2010 o 18:51.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania