![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2010
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Karrli
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() A wiec nie jestem na czasie i duzo nie wiem o tibi 8.54 bo gralem na realu , kiedy byla tibia 7.6 - 7.92 a jak widze duzo sie pozmienialo , dlatego mam kilka pytan
![]() - Czy w tych czasach warto posiadac dosc dobry shielding, - Czy gdy wyskilluje 80 distance fighting na 8 poziomie , to nie bd musial wiecej skillowac aby uzyskiwac nadal dobre hity (chyba , ze wedlug wlasnego uznania), - Czy warto jest inwestowac w dobre itemy dla palladyna , czy lepiej miec wiecej capa ?. To chyba na tyle , z wiekszoscia sie polapie ( staz ok. 6 lat robi swoje ). Z gory dziekuje na wszelkie odpowiedzi ! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Dobry shielding się przydają odkąd biega się ze spearami ( royal, enhanted), dist możesz wbić taki na 8 lvlu, ale potem i tak pewnie będziesz troche skillował. Wbij ten 80 poexpij tak do 100 lvl i dobij sobie 100 dist (przydatny quest shadows od yalahar żeby mieć dostęp do target dummy, takie train monki), dodatkowo masz eq co daje skill ( Paladin armor +2 disty, Master Archer Armor +3 disty i yalahar piece of legs czy jakoś tak +2 disty). Eq noś takie co dodaje skilla plus lekka tarcza (vampire, demon) lekki helm, przed 80 lvl noś blue legi bo potem masz questa na te yalahar legi i je już tylko noś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2009
|
![]() Pewnie wiekszosc powie, że niemam racji ale trudno.
Według mnie powinieneś wyskilować jak najszybciej 70 dystance fighting i jakis 60 shield i to starczy aby można było poexpić.Na początek nie opłaca się kupowac jakiegos super eq(chyba ze masz duzo kasy to wtedy można sobie pozwolić).Tak do 25 lvl powinno strczyc: Belted cape, tortoise shield, steel helmet, plate legs, speary i zwykle butki.Znajdujesz jakieś dobre miejsce do zarobku i tam sobie expisz, z czasem kupujesz paladin armora, bohy, blue/golden legi, demon shield/MMS i blessy.Na wyższym lvl możesz jeszcze poskilować ale według mnie to strata czasu bo palkiem i tak szybko skile idą na expie.Ja tak robiłem i bardzo dobrze się gra. Mam nadzieje, że choć troche pomogłem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Ja znow poszedlem w inna mańke...
Zakupilem dosc dobre eQ takie co starczy mi nawet do 100lvla i poszedlem skilac... Cos mi sie chba w bani poprzestawialo bo skill palkiem jest dosc przyjemny ![]() Koncze juz piaty plecak ss ![]() Mam 29 lvl Aktualny skill 87/78 :-) i 13+ mlvl :-) Cisne cisne i cisne ![]() Pozdro Ostatnio edytowany przez Ravicz - 23-03-2010 o 18:51. |
![]() |