|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
|
![]() Witam wszystkich. Przywędrowałem do Was z innego forum, gdzie prezentowałem swoje potworki pod nickiem "Stiw". Ku mojej radości figurki wzbudziły dość spore zainteresowanie, więc postanowiłem pokazać je szerszej publiczności. Przed wami pierwsza porcja mojej twórczości. Zapraszam do komentowania.
![]() ![]() Oto znany wszystkim tibijczykom Orshabaal. Moje najnowsze dzieło. Figurka jest wykonana z modeliny, pomalowana farbkami plakatowymi ( ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Zoliparia - 11-01-2008 o 14:00. Powód: poprawa błędów |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Double post, skasować.
Ostatnio edytowany przez <.< - 04-01-2008 o 16:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bardzo ładny, tylko stopy ma dziwne (wyglądają jak jedna stopa) i za chude nogi.
@Down: Z modeliny. Czytaj wyraźnie.
Ostatnio edytowany przez <.< - 04-01-2008 o 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jest różnica między plasteliną, a modeliną.
@top Figurka bardzo ładna, aczkolwiek wydaje mi się, że czegoś jej brakuje ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widać po tym Orshabaalu, że dawno nikt nie odważył się z nim zadzierać. Jakiś taki wychudzony, biedaczek. Poza tym, jak już powiedział >.>, stopy wyglądają jak jedna. Do tego ten Tibijski Orshabaal ma jeszcze kolce na plecach, a u tego nie widzę.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Jak widzę te wszystkie sety robione z masy modelarskiej czy ten tutaj świetny moim zdaniem potworek figurka zaczynam nabierać chęci do stworzenia własnej pracy. Powiem, że jest to ciekawsze niż to czym aktualnie się zajmuję (Airbrush dla niewiedzących). Moją inspiracją będzie WoW xD ehsuehsu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Świetnie Ci to wyszło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Ja najmocniej przepraszam, ze zamieszcze tutaj moja figurke z masy plastycznej, ale uwazam, ze nie ma sensu zakladac tematu dla jednej figurki, a galerii nie chce tutaj zakladac bo mam na dA ;P przepraszam autora tematu. Jak juz tak mowimy, ze zaczyna nam sie zbierac chetka na takie cos to dam cos swojego ;P
oto moje wypocinki ;P ![]() zdjecie komorka robione jeszcze raz przepraszam ^^ zrobilem, bo zal mi bylo pieniedzy za tego z games workshop (230zl) A ogolnie podoba mi sie ta Twoja figurka. Pasuje moim zdaniem do warhammera, gdyby tak troche pomniejszyc ![]() Lepiej by Ci sie malowalo farbami akrylowymi, sa drozsze od plakatowek, ale lepiej sie trzymaja i nie zakrywaja szczegolow.
Ostatnio edytowany przez Arnisan - 04-01-2008 o 23:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A co to za różnica czy się będą trzymać czy nie : P i tak pozniej na to idzie bezbarwny z utwardzaczem. Anyway twoja też wymiata. Inspirujecie mnie xD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @arnisan
Niezła pracka, co prawda troche niekształtna, ale na pierwszy rzut oka wygląda jak mumak games workshopa. Radze spróbować sił z trolem jaskiniowym. Powinno być jeszcze lepiej. Ostatnio edytowany przez Argen - 05-01-2008 o 17:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Argen
A wiem, ze nieksztaltna ;P leb ma splaszczony i w ogole to moja pierwsza figurka, wiec nie bylem w ogole obyty z masa modelarska. A trola jaskiniowego nie mialbym pojecia jak zrobic...moze kiedys ;P mam tego z GW. ok, ja juz nie offtopuje.
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Arnisan
Wow! Twoja figurka robi wrażenie! Taka monumentalna ![]() (tak wogóle to jakby ktoś w przyszłości chciał wrzucić jakąś swoją prace to niech się nie czai - temat otwarty dla wszystkich) Co do warhammera to próbowałem robić figurki w tej skali, ale jakoś mi to nie wychodzi. Po paru próbach dałem spokój. Na większych modelach łatwiej robić szczegóły, a w rezultacie dają lepszy efekt. Nad farbkami akrylowymi jeszcze pomyśle. Wiem że są lepsze do tego typu rzeczy, ale tak prawde mówiąc to nie za bardzo lubie malować swoje figurki. Więc troche szkoda mi kasy ![]() @Duke Dran No, zachęcam do pracy. Taka zabawa daje na prawde sporo satysfakcji. Nie zapomnij pochwalić się na forum jak już coś stworzysz. Na koniec jeszcze dwa zdjęcia orsha i tapeta na której sie troche wzorowałem (to tak jakby ktoś nie wiedział o którym obrazku mówiłem wcześniej) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapraszam do obejrzenia kolejnej porcji figurek. Tym razem nie tibijskie. Wsyzstkie są mojego autorstwa i zrobione są tą samą techniką co poprzednia. Powstały w latach 2005, 2006. Mam tego wiącej, wiąc przygotujcie się na nstepną porcję wkrótce. ![]() Do zobaczenia.
http://zcstudio.blogspot.com/ Ostatnio edytowany przez Zoliparia - 26-01-2008 o 16:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
Lokacja: Iłża
Świat: Już nie tibia
|
![]() wohoo... wymiatasz. gratuluje. Bardzo ciekawe pomysly... i dobre wykonanie. Modeliny to jakiejs specialnej uzywasz czy takiej normalnej ze sklepu z art. szkolnymi?
![]() Myslales moze o pascie modelarskiej? osobiscie sie tym jeszcze nie bawilem, ale slyszalem ze jest fajna. Bardzo podoba mi sie demon... nie ze wzgledu na tibie... bo juz w nią nie gram... ale ciekawie ujoles kolorystycznie i jest w to wlozone sporo twojej pracy tworzczej. Jedyne co mialbym do zazucenia to pozycja... mimo ze jest bardzo ciekawa. Wydaje mi sie ze "bestia tego pokroju" powinna ciezej stac na ziemi. (chodzi o pewnien masyw). Jednak jest to twoja interpretacja tego stwora. Jeszcze raz wielkie gratulacje. a, i na koniec chcialem zapytac ile czasy srednio zajmuje ci wykonanie takiej figórki? (sam model ... tak jak te "pionki") i ile czasu zajelo ci wykonanie tego demka? Wykonujesz jakies rysunki koncepcyjne? czy zajmujesz sie tylko bezposrednio modelarstwem?
Galeria rys. http://nnart.deviantart.com/gallery Ostatnio edytowany przez Nelo - 10-01-2008 o 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Az mnie korci zeby pomalowac ;>
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Rzeczywiście wychudzony trochę, wygląda bardziej jak jakiś diablik niż Orshabaal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Nelo
Aktualnie używam zwykłej modeliny ze sklepu z arykułami szkolnymi. Najchętniej firmy Astra. Kiedyś udało mi się na Allegro dostać kilogram modeliny Fimo po niskiej cenie (tak normalnie to sprzedawana jest w kostkach po 5,50 za 56gram, mi udało sie zdobyć 1 kg za 15 zł ![]() Dla zainteresowanych podaje link do wywiadziku, którego udzieliłem do młodzieżowego dodatku naszej lokalnej gazety, w którym odpowiadam na kilka pytań dotyczących figurek. ----> http://gryfow.info/content/view/881/ @Kuraj Ależ wy sie uczepiliście, nie widzieliście chyba Violatora i inych demonów ze Spawna. To są dopiero anorektycy ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wymiatasz >.< kurwa mać!
@Edit Probowalem cos robic tyle, ze z masy modelarskiej ale coś nie wychodzi bo nie chce się lepić dobrze i trzymać. Muszę chyba jednak z tą modeliną spróbować damn!. Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 11-01-2008 o 15:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
Lokacja: Iłża
Świat: Już nie tibia
|
![]() heh...no to moja pierwsza figurka. Jakos zdiec do bani... zreszta nie ma na tyle szczególów zeby robic lepsze zdiecie.
![]() ![]() ![]() @DOWN... NOO hahah czyli cos z tego wyszlo xD
Galeria rys. http://nnart.deviantart.com/gallery Ostatnio edytowany przez Nelo - 11-01-2008 o 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Niewyraźne te fotki : p to jakiś ork? |
![]() |
![]() |