|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() problem polega na tym, ze jak gram w tibie (mowa tutaj o kliencie 8.50, nie wiem jak jest z innymi) to po paru minutach zwiesza mi kompa, nic sie nie da zrobic, po czym gasnie ekran i trzeba zresetowac kompa, nie wiem co moze byc tego przyczyną, prosze o pomoc.
system - windows7 |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2009
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 188
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2010
Lokacja: Wratislavia, LS
Imię: Fate Karma
Profesja: Paladin
Gildia: Forsaken
Świat: Olympa
![]() |
![]() Jest na to prosty sposób.
Rozkręcić komputer, wziąć duży pędzelek, i ostrożnie wszystko wyczyścić z kurzu. Potem odkręcić wentylator z procesora, przeczyścić ten śmieszny kaloryferek (z reguły jest tam tyle kurzu, że roztocza w nim zawarte już pewnie odkryły koło!), a na koniec włączyć odkurzacz i wessać całe dziadostwo. Na wszelki wypadek zalecam ostrożność, bo wiadomo, że wystarczy jeden przypadek, zwarcie - i komputerek szlag trafił. Jednak bez przesady, czyszczę tak moją maszynę od lat, i nic jej nie jest. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() A tak w ogóle, jak ktoś ma starszy komputer (w nowszych jest na ogół dobra wentylacja), to polecam na lato otworzyć obudowę i niech sobie tak chodzi, bez obudowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2010
Lokacja: Wratislavia, LS
Imię: Fate Karma
Profesja: Paladin
Gildia: Forsaken
Świat: Olympa
![]() |
![]() Cytuj:
U mnie na przykład jest obudowany z dwóch stron regałem, co też nie za fajnie wpływa na chłodzenie, ale jakoś wytrzymuje, więc teoretycznie... nawet pomyślę, czy go nie rozebrać. ![]() Natomiast jeśli ktoś trzyma go postawionego normalnie na ziemi, i otworzy sobie tak obudowę, to niech mu się tak wyleje piwko z biurka, czy inna kawa rano, i trafi na komputerek... uuuuu! Na to nie ma idealnego wyjścia, radzę po prostu regularnie czyścić pudło od wewnątrz, albo zainwestować w nowy sprzęt, z dobrym chłodzeniem. ![]() |
|
![]() |
![]() |