|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2010
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
![]() |
![]() Witam!
Po długiej przerwie od gry pomyślałem, że wróciłbym do swojego druida. Jednak od razu napotykam pewien problem. Niżej screen ![]() Problem polega na tym, kiedy w opcjach graficznych odpalam DirectX9, pojawia się to zaśnieżenie na szarych paskach i czacie (tekst staję się również mniej czytelny) Jednak po zmianie na OpenGL i DirectX5 problem znika, z tym, że wtedy gra staję się mniej płynna. Najnowsze sterowniki do karty graficznej i nowego DirectX9 instalowałem i też nie pomogło. Dodam także, że gre reinstalowałem 2 razy. Proszę o konkretne rady i odpowiedzi. Pozdro @edit Mała poprawa w poście. Ostatnio edytowany przez Kaim - 02-12-2010 o 19:47. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() odświeżam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Odświeżam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Zamiast odświeżać 153256 razy -napisz jaką masz kartę graficzną...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() GeForce 9500 GT
Grałem na tej karcie wcześniej w Tibię i wszystko było w porządku. Szukałem też rozwiązania tego problemu na google i innych forach, nigdzie nie znalazłem jakichkolwiek wskazówek do pozbycia się tych kresek.. Na OpenGL da się grać, ale kiedy jest więcej ludzi albo więcej potworków FPSY dramatycznie spadają i gra nie chodzi płynnie co bardzo przeszkadza. Ostatnio edytowany przez Kaim - 04-12-2010 o 10:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() spróbuj zainstalować te sterowniki
zakładam, że masz windows xp http://www.nvidia.pl/object/winxp-26...driver-pl.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Problem Rozwiązałem
![]() Tak, sterowniki i DirectX9 wczoraj aktualizowałem po raz drugi. Dzisiaj zrobiłem to po raz trzeci, oczywiście bez efektu - natomiast zacząłem szperać w ustawieniach nVidia, i wystarczyło przywrócić ustawienia domyślne w ustawieniach 3D. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() A śmieją się z tibii 3d...
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Wydaję się to śmieszne, ale podziałało.
|
![]() |
![]() |