Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-01-2004, 18:07   #1
gaper
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 01 2004

Domyślny Czy nabijanie lvl to podstawa (wątpie)

Dla mnie od zawsze podstawą był trening.
Dla większości osób grających liczy sie lvl (zdobywanie hp i capa)
Z mojej teori to wygląda tak :
Najpierw intensywny trening a potem nabijanie expe.
Co z tego ze ktos ma lvl 50 + a skille zupelnie do bani.

Wpisujcie swoje opinie na temat trenowania czy nabijania lvl. Thx za uwage.

Zachęcam dotreningu
gaper jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-01-2004, 18:38   #2
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Ja znam. Spoko człowiek.

>Na temat Jameli nie ma co sie wypowiadać to poprostu noob.
Po pierwsze, to nie jest to temat o Jamelii. Po drugie to sam jesteś noob, skoro innych tak wyzywasz, a ich nie znasz.

Ta gra nie została stworzona do skillowania czy nabijania lvl. To zostało wymyślone przez takich debili, którzy pomyśleli sobie "ja musze być najlepszy w czymś tam" wiecie co? Pie***le takie granie. to ma mi sprawiać przyjemność, a nie ma być powodem do stania AFK i trenowania czegokolwiek/wybijania potforów.

Do widzenia.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2004, 18:45   #3
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

@up
Chłopak się chce z Tibią pobawić. Nie chodzi o to by grać 16 godzin na dobę. Tibia to zabawa. Ale jak chcesz tylko train to cię rozumiem. Dal każdego liczy się co innego.
@top
Ja uważam że trening jest bardzo ważny. Ale na pierwszy rzut oka liczy się level.
stary 19-01-2004, 18:51   #4
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

@gaper:
Dziękuję za ocenę moich skilli. Niestety mam inne i nie biorę snake'a na 5 strzałów. Zmień sobie telepator, bo ten najwyraźniej nie mógł przedrzeć się przez moje psioniczne blokady mózgu.

@Kosior:
okej, twoje na wierzchu (nie mam zamiaru się kłucić, a Jamę poznałem jedynie od dobrej strony i nie znam go osobiście, więc nie mam argumentów).

EOD 4 me.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2004, 19:57   #5
Szyszek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 10 2003

Szyszek ma numer GG 2186296
Domyślny ODP.

No więc tak dla knighta i palka skillowanie przed pozondnym expieniem jak najbardziej , ale jak sie ma druida czy maga to wystawanie przed depo jest wielkim blendem bo nie lepiej wziosc ze sobom ten wór blank run'ow i bawic sie z rotami za free ( walisz z łapy ) tak przez 4 h masz 8 k expa niezle kaski i BP np. UH'ow zrobiony i TO wlasnie nazwya sie interes a nie pogaduszki przed depo
Szyszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2004, 20:16   #6
Ithelios
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2003

Ithelios ma numer GG 1869980
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez gaper
No no ale sie popisales inteligencja napewno masz skille 30 / 30 i bierzesz snake na 5 stzalów jeżeli ty to nazywasz przyjemnością to jest z tobą cos nie tak
Dla niego przyjemnością-podobnie jak dla mnie, jest pewna część całkowicie w Tibii zanikła,a zwie się ona ODGRYWANIE POSTACI i WCZUCIE SIĘ W KLIMAT,zwane krótko"prawdziwe RPG".Nie będę ci gaper tłumaczył co to znaczy-odwiedź dział "RPG" na tym forum to może załapiesz o co chodzi chociaż w to wątpie.Dla ciebie Tibia na zawsze pozostanie hack'nslashem,gdzie exp i skille są najważniejsze i jeśli to ci sprawia przyjemność to graj,ale nie krytykuj innych którzy traktują tą grę tak jak powinno(ech brakuje mi klimatu UO).
Ithelios jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2004, 20:31   #7
gaper
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Dla niego przyjemnością-podobnie jak dla mnie jest,pewna część całkowicie w Tibii zanikła,a zwie się ona ODGRYWANIE POSTACI i WCZUCIE SIĘ W KLIMAT
Ja doskonale wiem o co ci chodzi, wszysykie poszczegolne zalety tibi tjk. zakladanie gildi, wspolne wyprawy i hunt i wiele wiele innych tworzą jedna wielką całość, ktora daje wszystkim graczom przyjemność.
..... no dobra może nie poczebnie odrazu naskoczylem na Sorcerera..... sory zrozumialem jego wypowiec jak krytykowanie wszystkich trenujacych.
Mniejsza stym. To forum jest stworzone dla wszystkich uwielbiajacych tibie, po to aby dzielic sie miedzy sobą poradami i doswiadczeniem. Nie chce sie z nikim kłocic ok ???
Zobczcie jakie odbieganie ot tematu
stary 19-01-2004, 21:14   #8
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja z jednej strony zgadzam się, że lev nie jeest najważniejszy, a właściwie, to główną rolę grają skile, ale sami wiecie jak to jest: mały lev, duże skile, to też nie za wiele da przy np ataku z sd, czy kombosa od jakiegośtam smoka, gdy ktoś się za daleko zapuścił. Najlepiej znaleźć złoty środek: trening, expowanie, trening, expowanie - i tak w kółko. Mniej więcej dla rycerza propozycja wygląda tak, że na mainie trening do okolicy ~40/40, exp do 20 lev, trening ~55/55, exp do ~30lev, trening do ~65/65, no ale tutaj to już różnie bywa. Spotyka się i takich, co mają skile w okolicy 55-60 na tym poziomie, a są tacy, co mają 75-80. Właściwie to na 30 lev to już nic Ci się nie może przykrego stać, pod warunkiem że masz wystarczająco dużo uhów. Można na tym etapie zatrzymać się i trenować do skilów nawet ~80/80, a następny przystanek zrobić na ~50-60 lev, czy nawet później (najlepsi rycerzena Danubii mają ~93 na lev 80-120, nie chce mi się sprawdzać dokładnie).
A konkluzja to taka, żeby znaleźć ten złoty środek, z naciskiem na skile (jednak!).
stary 19-01-2004, 21:16   #9
Tygryss
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2003

Tygryss ma numer GG 4003275
Domyślny

powiem krótko .... dla mnie sie liczy to

1) zdobede 20 lvl to za jakies 3 dni
2) zdobede 40mlvl to za jakies.... 2 tygodnie
3) Zrobie quest i dostane wynagrodzenie.
4) trenuje jak mnie zmula lapie albo lagi mam
5) jestem sorc wiec nie musze tak gorliwie trenowac
6) SD rox
7) e bomby tesz rzadza

koniec widzicie "KRÓTKO I NA TEMAT"

jak powiedzial kitek - "kotomaniak" tibia to zabawa i dla
karzdego liczy sie co innego ..... MĄDRE SLOWA "kita"
Tygryss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 02:18   #10
DarkBraver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 10 2003

DarkBraver ma numer GG 1233811
Domyślny

Naprawde niektorzy sa naprawde hmm nie napisze tego, nie chce nikogo obrazac, ale skile sa najwazniesze/mlvl.. dlaczego? Postaram si eto krotko strescic. Jestem knightem 25 lv skile 65/65, tak duzo trenowalem, spytacie dlaczego, bo ciagle expowanie na dwarfach czy innych dziadostwch tylko dla nabicia lv zabilo by ta gre w moich oczach. A tak z tymi skilami poginam sobie na guardy, blokuje smoki, ni eboje sie wejsc do dziury z mysla ze nei wyjde juz zywy, nie martwie sie o pk. Samo nabijanie lv dla ilosci zyciamany i capa jest nic nie warte skoro knight na 40 lv boi sie zwyklych smokow... w miedzy czasie robie sobie lota i tak po kazdym terningu mam z 5 k... uzbrajam sie i moge bujac si ena coraz to lepsze potwory, gra sprawia wiecej przyjemnosci. <powiem tylko tyle ze 1 smoka blokowalem lepkowi na 16 lv postaci...>
Skile i eq sa podstawa dobrej zabawy, nie lv.
DarkBraver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 04:28   #11
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Domyślny

re: Tygryss
Zrobiles tak czy tylko masz taki plan?
1. W czasie nabijania 40 magic lvl zrobisz ~17BP SD = ~64k - a ty sie jarasz 10k na mana fluidy?

2. W 3 dni ciezko nabic 20 lvl czarodziejem

re: Sille vs Exp
Zgodze sie z Raynoldem, nie ma sensu na 10 lvl miec skille 80/80 - pokazuje to tylko tyle ze umiecie afkowac, a nadal mozna was latwo rozwalic z magi lub jak was napadnie wiecej jak 2 osoby.

Co do niskich skilli na wysokim lvl to jednak lepiej miec lvl 100+ i skille ~80 niz miec 60 lvl i skille ~95.
Jest tez 2 polakow (rycerz) na Secura z dobrymi skillami a tylko srednim lvl (Zlodziej i Dyzurka), tylko czemu jakos mowi sie o Jameli jako najlepszym polaku na secura a nie o nich?
Tak samo z magic lvl, moj druid jest w obecnie pierwszej 100 na Secura a jakos mnie nikt nie zaczepia na ulicy gratulujac super magic lvl.
stary 20-01-2004, 13:07   #12
kurimu
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Co do niskich skilli na wysokim lvl to jednak lepiej miec lvl 100+ i skille ~80 niz miec 60 lvl i skille ~95.
Gremlin tutaj zdeczka nie wykazales sie inteligencja. Ja wolałbym mieć dobre skille i gorszy lvl niz 100lvl i skille okolo 80. Takie cos jest bezsensowne bo taki gosciu z wysokim lvlem i slabymi skillami jest po prostu slaby.
Trening jest najwazniejszy w TIBII jezeli chce sie byc dobrym. Rozumiem, ze niektorzy graja po to zeby sobie pograc, ale jezeli mowi sie ze jamelia jest najlepszy to sie z tym nie zgadzam. Wedlug mnie najlepszymi rycerzami w Polsce na securze sa dyzurka, zlodziej i lethal swordman, bo maja dobre skille. Mysla w TIBII i za to im chwala!!!
kurimu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 15:29   #13
Matiq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 09 2003
Lokacja: z Krzesła przed kompem.

Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestarvind
Świat: Obsidia
Poziom: 8
Skille: ;x
Poziom mag.: xD
Matiq ma numer GG 9128383
Domyślny

dla mnie nie jest najwazniejszy lvl tylko

1) u knighta i pallka skille
2) u sorca i druida mlvl

lvl tesh potrzebny po to zeby cie nie pkwali ale po co ci char na 70 lvl z skillami 20/20 :|

TibiaPolska.end.pl - zapraszamy - www.tibiapolska.end.pl
Matiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 15:34   #14
gaper
Użytkownik forum

Domyślny

#Matiq
I to jest święta prawda, to są podstawy, aby zostac w TIBI określonym "dobrym graczem"
Pochwalam wszystkich ktorzy tak myślą
stary 20-01-2004, 15:44   #15
Kojko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Kojko ma numer GG 1642170
Domyślny

He he, jak dla mnie to lvl i mlvl =D
Kojko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 17:51   #16
Oura
Użytkownik forum

Oura's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2003
Lokacja: Chodzież

Domyślny OMG

(Cut) (Cut)
2) Tibia to gra RPG, chodzi o klimat, a nie o to żeby popisywać się skillami etc.
(Cut) (Cut)

------
Edit by Gremlin
Wycielem czesci na temat Jamelii.
Oura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2004, 18:28   #17
Zaglada
eX Moderator

Zaglada's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Znałem kiedyś Jamelie, może nie zabardzo ale jednak. Co do jego skilli... wiecie, że server Secura (na którym on grał) jest non-pvp więc trening to OGROMNA męczarnia. Bijesz minoska, on pada i musisz lecieć po następnego... i tak ciągle przez cały dzień, więc nie mówcie, że ma słabe skille bo pewnie Wy lepszych nie macie.Znałem kiedyś Jamelie, może nie zabardzo ale jednak. Podziwiam go za to, że starczyło mu cierpliwości aby dorobić się takich skilli.
stary 20-01-2004, 18:33   #18
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Domyślny

re: kurimu
1. A mozna napisac to tak zeby mnie nie obrazac za posiadanie odmiennego zdania niz ty?
2. Wracamy do starej sytuacji:
- Czy rycerz ze skillami 80/80 na 10 lvl zablokuje smoka?
Oczywiscie ze nie, pierwsze cambo i "You are Death"
- Czy rycerz ze skillami 60/60 na 30 lvl zablokuje smoka?
Oczywiscie ze tak, smok z lapy bije tyle ze niema sie co tym przejmowac.

Teraz taka sama sytuacja tylko podnosimy poprzeczke:
- Czy rycerz na 50 lvl ze skillami 90/90 zablokuje demona/warlocka??
Moze sie udac, ale dosyc latwo zginac.
- Czy rycerz na 100 lvl ze skillami 80/80 zablokuje demona/warlocka?
Duzo latwiej przerzyc, poniewaz ma dosc hp zeby przezyc cambo nawet jak nie ma full zycia.

Z potworow na ktore poluje sie glownie/tylko z blokerem jedyne co to Hero i BK wala przedewszystkim w tarcze, wszystko pozostale wali czarami znacznie mocniej niz z reki gdzie shielding jest nieistotny.

Ps. Najlepszy knight na Secura (Shinzon) ma skille 86/80 czy cos kolo tego (lvl 113 jak ostatnio sprawdzalem).

re: Matiq
Poszedles za bardzo w skrajnosc, oczywiscie ze nikt na 70 lvl nie bedzie mial rycerzem skilli 20, ale sa ludzie co beda miec juz wtedy skille ~95, a sa tacy co beda miec 80 na lvl 100.

Ps.
- Wytne cala dyskusje na temat Jamelia is evul.
- Pomysle nad upomnieniem dla Kasiora za obrazanie innych.
- Dam 24h Kurimu zeby napisal 1 zdanie swojego postu bez obrazania mnie.
stary 20-01-2004, 18:39   #19
gaper
Użytkownik forum

Domyślny

(Cut) (Cut)
A co do trenowania na securze:
Fakt to jest menczarnia, ale jezeli był byś łaskaw (Zaglada) to zobacz sobie jakie skille mają inni gracze z takimi lvl.
Jeżeli ktoś trenuje to nie należy mówić ze to jest głupota bo to stanie afk i ble ble ble ......
Właśnie to jest sens gry najpierw poświęcenie (trening)
a potem przyjemność (nabijanie exp i chodzenie na dobre potwory)
stary 20-01-2004, 18:51   #20
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Domyślny

re: Geper
Prawda jest taka ze rycerzem w grupie to sie robie za blokera, a samemu najlepiej sie expi w Kopalniach Dwarfow albo Cyclopolis.
Prawda jest tez taka ze zarowno tu jak i tu skille 75-85 zapewniaja bezproblemowe expienie (nawet z przecietnym sprzetem jak k set, w helmet, fire sword, crown shield, ew GS).

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania