Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Czy PACC na 30 dni jest dobrym pomysłem?
TAK 60 55.05%
NIE 40 36.70%
Nie mam zdania 9 8.26%
Głosujących: 109. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-08-2007, 09:34   #1
pleome
Użytkownik Forum

pleome's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Domyślny PACC na 30 dni

Witam wszystkich!
Ostatnio razem z kolegami "Faccowcami" doszliśmy do wniosku, że szkoda nam 90 zł wydać na PACCa, ale gdyby było można kupić go na 30 dni za ~30zł to chętnie byśmy się przekonali jak to jest mieć płatne konto. I tutaj pojawia się moje pytanie do Was. Czy Wy również uważacie, że wprowadzenie opcji 30 dniowej jest dobrym pomysłem? Czy też może są jakieś sprawy techniczne, które nie pozwalają na taką opcję? Może, by tak napisać jakąś prośbę do CIPsoftu w tej sprawie? Jestem otwarty na słowa krytyki (tylko bez wulgaryzmów proszę).
pleome jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-08-2007, 09:43   #2
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

jest to nawet dobry pomysl, wiecej ludzi kupowalo by pacc ale 30 to troche za mało nawet nie wiesz kiedy się skonczy
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 09:45   #3
PijmlekoBedzieszWielki
Użytkownik Forum

PijmlekoBedzieszWielki's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Paladin
Domyślny

Bardzo dobre tylko jeszcze coś do tego dodam by można wysłać SMS który kosztował by 30złoty na PACC bo było by o wiele łatwiej
PijmlekoBedzieszWielki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 10:05   #4
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

Stanowczo nie!

Jakis dzieciak : babka daj 30 zł

Dzien pozniej...

O jakis koles bije dragi/zolwie ja tez mu wybije a co mi tam npvp!

Zleci sie fala bezmozgowich n00bkow takie jak sa teraz na npvp ! Noz to zal!
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 10:12   #5
Fremen
Użytkownik Forum

Fremen's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Świat: Honera
Poziom: 43
Skille: 68.67
Fremen ma numer GG 1304842
Domyślny

Nie.
Wynocha ulotki rozdawać.
Fremen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 10:36   #6
Mui
Użytkownik Forum

Mui's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Białystok

Imię: Iceholl
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 60+
Poziom mag.: 53
Domyślny

Pomysł dobry, ale kosztowałby zapewne 40-45 zł znając życie!
Mui jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 11:13   #7
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

A teraz przelicz to na Euro i powiedz, czy CipSoftowi się to opłaca...
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 11:37   #8
dartra111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD

Profesja: Elder Druid
Domyślny

cipsoft mógłby wprowadzic taką opcję, że każde konto ma darmowy tydzień pacca, może go uaktywnic kiedy chce i można sie przekonac czy na pacc jest tak "Rox" a jezeli sie nam nie spodoba to nie.

a co do pomysłu: dobry pomysł chociaż musiało by to kosztowac z 40 zł ;]
dartra111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 11:39   #9
Adi Ninjax
Guest

Domyślny

Pomysł niby dobry ale...
- Cipsoft by nie wprowadził nic by z tego nie zyskał
- Noobki objęły by pacc area
- no i trochę mało 1 miech

@darta111
nie nie nigdy!!!
nie pytaj czemu nie!!

Ostatnio edytowany przez Adi Ninjax - 15-08-2007 o 11:42.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 11:48   #10
Avallach
Użytkownik Forum

Avallach's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2007

Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Domyślny

nigdy, takie noobki jak ten co zalozyl temat by siedzialy w ank i PLX free items PLX !!!!!!111111oneoneone

osobiscie uwazam ze na 3 miechy to juz przesada, powinno byc odrazu na 180, bylo by mniej respow zajetych.

To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 12:24   #11
pleome
Użytkownik Forum

pleome's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen Pokaż post
Nie.
Wynocha ulotki rozdawać.
Nie chodzi o to, że nie mam pieniędzy na PACCa tylko o to, że szkoda mi wydać 90zł. Jeśli po zakupie okaże się, że wcale nie jest tak super to co wtedy? 90 zł w błoto. A tak można by sprawdzić jak to jest i jeśli by się spodobało to kupić następnego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
A teraz przelicz to na Euro i powiedz, czy CipSoftowi się to opłaca...
Nie policzę czy CipSoftowi się to opłaca, bo nie wiem ile ich kosztuje włączenie komuś PACCa i Ty zapewne też nie wiesz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avallach Pokaż post
nigdy, takie noobki jak ten co zalozyl temat by siedzialy w ank i PLX free items PLX !!!!!!111111oneoneone

osobiscie uwazam ze na 3 miechy to juz przesada, powinno byc odrazu na 180, bylo by mniej respow zajetych.
Możesz jakoś uzasadnić dlaczego uważasz mnie za noobka? Bo nie chcę wydać dużych pieniędzy, które sam zarobiłem, na Tibię? A może każdy kto ośmieli się wypowiedzieć na "Twoim" forum jest noobkiem? Dla Twojej wiadomości powiem, że nigdy nie prosiłem nikogo o "free items". Jeśli nie chcesz to nie wierz mi na tym nie zależy.
stary 15-08-2007, 12:24   #12
OldSlayer
Zbanowany

OldSlayer's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007

Świat: Saphira
Poziom mag.: 8
OldSlayer ma numer GG 4811466
Domyślny

Moim zdaniem zły pomysł, chociaż mogło by być tak że kupić pacca na 30dni można by TYLKO WTEDY GDY NA ACC NIGDY NIE BYŁO PACCA
OldSlayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 12:30   #13
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Przecież dla Człowieka z kraju w strefie euro, taki PACC to dwie godziny pracy, i Cip'y nie będą się podkładać tylko dla Polski, ile by kosztował taki PACC... Hmm... 8.33 euro (25, tak?). Śmieszna kwota.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 12:48   #14
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Usunięty
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pleome
Możesz jakoś uzasadnić dlaczego uważasz mnie za noobka? Bo nie chcę wydać dużych pieniędzy, które sam zarobiłem, na Tibię? A może każdy kto ośmieli się wypowiedzieć na "Twoim" forum jest noobkiem? Dla Twojej wiadomości powiem, że nigdy nie prosiłem nikogo o "free items". Jeśli nie chcesz to nie wierz mi na tym nie zależy.
Tak się jakoś przyjęło, że osoby, które piszą takie tematy, i które chcą darmowego, testowego pacca czy też pacc przez sms, to może nie tyle noobki, a dzieci, których rodzice nie pozwalają kupić płatnego konta (nie mówię, że jest tak u Ciebie).
Wątpię żeby cokolwiek kiedyś CipSoft zmienił w paccach. Mogą być droższe albo tansze, ale nie sądzę aby ilość dni była mniejsza i możliwośc kupna przez sms.
Jednak jeśli myślisz inaczej, to napisz topic na tibia.com w proposals, bo tutaj raczej nic nie wskórasz.
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 13:26   #15
pleome
Użytkownik Forum

pleome's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Przecież dla Człowieka z kraju w strefie euro, taki PACC to dwie godziny pracy, i Cip'y nie będą się podkładać tylko dla Polski, ile by kosztował taki PACC... Hmm... 8.33 euro (25, tak?). Śmieszna kwota.
O jakim podkładaniu mówisz? Przecież nie chodzi o to żeby obniżyli ceny tylko o to żeby wprowadzili nową opcję. Przypuszczalne powiedzmy, że PACC na 30 dni kosztowałby 8,33 euro. Gdybyśmy chcieli mieć PACC przez 90 dni płacilibyśmy 3 x 8,33 = 24,99 czyli tyle co dotychczas. Nie rozumiem więc co w ten sposób CipSoft traci według Ciebie?

PS. Dla mnie 25 zł wcale nie jest śmieszną kwotą. Patrząc na Twój wiek w profilu wnioskuję, iż pieniądze na PACCa dostajesz od rodziców więc być może dlatego taka kwota Cię śmieszy. Jeśli się mylę to najmocniej przepraszam.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chesek Pokaż post
Tak się jakoś przyjęło, że osoby, które piszą takie tematy, i które chcą darmowego, testowego pacca czy też pacc przez sms, to może nie tyle noobki, a dzieci, których rodzice nie pozwalają kupić płatnego konta (nie mówię, że jest tak u Ciebie).
Wątpię żeby cokolwiek kiedyś CipSoft zmienił w paccach. Mogą być droższe albo tansze, ale nie sądzę aby ilość dni była mniejsza i możliwośc kupna przez sms.
Jednak jeśli myślisz inaczej, to napisz topic na tibia.com w proposals, bo tutaj raczej nic nie wskórasz.
Przecież ja nigdzie nie napisałem, że chcę PACCa za darmo. Chodzi mi o PACC na mniejszą ilość dni za mniejszą kwotę. Nie rozumiem więc co w tym takiego dziecinnego. Bynajmniej nie proszę rodziców o pieniądze na gry. Jeśli potrzebuję to sam zarabiam.
stary 15-08-2007, 13:41   #16
Lepka
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Elbląg

Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Domyślny

Moim zdaniem ten Pacc na 30 dni to zły pomysł. Byłoby to nieopłacalne dla CIPsoftu. Jeżeli chcesz mieć Pacc to uzbieraj sobie te 90-95zł i go po prostu kup(to nie majątek). Nie mogę sobie wyobrazić fali noobów biegających po pacc arena. Pacc straciłby swój urok.
stary 15-08-2007, 13:52   #17
Avallach
Użytkownik Forum

Avallach's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2007

Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pleome Pokaż post
Juz sam ten temat, pokazuje ze ci nie poasuje to co jest. Po update tez pewno krzyczales "OMG no plax łaj facc not hawe nef spell please giwe mi spell, or I nie bede gral!!!!11111oneoneone..."

Jak nie pasuje ci to co jest, to moze przestan grac?? Wlasnie tacy jak ty robia kolejki na non-pvp.

To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 14:25   #18
Adow Adan
Użytkownik Forum

Adow Adan's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie

Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
Adow Adan ma numer GG 7709842
Domyślny

@up
a co sie stanie np. jak kupisz pacc na 3 miechy a niestety bedziesz w szpitalu 2miechy , to co wtedy bedziesz wnerwiony "bo cipsoft ci nie odda 2 miechów" więc lepiej zrobić pacc na 1 miech i go przedłużać niż kupić na 3 i stracic z tego 2 miechy. Ja sam kupilem 2x pacc i teraz po czasie sądze ze jest to ostatnia rzecz na którą mogłem wydać 95 zł , są dużo ciekawsze/ważniejsze rzeczy na które można wydać WŁASNE , ZAROBIONE PIENIĄDZE , a nie pieniądze które się dostaje od rodziców/rodziny.
IP:77.79.210.73:27199
Hasło:klan

Nie toleruje Noobow z Honery ....

Cytuj:
"Gdyby te dzieci neo postawić jedno na drugim, ostatnie 'łupło' by główką w słońce..."
Adow Adan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 14:42   #19
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Nie opłaca się, a to dlatego, że tylko u nas to jest "kupa kasy"... tak się składa, że te 25€ to dla dzieciaków na zachodzie to żaden problem więc więc tam tworzenie 30 dniowego pacca mija sie z sensem...
zresztą gdyby był u nas 30 dniowy to by zaowocowało zwiększoną liczbą nóbków z paccem...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2007, 18:20   #20
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Nie. Jak by tak było połowa noobów miała by pacc a to byłby konic życia w tibii.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania