|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 03 2013
|
![]() Witam. Ostatnimi czasy przez własną głupotę o moich passach dowiedziały się osoby 3. Zalogowałem się na "prawie" oficjalnej stronie. (prawie oznacza że różniła się literką w adresie :/). Pogodziłem się ze stratą rzeczy i po 2 krotnej zmianie hasła i kilku skanach systemu różnymi programami grałem dalej, ponieważ nic mi nie wykryło. Po 2-3 dniach loguję się na konto i uwaga, uwaga... nie mam itemów ! Jako że jest to gra to nie przeżywam tego ale mam jedno zaje***biście ważne pytanie. Czy oni mając mój tylko i wyłącznie login mogli z powrotem wejść na konto, czy mam na swoim Stefanie (tak ma na imię mój komputer) keyloggera. Żadne inne konta JESZCZE nie ucierpiały, ale strasznie się boję o moje e-maile oraz konto w wowie i steamie. Ocenie sytuacje i podpowiedzcie co zrobić, grać dalej beztrosko czy jakiś formacik zrobić.
PS: Używałem anty-virusa od microsoftu (essential albo coś takiego, wydaje mi się że dobry) oraz Spybota S&D PS2: Nic z podrabianej strony nie pokazało mi się w pobranych albo coś ten teges Ostatnio edytowany przez Nesnight - 19-03-2013 o 14:29. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Płock
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura/Pacera
Poziom: 500
|
![]() Ten pseudohaker mógł zgadnać Twoje nowe hasło.
Mogł też wyrobić recovery keya, ale wtedy aby wejść na konto musiałby go użyć, a to spowodowałoby to, że nie odzyskasz konta. Ostatnia opcja, to infekcja. Podążaj za wskazówkami tego tematu: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=240287 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() Konto jest cały czas w moim posiadaniu. Hasło było nie do zgadnięcia ponieważ składało się z dużych i małych liter i cyfr, sam go nie pamiętałem tylko miałem na kartce. A więc to keylogger :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() W takim razie przedstaw logi z OTL według instrukcji z linku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest tu obecna infekcja:
Uruchom OTL i wklej na dole programu ten skrypt http://wklej.org/id/987213/ i naciśnij "wykonaj skrypt". Do odinstalowania (w panelu sterowania): MagniPic 50 FREE MP3s +1 Free Audiobook! Do aktualizacji: Java(TM) 6 Update 22 (64-bit) (to jest wersja 64bitowa, masz też zainstalowaną wersje 32bitową która jest aktualna - Java 7 Update 17) Adobe Reader X (10.1.6) Po tym wszystkim zmień hasła w tibii do wszystkich kont. Dla pewności, że wszystko poszło ok, możesz wstawić nowe logi z OTL wykonane tak samo jak poprzednio. A infekcja pochodzi z 10 marca tak samo jak bot którego ściągnełeś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prosiłem o nowe logi, a nie raport z wykonania skryptu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest ok. Nie ma już infekcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() Czyli zmienić hasło i można pykać dalej ?? Bo sram się strasznie, straciłem dsm, dh, mms, bohy i g legi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, zmień hasła do wszystkich kont.
Ja bym jeszcze usuną tego feralnego bota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() Już usunięty
![]() |
![]() |
![]() |