--> | --> |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Ja mam takie pytanko.Jak używa się broni 2-ręcznej to mam ze skili 1/2 def.Moje pytanka brzmią tak.
Jeżeli mam knighta ze skilami 80/80 to jeżeli mam gs'a to czy def liczymy tak 80:2=40+22=62 czy tak 40+22=62:2=31. Bo nie mam pojęcia jak to się liczy. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Buuuuu
|
![]() Ani tak, ani tak - tyle moge ci zagwarantowac.
To ze mowi ze ze do czegos sie liczy 1/2 defensa nie znaczy ze liczy sie tak jak bys mial skill o 1/2 mniejszego, tylko tyle ze z ogolnej szasny masz o polowe mniejsza. Jaki dokladnie wzor to tylko CIP wiedza, a jesli bedziesz mial skille 80/80 to uwierz mi ze roznica bedzie na tyle duza ze sie sam domyslisz sie ktory z wzorow jest blizej prawdy.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2004
![]() |
![]() Ja mam pewien pomsl:
Idz na potwora ktorego na tych skillach z Gs'em mogl bys wzioc na solo i sprawdz ile mu zabiezesz a ile on ci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
![]() |
![]() jak biegssz z gs'em to shielding sie nie liczy lolq
![]() |
#5 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ale wkrótce będę miał okazję przetestować to lepiej, to się odezwę, jak odkryję jakieś zależności...
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() Nie wiem jak to jest z obliczeniami ale co do jednego jestem pewien.
Obrona z broni i tarczy liczy sie tak samo ale nie sumuje sie. kiedys jak chcialem to policzyc to: 1. Sciagnolem caly armor i trzymalem tylko tarcze (stel shield def:21). 2. J.w. ale tylko dragon hammer (def:20) 3. J.w. ale zalozylem i dragon hammer i steel shield. W pierwszym i 3 przypadku na 100 uderzen 9x mnie hitnol. W 2 przypadku 8x (blad statystyczny). Tak wiec na pewno nie sumuje sie defa broni i tarczy a bierze sie tylko ta lepsza wartosc do obrony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Buuuuu
|
![]() re: Marcin?
Akurat nie prawda, bylem kiedys trenowac druidem shielding (22 skill), z beholder shield i knife zbieralem calkiem pozadnie od niedzwiedzi, zakladajac fire sword zeby niedzwiedzie zabic zobserwowalem wyrazny spadek ile mnie trafiaja (tzn praktycznie wogole mnie nie trafialy). Jak by bylo tak jak mowisz to by ludzie kupowali tylko bright sword i bez tarczy chodzili. Mozna by chodzic wogole dlugo bez tarczy bo bright sword ma mniej defense dopiero od medusa shield. Pozatym 100 ciosow to ~2-3 minut, po takim czasie nie mozesz wyciagnac wnioskow statystycznych (a tym bardziej na potworach sily troli ktore jesli trafia juz rycerza to jest raczej losowe niz spowodowane blokowaniem ciosow).
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() Cytuj:
You see a dragon shield (Atk:0 Def:31). You see a tower shield (Atk:0 Def:32). You see a crown shield (Atk:0 Def:32) You see a medusa shield (Atk:0 Def:33). Trochę przesadziłeś ![]() |
|
![]() |
![]() |