|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2003
![]() |
![]() OK, mieszałem ostatnio z kartami graficznymi. Pozbyłem sie GeForece'a 400 MX (czy cos takiego
![]() Czy ktoś może wie w czym tkwi problem? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() albo mi sie zdaje albo czytałem juz podobny temat,
ktoś tam napisał żeby zainstalować "starsze strowniki" :O |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() a skąd te sterowniki wziąść? może linka ktoś podrzuci?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() No, no 8)
Ciekawe, ja też mam radeona 9200, sterowniki najnowsze (a przynajmniej jedne z najnowszych), i wszystko chodzi płynnie... Przeczytaj FAQ na tibia.com, tam są podane rozwiązania niektórych problemów z grafiką, może to ci pomoże. Ew. spróbuj ze starszymi sterownikami tzn. tymi które miałeś z kartą graficzną (odinstaluj te nowsze i zainstaluj starsze). Możesz też zapytać na helpie w Tibii, ostation widziałem jak tutorzy rozwiązują trochę problemów z FPs. 8) @prezes: Nie trzeba żadnych linków, tylko wchodzisz na google (www.google.pl), zaznaczasz: "szukaj w internecie" i wpisujesz np. Radeon drivers, GeForce drivers itp. Działa!!
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
|
![]() ja też mam problem z fps.
otóż jak zaczynam gre to mam jakieś 45fps ale systematycznie spada i po jakiejś pół godzinie grania jest już tylko 20 fps i tak już zostaje, gdy się wyloguje z tibii i zaloguje ponownie to znów z początku jest 45fps a potem spada. wie ktoś w czym tkwi problem? co zrobić abym cały czas miał ponad 40 tych fpsów |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() mam radeona 9600 i jestem szczesliwym posiadaczem max 10 fpsow
na win 98 mialem po 150 !!!!!!!!! win xp - 10 plx? 2? 3? 4? Szukam sterow btw : www.ati.com tutaj amsz sterki Good Luck (jak cos znajdziesz PW DO MNIE!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Mój kolega też ma Radeona 9200 i również wystukuje mu magiczne max fps 10-11 klatek. Wina pewnie tkwi w sterownikach, ale jak instalujesz po raz 10 catalysty to niezly balagan w systemie sie robi. Chyba mu walne najnowsze i powiem ze teraz plynniej chodzi
![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Heh to się nieżle wkopałeś.
Tak się składa że niektórych Radeonów NIE NALEŻY kupować. Niestety nie wiadomo dlaczego w gryzą się z niektórymi grami. Jeśli chesz stabilności GeForce będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśłi nie znacie się na sprzęcie radze zapytać się kogos doświadczonego. Teoretycznie powinny pomóc nowe sterowniki, czasami pomaga też aktualizacja BIOSu Niesty w praktyce bywa, że te karty nigdy nie osiągają fabrycznej wydajności.
![]() |