|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
|
![]() Otóż, mó problem polega na tym, że jak mam uruchomionego clienta tibii, to zużycie rpocesora jest 100%, wszystko mi sie tnie, nawet mó złom ma skłonności do restartowania sie...
Mam windowsa XP, 256 ramu, 1000 MzH.. Od czego to moze zalezec? i czy da sie to jakos naprawic? Z góry dzieki za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Master Alucard
|
![]() wirus plx???
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nibiru.
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Tez tak mam, ale nie mam wirusa. Widocznie Tibia obciaza ostro procka...
No trudno, za przyjemnosci trzeba placic. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Master Alucard
|
![]() Mysle, że to przez kompa... Na 256 RAMach i 1000 Mhz z win. XP, antywirusem i firewallem może Tibia dopełniać dzieła... Nie napisałeś także jak imasz procek i RAMy, bo jak masz zwykłe DIMMy to się nie dziwie.. Tak samo z prockiem-na Athlonach pisze np. 2800+ ale wyciągaja troche ponad 2 Ghz...
Rozwiązania: 1. Poczytaj poradnik "jak pozbyć się lagów"[czy jakoś tak]; 2. Kup więcej RAM; 3. Lepszy procek; 4. Podaj dane kompa [jakie RAMy, procek etc.]; 5. Za bardzo masz gówien działających w tle.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
|
![]() Dodam jeszcze, ze niedawno formata robilem, a przed nim wszystko działało szybko i sprawnie
Re: Up nie znam sie aż tak bardzo ![]() AMD Athlon(tm) processor tyle tylko wiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() LOL, ja jadę na celeronie 333 Mhz, 64 DIMM i jakoś nie mam problemów ... bo jakbyś był tak łaskaw poszukać to nie raz opisywany był problem tibii pod winXP!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Nowa Sól
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() w opcjach w tibii daj na graphics...tam daj advance...i tam jest suwak...ktory steruje ile ma byc klatek na sekunde w tibii...zmniejsz go do 35 klatek...to powinno znacznie zwolnic procka....bo domyslnie jest ustawione na maxa...tez na poczatku zrzeralo mi max procka...a teraz zaledwie 50% wiec jest roznica....sproboj tego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
Usuń Win XP i Win 98 zainstaluj, bo nigdy w tibie nie pograsz, a to dla tego, że masz za słaby komp na windows xp....
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ehh też tak mam.. chodzi o to że jak tibia jest włączona i jestem przykładowo w depo to jak przeglądam strony to ciut wolniej chodzi... i tyle
![]() @down No może i tak, jak pisałemposta zapomniałem że się mu komp restartuje..
![]() Ostatnio edytowany przez slimaczek - 14-02-2005 o 11:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 02 2005
Lokacja: Pila
|
![]() Tez mam taki problem i mam na to taka malo rade albo nowy komp ( na to sie nie zanosi przynajmniej u mnie ) albo gran na full scrinie na 100% pomoze.Ja tak juz gram od pewnego czasu podczas gry bierzesz ctrl+F i ci sie ekran powieksza pomniejszasz Tab+Alt albo opcje grafika i tam bierzesz full screen
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
![]() Komputer nowy mam z 2-3 tyg i mi się cały czas tibia laguje na chimerze podam jego wymagania mojego kompika:
Windows xp profesional service pack 2 Procesor:Celeron (R) CPU 2.66 GHz Pojemność:256 MB RaM Komputer:Blue Line
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
![]() |
![]() Tibia i mi wykorzystuje 100% ale myśle, że to ma powiązanie z procesorami AMD lub XP. Mam Durona 800Mhz, a przed tym Athlona 1Ghz (na nim też Tibia obciązała w 100%).
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Jezu Ludzie jak wam sie komp jeszcze nie rozsypal!
Proste Tibia "zrzera" 100% procesora kolesiowi. To proste ze wszystko innne chodzi wolniej. Temperatura procka idzie do gory. CPU nie wytrzymuje i idze restart. Jakie masz chlodzenie? Gesundheit cos Ty kupil!!?? Rany boskie co za ludzie...
![]() Ostatnio edytowany przez Karlos - 12-02-2005 o 20:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
|
![]() Zrób Formata na Windowsa Milenium, albo 98, tak będzie lepiej ( moim zdaniem ) a jak niechce Ci sie robic Formata to:
Ściągnij/zainstaluj sobie programik Ad-Ware ( za***is*y wykrywa keylo ), i ściągnij/zainstaluj sobie Norton Antivirus 2005 ( wykrywa i usuwa większe robaki ) Mam nadzieje ze pomogłem troche Nara |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2004
|
![]() Ja mam Amd Duron 1.6Gh, 512 Ram DDR 400 mhz i użycie jest 50%
|
![]() |
![]() |
![]() |