|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 01 2005
![]() |
![]() Jak sie loguje to jest napisane, ze mam zablokowane IP na 30 min. Nic nie zrobilem a musze czekac, moze ktos mi to wytlumaczy???
Ostatnio edytowany przez UszoloY - 19-02-2005 o 16:56. Powód: loguje nie liguje:P |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Nie masz zewnętrznego IP. W Twojej podsieci gra jakiś inny pacan, który zablokował IP bramy.
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Mozesz przetlumaczyc na polski??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Jeżeli kożystasz z sieci LAN to znaczy, że jest taka możliwość, że cała sieć ma ten sam adres IP. Login Server Tibi rozpoznaje taką sieć jako jeden komputer. A więc jeżeli ktoś z sieci pomylił się przy wpisywaniu passów do Tibii-cała sieć ma pół godzinną przerwę w graniu.
Nie musi być to złośliwe. Przykładowo w sieci 10-osobowej w tibie gra 7 osób i każda w krótkim odstępie czasu źle wpisała pass. I tak cała sieć ma "Ip adress blocked for 30 minutes"
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 21-02-2005 o 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() no tak ale zaraz bedzie godzina...:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Born to Ban
![]() |
![]() Jak ciągle się mylą->Ban sie przedłuża.
Proponuje porozmawiać z Admonistratorem sieci o podpięcie ci zewnętrznego adresu ip. Dla niego to nie problem(ew pare złotyszy więcej przy rachunku za kożystanie z Lana)
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Możesz się łączyć przez proxy ;] Ale nie polecam - kiedyś próbowałem... lag wielki jak stąd do warszawy XD
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Teraz pisze ze moje kotno jest niepelnosprawne przez 5 minut. Pisze tak od 20 min:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D
![]() |
![]() Moze poprostu poczekaj pare godzin a nie zakladaj nowych topiców, w dodatku nie tam gdzie to powinno byc ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2005
|
![]() Jak mnie shakowali to pisało tak samo...
Zrobił to Lord Sliwa, lecz później sie z nim skontaktowalem i powiedzial ze to jego konto zostalo shakowane i ta osoba mnie shakowala. Napisał do mnie maila: Sorry za tego hacka (lord sliwa).Sam mnie hacknal w ten sam sposób i grał ciegle lordem sliwa i teraz mam taka opinie ze ciagle slysze hunted.A teraz ja odzyskalem i niech mnie ten uszoloy zmaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Polin: Szczegóły... Chociaż masz rację, powinien napisać "jest taka możliwość, że cała sieć ma to samo IP zewnętrzne".
![]()
![]() |
#13 |
Born to Ban
![]() |
![]() @Polin and ING
Więkrzość sieci ma ten sam IP(no przynajmnie te które widziałem minus ci z podpoientym adresem ip)....zresztą z opisu autora wynikało, ze raczej jest tak u niego. Ing ma racje, źle się wyraziłem w tym o co mi chodziło.
![]() |