|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Zakładam ten temat, ponieważ jestem druidem. Jest to temat dla wszystkich początkujących jak i zaprawionych w magii podrórzników o wyżej wymienionej profesji. Piszcie tutaj o tym jakie czary są najbardziej przydatne. Początkujący chcący wiedzy driudzi niech zgłaszają swoje problemy, a my wspólnie postaramy się je rozwiązać. Na poczatek::
Przyznaje jestem słaby na postaci krórą gram:: Świat::Fortera ![]() Nick::Longinus ![]() Miasto::Carlin ![]() Profesja::druid ![]() Lvl::10 ![]() Lvlm::1 ![]() P.S. Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez Longinus - 26-12-2004 o 14:35. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2004
|
![]() ..........
Ostatnio edytowany przez Herante - 02-01-2007 o 03:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Właśnie, gdzie ? ;<
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Zacznij od nabicia dobrego mlevelu. To nic trudnego (mlevel leci magom i driudom jak szalony), spalaj mane jak masz tylko wystarczajaco many(utevo lux), po jakims czasie bedziesz cieszyl wyzszym mlevelem i mozliwoscią robienia uh
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Rendarn - 26-12-2004 o 15:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytat::Jak masz ambicje to zrób poradnik albo sam zadaj pytania na które nie znasz odpowiedzi
Hmmm. Raczej to drugie:: 1. HMM, UHY, Co to znaczy i czym jest i co daje? 2. Czy druid zwiększając swój pozim magii dostaje jakieś czary, czy wszystkie ma sobie kupic? Przyznaje jestem totalmym laikiem a po tibijsku n00bem w sprawach czarów, bo grałem tylko knightem a nim niepotrzeba za wielu czarów. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() UH - Ultimate healting rune - najlepsza runa lecznicza
HMM - heavy magic missle - najpopularniejsza runa atakujonca Nabij m'lev do 3, kup potem spella na HMMY, robionc runki nabij mlevel 11 i norm level 11, potem zacznij robic UHY i exp...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2004
|
![]() z 1 mlvl to ty możesz pałe lizać a nie czary kupować jesteś zwykłym noobem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Częstochowa
![]() |
![]() Cytuj:
Chciałem powiedzieć również, żeby nie pomylić się, i jeśli chcesz robić runny UH, to nie kupuj czaru Ultimate Healing, tylko Ultimate Healing Rune. Ja tak zrobiłem z Intense Healing.Tylko, że myślałem, że jestem Paladynem. A tu shock- jestem Druidem. Nabyło się tej sklerozy przez 12 lat żywota ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Belchatów
![]() |
![]() Nabijaj mlvl i kup:
1.Heavy magic missile. 2. Czary Leczace. 3. Intense Healing Rune. 4. Ultimate Healing Rune. 5. Explosion. Potem Nbijaj mlvl i kase na uhah do 20lvl, od 20lvl mozesz chodzic na powazne hunty... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2004
![]() |
![]() Mlvl nabijaj robiąc runy (plecaki run) najlepiej UH, zrób sobie też plecak na własny użytek, też jestem newbie i taki plecaczek dla siebie mi się przydał (pseudo-pk 10 lvl knight
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny gracz
Imię: Gigancik Ros
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Aldora
Poziom: 33
Skille: 24/28
|
![]() Najlepiej zrob sobie na hmmach 11 mlvl (ze 3-4bp i masz juz mlvl). Później 11 lvl i..... czarna magia o imieniu uh jest juz w zasiegu twojej ręki.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Wawa
Imię: Necro the bimbrownik
Profesja: Sorcerer
Świat: Morgana
Poziom: 37+
Poziom mag.: 46
|
![]() do longinusa:
tez jestem druidem (xantera carlin 16 lvl 21 mlvl) faktycznie jesli na 10 lvl masz 1 mlvl to makabra musisz to koniecznie zwiekszyc wiesz juz o hmm i uh jesli chodzi o runy ofensywne to warto wedlug mnie jeszcze kupic gfb (great fire ball) zabiera dzuo potworom i jest obszarowy, wada jest to ze w runie sa tylko 2 strzaly |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dzięki wielkie za waszą naprawdę godną podziwu pomoc, która była mi bardzo potzrebna. A co do tego posrańca Robiego (patrz strona 1, post 6) to jak mnie qr... jeszcze raz przezwiesz to cie qr... za... jak mi podasz swój nick i świat, bo mam świetnego knighta...
Reszcie dziękuje za wszstko i życzę wielu wilkich przeżyć w tibii i w życiu towarzyskim ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Bełchatów
Imię: Gandalf ~~
Profesja: Druid
Świat: ~~
Poziom: ~~
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Ej nie czaję jednego,chce zostać druidem, jak się kupi np. HMM to on jest nieskończony, tzn. że czar się nie kończy, czy trzeba kupić nowy? Jestem Newbie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Tak ejzeli kupisz czar na Uhy bedziesz go mial juz na zawsze, nawet jak spadnie ci lvl mlvl to jak jzu go raz kupisz wiecej razy nei musissz
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Piła
|
![]() ja dozuce jeszcze jedno pytanie czy mana regeneruje sie szybciej wraz ze wzrostem leveli?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Lord Paladinek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 104/64
Poziom mag.: 22
|
![]() Nie szybkość regeneracji many nie zwiększa się wrast ze wzrostem lv. Mana regeneruje się ze stałą prędkościa:
-bez pacca: 1 pkt. many co 6 sec (czyli 10 pkt. many na minute), -z paccem: 1 pkt. many co 4 sec (czyli 15 pkt. many na minute)
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
|
![]() UP@ lol..... To nie zalezy od tego czy ktos ma pacca tylko od tego czy ktos ma promocje....