Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-01-2004, 08:22   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Małe sprostowanie

W wyniku wielu skarg, zażaleń, groźb na PW, GG itp~ chce wyjaśnic pare spraw
Po pierwsze o wyborze modów zawarzyło NIE TYLKO doświadczenie in-game, ale także doświadczenie na forum. Jest to dosyc szeroko rozumiane, tzn liczy się tez dzienny czas spędzany na forum itp.
Więc do Mateckiego: podałeś mi przykład Temiego.
W żadnym poście nie twierdziłem że nie ma on doświadczenia, ba.. śmiem twierdzić ze zapewne ma więcej od każdego z mod-team. A co do twojej kandydatury, jestes za mało na (JAK NARAZIE) online na forum.
Po drugie: nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze wszyscy którzy mnie zgłaszają, mają wrażenie że jestem tu szefem. Oświadczam: JA TU TYLKO SPRZĄTAM,
przecież są admini, oni maja tu władze.
Po trzecie: prosze nie podważac uczciwosci wyboru - u modów panuje demokracja, ktoś zaproponował taką czwórke, reszta się zgodziła.
Po czwarte: byl taki post który podważał wiedze Gimliego, jakoby grał tylko 3 miesiące. IMHO Gimli ma wystarczającą wiedze, by być moderatorem, a spełnia wszystie zasady o kulturze, poprawności wypowiedzi itp...
Po Piąte: może się wydawać wam, że niektóre osoby faworyzuje - nie jest to prawda - nie dobierałem osób po tym, kogo znam, kogo lubie, a kogo nie. Co nie zmienia faktuy że pozwoliłem sobie porozmawiać z paroma faworytami.
Po szóste: NIKOMU nie powiedziałem przed wyborem modów, kto nimi zostanie, i czy ÓW ktoś nim będzie.
Pare osób jakimś cudem wyciągneło odemnie niepotwierdzone info o pewnych w paru procentach faworytach, nic ponadto, i nic to w wynikach nie zmieniło.
Po siódme - ustaliłem - upomnienia nie wchodzą w gre, a Gimliemu zdjąłem upomnienie PRZED wyborem modów, ponieważ po rozmowie doszedłem do wniosku że wie co zrobił źle, a jego zalety i dobre uczynki () dla forum przważyły.
Po ósme: nie chce by ktokolwiek nazywał mnie mendą, za to że usunęłem jego podanie (był taki jeden, pewnie i tak wiecie kto) i za to że nie został modem.
Po dziewiąte: jak narazie nowy mod-team spisuje się znakomicie, jednak w najbliższych dniach niektórzy moga być troche rzadziej - powód prosty - matura.
Po dziesiąte - powtarzam: nie jest to ostatni wybór modów. Wraz z tym jak forum rośnie, rosnie tez zapotrzebowanie na nowych modów.
Więc jesli TY chciałeś zostac modem, a nie wyszło, to się NIE poddawaj, utwierdzaj tylko tibia.pl-team w przekonaniu że źle zrobili (tzn inteligentnymi postami nieugiętą postawą, kulturą itp, NIE CHODZI mi o wypominania w coraz to nowych tematach "dlaczego to mnie nie wybrałeś???)
To narazie na tyle. Mam nadzieje że wyjaśni to pare spraw.
Pozdrawiam
Dobo
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-01-2004, 08:34   #2
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Nie wiem czego niektórzy chcą.Są nowi modkowie i zobaczy się czy się dobrze spisują.A jak będzie coś nie tak to... już admini się pewnie nimi zajmą ;P A co do Gimliego... ja do niego kompletnie nic nie mam nawet w głębi ducha kibicowałem mu żeby wygrał bo jak przeglądałem Forum to widziałem że ma mądre wypowiedzi(wiem że moje nie wszystkie są mądre ale staram się).Wnosi cos do tematu no i ogólnie dziwiłem się czasami czemu on nie jest modkiem.Na razie nie widziałem efektów jego pracy jako modka ale mam nadzieję że się dobrze spisuje.Wiem że zostanie modkiem to pewnie jakieś kosmiczne uczucie i początkowo się samemu pewnie nie wie co robić ale... zobaczymy... czas pokaże...czy new mods są dobrzy.

@Zaglada
Mnie nie ściska że ja nie zostałem modkiem... nawet się nie zgłaszałem bo po pierwsze nie miałem szans a po drugie za duża odpowiedzialność... wolę zostać zwykłym userem przynajmniej nie mam obowiązków.No i nie jestem aż tak często na forum(około raz, 2 razy dziennie) i nie czytam wszystkich tematów więc na razie się nie kwalifikuję.Wolę żeby ktoś inny był modkiem ale za to żeby dobrze wszystko robił.
stary 09-01-2004, 08:46   #3
Zaglada
eX Moderator

Zaglada's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1

Gildia: Dreamers
Domyślny

Wg mnie ja i inni modkowie (fanfi jeszcze nie wie chyba, ze jest modkiem =P) robimy tak aby wam pomoc a nie zaszkodzic. Tematy w, których odpowiedz została udzielona zostaja zamykane aby odpowiedz nie byla powtarzana kilka razy ale w innym stylu ~ . Cuz, jesli chodzi o upomnienia, to nie jeden by juz dostal ale narazie staram się powstrzymac. Większosc z Was poprostu wkurza to, ze Wy nie zostaliscie modkami i teraz sie na nas mscicie, ale jak powiedzial Dobo - w nastepnych wyborach mozecie rowniez byc modkami.

@Jedi

Wg mnie zal Ci dusze sciska za to ze nie zostales tym kim chciales zostac, pierwszy sie zglosiles ale jednak na nic bo moda nie dostales. Teraz zaczyna Ci przeszkadzac, ze dzialy sa przenoszone w odpowiednie miejsca lub wyczerpane tematy zostaja zamykane. I taka jest prawda...

Re down

@ Pfk

Lol ? Ja nie mowie o Tibie...
stary 09-01-2004, 08:51   #4
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

Ja osobiście nei mam nic do nowych modków bo skoro ich wybraliście to znaczy że mieliście dobry gust bo swoją prace wykonują sumiennie (chociaż zamykają tematy zanim zdąże coś napisać ),ale tez troche mnie ściska że nie jestem modem ale może następnym razem się uda,życie jest dalej ale pokładam nadziejie że następnym razem się uda.
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2004, 08:59   #5
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Ja jestem tak dlugo, a nie zostalem modem, a kilka miesiecy temu dawalem swoje ogloszenie i mieliscie je rozwazyc
Hlip, a bedzie nastepny konkurs na moda?

Zaglada
Masz racje ja tez chcialem zostac modem i tego nie ukrywam, ale sie bardzo rozczarowalem
stary 09-01-2004, 09:11   #6
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

Ja też chciałem zostać modem. Nie zostałem trudno. Do tibia.pl-team żalu nie mam że mnie nie wybrali. Nie wiem oco chodzi tym któży tak się pieklą o to że nie zostali modami. Czy bez tego do jutra nie przeżyjecie? Życie i tak potoczy sie dalej. )
stary 09-01-2004, 11:10   #7
Szatan-zg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2003

Domyślny

Nie ukrywam, że chętnie został bym Modkiem, ale i tak wiedziałem, że moje szanse są nikłe. A wypowiedzi niektórych osób poprostu utwierdzają wszystkich w przekonaniu, że nie nadawaliby się.
Szatan-zg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2004, 11:11   #8
sesaj
Użytkownik Forum

sesaj's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2003

Domyślny

Najpierw to ja chcialbym pogratulowac nowym modkom...<gratz>
Ja nie zglaszalem swojej kandytatury, wiedzialem ze na to potrzeba dyzo czasu itd.
W pelni zgadzam sie z Pfk co do slusznosci wyboru Gimlego na modka.
Jedi, nie przezywaj tak...zycie toczy sie dalej. Skoro Cie nie wybrali no to raczej oznacza ze istnieja lepsi od Ciebie. Zycie toczy sie dalej...
Moim zdaniem to dobrze ze wybraliscie nowych modow, teraz tematy sa duzo szybciej zamykane (te "brzydkie" tematy oczywiscie). Szczegolna robote tutej odwala z zamykaniem Zaglada

I Believe, I Can Fly...

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
sesaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2004, 04:25   #9
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Narazie przykleję, by było jasne!
Po tygodniu usuwam, mam nadzieje że postawiłem sprawe jasno
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2004, 05:00   #10
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Ja mam kilka słów dla ludzi którzy myślą że ekipa tibia.pl to niewiadomo jak wybierała modków. Widuje dział tylko dla moderatorów i adminów i widziałem co się tam działo: każda nowa osoba na pozycje moderatora musiała być akceptowana przez wszystkich z ekipy i było kilka osób które naprawde były blisko ale jednak z jakiegoś powodu(zawsze uzasadnionego) nie zostali modami.Jak się komuś nie podoba to żegnamy z forum i nikt nie będzie płakał za wami.

Osoby które zostały wybrane darzone są wielki zaufaniem i szacunkiem ze strony starej ekipy i dlatego też zostali wybrani.

Jestem pewien że jeżeli będą kiedyś ponowne wybory to te osoby co obsmarowały wszystkich za wybory to nie mają szans bo moderator musi być TOLERANCYJNY i musi szanować decyzje innych.

@Nowi Moderatorzy:Nie słuchajcie tych idiotów którzy mówią że nie zasługujecie na tą pozycje. W pełni spełnialiście wymagania forum. Miejcie tych ludzi w du#$% bo oni nie zasługują na tą pozycje co tylko udowodnili msg do was z pretensjami.

@Dobo:Fajnego masz tego SS z postami Nawigatora. Wiesz o co mi chodzi
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-01-2004, 05:14   #11
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Sorka Dobo, ale poniosło mnie trochę (mimo że nie wierzyłem w swoje szanse to się burałem jak odpadłem- dziwny jestem jakiś ). Co do wyboru modków to uwarzam że były słuszne w 75% (nie wiem jak z Fanfim, ale nie mówie że nie powinien być). Najbardziej to mnie w gruncie rzeczy zdenerwoało że odrzuciliscie moją kandydature z powodu tych 2 upomnień które próbowałem znieść (odrabiając, pokutując, itp.), lecz wy ich nie znieśliście- pisaliście kiedyś ze znieśliśie upomnienia Us3rowi i komuśtam jeszcze,bo zaśmiecali wam poczte- mi nie chodzi o to żeby robić wam na złość i zebyście znieśli mi upomnienie w stylu - a niech się odp******, ale i tak bedziemy traktować jakby je miał, lub coś w tym stylu. Ja chce je uczciwie odrobić- więc jakbyście mogli to powiedzcie jak moge odpracować je (albo chociaż jedno- to już coś jest!! ). I proszę żeby nie było głuchej ciszy, ale żeby moderatorzy powiedzieli co mogę zrobić- ja naprawdę chce się poprawić, lecz wy tego nie widzicie/olewacie to :/
Sorx za błędy, ale mnie siostra pogania
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-02-2004, 20:56   #12
de@th
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Domyślny

ludzie niewiem co jest takiego strasznie fajnego w byciu moderatorem forum co prawda sa z tego plusy np nikt juz nic niepowie do ciebie w sensie taki i owaki (co prawda na normalnych uzytkowników tez niemozna ale juz takich widzialem ) lub mozna dawc upomnienia (pewnie takie dostane po wyslaniu tego posta
ale sa i minusy np uzeranie sie z uzytkownikami forum lub usówanie postów (z tego co mówia niektuzy to dos nudze i czasochlonne zajecie)
wiec niewiem o co sie takl niektózy denerwuja
de@th jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-02-2004, 18:11   #13
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Hehehe tia moderatorstwo to piękny zawód. Nie dość że siedzicie na forum czasami po 16h na dobę to jeszcze byle ćwok potrafi wam napsuć krwi. Najpierw założy debilny temat, później będzie zakładał kolejne tematy z pytaniem czemu zamknięto/skasowano jego temat, aż wreszcie zaspamuje ci skrzynkę na PW, e maila oraz gadu pytaniami co ty do niego masz.
stary 09-02-2004, 19:38   #14
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Miałem to zamieścić w edycji poprzedniego posta na ten temat ale "ktoś" go skasował.

Przepraszam tego nie wymienionego wtedy z nicka moderatora, każdemu zdarzają się pomyłki a ja przez przypadek wyłapałem 3 jego pomyłki z rzędu i stworzyłem sobie fałszywe mniemanie o jego braku fachowości w grze w Tibię.
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania