|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 07 2003
|
![]() Od paru dni wieczorami są okropne lagi - nie wiem jak na innych serwerach, ale na Nova to koszmar. Czy ktoś się orientuje co jest powodem? Jakis atak DoS na serwery CIP, czy inna awaria?
Kompletnie nie da się grać. (Wawa, łącze SDI) |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Spytaj sie innych kolesi z Novy czy tesh maja takie lagi.
Jezeli nie, to pewnie cos nie tak z twoim laczem.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
|
![]() wiesz to zalezy od lacza ale nie tylko np. byl temat o nowych swiatach ( Hiberna i Valoria ) przeczytaj go dokladnie to znajdziesz tam zdanie jak jak ktos tam nam polakom radzi na tych swiatach grac, poniewaz bedziemy mieli mniejsze lagi ( ale dlaczego ? )
osobiscie sobie zalozylem postac na Valori NAPRAWDE nie mialem duzych lagów ( nie mam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2003
|
![]() Takie lagi są na wszystkich swiatach. Nie wiem jak na innych swiatach, ale na lunarze często są masowe kicki(wszyscy out
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Gadałem ze znajomym Counsellorem i z jego informacji wynika, że ostatnio trwa permanentny atak DoS na część serwerów Tibii, zwłaszcza tych zlokalizowanych w Niemczech. Oczywiście pytałem też innych ludzi na Nova i wszyscy mają koszmarne lagi wieczorem.
Ja łączę się z okolic Warszawy łączem SDI, które jest o niebo stabilniejsze od Neostrady - do tej pory Tibia śmigała płynnie - coś złego dzieje się od kilku tygodni. Co do innych światów - dla mnie granie co i rusz na innym świecie, utrzymywanie hordy charów to bezsens. Wolę mieć 1 chara, nad którym pracuję i którym gram. pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Dziwne.Ja gram na Eterni (serverek niemiecki) i nikt tutaj nie slyszal o atakach na ten serv.JA gram rano odrazu po savie ^^.Prawie nigdy nie ma lagow.A wieczorami....jak to wieczorami, raz sa, raz nie ma
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 02 2004
|
![]() Zgadzam się w 100% z Zeusem kiedyś zginełam przez takiego mass kicka. ;/. Na lunarze w ostatnim czasie takie lagi są codziennie po godzinie 16:00.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 12 2003
|
![]() Na Eterni jest spoko do 16 - 17 pozniej jest straszny lag ... ze sie grac nie da... zaciecia 5 - 10 sec a czasem mass kicki (wczoraj wieczorem byl jeden ;P)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Powodem zapewne sa jeszcze dalsze prace na serwerach:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() Mam wrażenie że 23 stycznia był już dobre 3 tygodnie temu. Czyżby roboty przy update tak się przeciągały?
Na pewno jest coś w tym co mówią counsellorzy o permanentnych atakach dos na serwery, zwłaszcza niemieckie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Ale i tak i tak my nic zrobic nie mozemy.
Pozostaje nam tylko czekac az wszystko powroci do normy.