|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() A więc ma problem. Kiedy gram wszędzie widze czarne kwadraty i wydaje mi się, że to nie przez wadę wzroku. Pozatym chodzi mi strasznie wolno gra, a ludki po jakimś czasie zlewają się z teksturą i potem takie murki chodza albo coś, trudno coś podnosić z ziemi jest i takie tam. Zobaczcie se screeny.
![]() ![]() ![]() Miał kiedyś już coś takiego?? Wiecie co można na to poradzić??
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Moze cos nie tak z karta graficzna. Sprobuj sciagnac nowe sterowniki do karty.
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() 1. Jeśli chodzi wolno gra to spróbuj zresetować kompa - może się system przywiesza.
2. Zamiast odrazu nowe sterowniki spróbuj przeinstalować Tibię (radze zachować sobie mapki - pliki *.map). 3. Jeszcze przed przeinstalowaniem popatrz w opcjach graficznych (zaawansowane - advanced) co jest włączone i spróbuj tam coś pozmieniać. P.S. Nie wydaje mi się, że to wina sterowników.
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gonzo - myślisz, że pisałbym na tym forum o jakimś problemie nie resetując kompa, nie przeinstalowując Tibi i w ogóle?? Pozatym kiedyś to miałem, ale zrobiłem format dysku i nie było, ale przecież nie można wszystkiego leczyć formatem...
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Hmm... A masz XP? Może opłaca się spróbować przywrócić system? Mi to nieraz pomaga. Spróbuj cofnąć się o kilka dni do tyłu, jak jeszcze tibia działała.
Jak to nie pomoże spróbuj ze sterami.
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew
![]() |
![]() U mnie za to coś dziwnego się dzieje z Tibią:
Wczoraj mi świeciły nogi. Tak nogi, mialem takie złote kreski które świeciły w czasie chodzenia. A dzisiaj po restarcie serwera nie mógł się zbliżyć do mnie rotworm gdyż coś go odpychało. Cos dziwnego się dzieje z Tibią.
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Co do świecących nóg to wiem, że jak ktoś używa full lighta w starej wersji TibiaGG to mu się zmienia kolor butów na jakiś jasny zamiast zapalać światło (chyba biały, ale nie wiem).
A co do dziwnego zachowania potworów to już wiele tematów jest ...
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() W starej TibiGG to było też coś takiego chyba, że jak ją wyłączałeś, to se mówisz Utevo Lux albo bierzesz torcha/wanda i nie ma światła.
Dzięki Gonzo, przywróciłem system z przedwczoraj i działa.