Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-01-2005, 19:12   #1
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny Grupa "Krytycy"

Witam!

Ja i Rankor rozmyślaliśmy nad założeniem grupy "Krytycy". Zgromadzenie to zajmowałoby się ocenianiem, recenzowaniem praktycznie wszystkiego - od grafik poczynając, poprzez opowiadania, na grach kończąc. Ale pytamy was - czy taka grupa podoba się wam? Czy jest sens jej zakładania? Dr. Omader nie zgodził się - ale być moze z waszą pomocą, z waszym poparciem, zgodzi się na założenie grupy "Krytycy"?

Czekamy na opinię, i pozdrawiamy!

Podpisano - Ghost Nieudany oraz gościnnie Rankor.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-01-2005, 19:21   #2
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

jestem za .Sam jestem krytykiem.Lubie krytykowac wszystko .
EDIT : MAm pomysl na range : 1337 |< r y t y |< albo 1337 krytyk bez l33ta zastosowanego w slowie krytyk
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.

Ostatnio edytowany przez Str4t0s - 07-01-2005 o 19:27.
Str4t0s jest offline  
stary 07-01-2005, 19:23   #3
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Domyślny

Jestem ZA! Myśle, że ta grupa miała by sens dla Tibia.pl. Była by to grupa ludzi porządnych, którzy by sie zajeli ocenianiem innych prac.
stary 07-01-2005, 19:38   #4
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez By$iu
Jestem ZA! Myśle, że ta grupa miała by sens dla Tibia.pl. Była by to grupa ludzi porządnych, którzy by sie zajeli ocenianiem innych prac.
Chcesz krytykować, oceniać - to krytykujesz w temacie z danymi pracami... po co do tego osobne forum?

A co do oceniania innych rzeczy - chcesz ocenić książkę - robisz to na forum grupy zajmującej się książkami, itp.
Nie widzę sensu istnienia tej grupy.

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline  
stary 07-01-2005, 19:39   #5
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Jestem ZA! Trzeba wreszcie mieć miejsce, w którym każde zdanie na jakiś temat i każdy gust będzie miało jakieś spokojne miejsce w którym mogłoby egzystować.
A jeśli taka grupa nie powstanie, to będę krzyczeć aż powstanie!
stary 07-01-2005, 19:40   #6
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Powiedzcie mi jedno:
Po co jest wam grupa i forum zeby krytykowac czyjes prace/tematy?
Co bedziecie sobie tam wklejac czyjs temat i pisac: "oh tak, uwazam ze autor nie stosujac odpowiednich znakow interpunkcyjnych blablabla"?

Nie widze sensu w istnieniu takiej grupy i jesli ktos nie wytoczy jakis mega dobrych przykladow dlaczego taka mialaby powstac to nie powstanie.

@up: www.forum.tibia.pl <kazdy temat sie do tego nadaje.
Dalej nie widze sensu w tej grupie.

Vanessa dobrze napisala dlaczego nie ma sensu tworzyc takiej grupy

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 07-01-2005 o 19:41.
Dr. Omader jest offline  
stary 07-01-2005, 19:56   #7
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Imię: Bysiu
Domyślny

No tak, ale mozną by w tej grupie dac link do tematu np. i tam grupa by podzielelila by sie swymi wrazeniami, wystawić ocene. Potem przectawiciel 'gildi' napisał by w imieniu grupy ocene i nie musiało by być tyle postów. Nie zrzeszeni to dej grupy wystawiali by dalej swe opinie.
stary 07-01-2005, 20:10   #8
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Żarówka

najlepiej zamiast kogoś krytykowac to wziąść się samemu do pracy i robic coś pożytecznego

Iron jest offline  
stary 07-01-2005, 20:15   #9
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron_Guridan
najlepiej zamiast kogoś krytykowac to wziąść się samemu do pracy i robic coś pożytecznego
Jakis przyklad moze?? Widzisz krytyka jest potrzebna wszedzie ale o tym pozniej...
Rankor jest offline  
stary 07-01-2005, 20:41   #10
Dezerter De'War
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2004

Domyślny

@up
taaa ale zalezy czyja jak mozesz stwierdzic czy ktos krytykuje jakos porzadnie czy nie? mozna niby czekac az napisze kilka postow ale nada to niewiele o nim siwadczy

@irek(jzu nie)
nie musisz byc w specjalnej grupie zeby krytykowac a z koleji obmawianie kogos na forum do ktorego nie ma on dostepu jest chamskie

Ostatnio edytowany przez Dezerter De'War - 07-01-2005 o 20:51.
Dezerter De'War jest offline  
stary 07-01-2005, 20:53   #11
ALBERT
Użytkownik Forum

ALBERT's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Moria

Domyślny

mi to tam wisi...
Nie jest ta grupa na tym forum niezbędna lecz....
jak się uprzeć można to gdzieś zmieścić
Ale to nie od nas zależy
ALBERT jest offline  
stary 07-01-2005, 21:03   #12
Sakumil
Użytkownik Forum

Sakumil's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2004
Lokacja: yyy o co chodzi ?

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Monarh
Świat: Xantera
Poziom: 53
Poziom mag.: 46
Sakumil ma numer GG 3367333
Domyślny

Jestem za ! A po co sa krytycy na prawde ?! byli by tak jak prawdziwi byli by oceniali filmy i kazdy zanim by sciagal zobaczyl by opinie krytykow i by wiedzial co film prezentuje. Tak samo zdjecia itp. Udzielali by rowniez porad dotyczacych filmu, Fake'a czy ss'ow, autor by wiedzial co zrobil zle i moglby poprawic blad. Wogloe to fajnie by bylo, sam bym chcial nalezec do takiej grupy. Byli by jak experci w danej dziedzinie. Jak juz ktos slusznie zauwazyl nie bylo by 300 zbednych postow tylko jeden konkretny. Jak dlamnie jest to potrzebne jestem ZA !! powiem jak wałęsa " jestem za a nawet przeciw " !!

Wiecej pomocy!
Sakumil jest offline  
stary 07-01-2005, 21:13   #13
Dezerter De'War
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2004

Domyślny

@sakumil

co do filmow to nie lepiej samemu obejrzec i ocenic
czlowiek nie jest nieomylny

nie musza istrniec zeby oceniac...

jesli kazdy tak moglby wejsc...nie wiem czy chcialbym byc oceniany rzez czlowieka ktory nawet w zyciu nie przeczytal nawet 1 ksiazki :S
Dezerter De'War jest offline  
stary 07-01-2005, 21:29   #14
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
No tak, ale mozną by w tej grupie dac link do tematu np. i tam grupa by podzielelila by sie swymi wrazeniami, wystawić ocene. Potem przectawiciel 'gildi' napisał by w imieniu grupy ocene i nie musiało by być tyle postów. Nie zrzeszeni to dej grupy wystawiali by dalej swe opinie.
Wg mnie pomysl troche nietrafiony, poniewaz takie "zgadanie sie" i obgadanie waznej sprawy zajeloby grupie prawdopodobnie kilka dni, a czasami temat jest nieaktualny juz po kilku(nastu) godzinach.
Ashlon jest offline  
stary 07-01-2005, 21:50   #15
Kellrok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 12 2004

Domyślny

dla mnie tez to nie ma sensu... bo przeciez kazdy ma inny gust... wiec nie mozemy wybrac kilku osob zeby reprezentowaly cale forum.... a pozatym przeciez i tak kazdy krytykuje grafiki itp. jak sie pojawia w danym podforum...
35lvl
50mlvl
Best HMM : 88
Best GFB : 134
Best SD : 345
Best Explo : ?
Monster solo : Drag i Dwarf guard
Monster z qmplami : DL
Kellrok jest offline  
stary 07-01-2005, 22:03   #16
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Wiekszosc osob zle nas zrozumiala. My chcemy narzucic styl wypowiedzi. Chemy skonczyc z komentarzami typu "bardzo fajne pisz dalej". Czy to ma sens, nie. Czy to zmieni chociaz kilka osob, moze. Czy powstanie ta grupa mysle, ze nie. Jednak Gdyby ise udalo, podjelibysmy wlasciwe decyzje. Poza tym kto powiedzial, ze krytyka to tylko wypisanie bledow. Nie zapominajmy o krytyce pozytywnej... To, tyle.

@down
Ehhh i od razu widac, ze nie czytales wszystkiego. Zacznijmy od tego, ze ss'y z tibii raczej dziwnie sie ocenia... Poza tym jak pisalem my chcemy u ludzi narzucic styl wypowiedzi. Sensowna krytyka. Coraz bardziej denerwuja mnie komentarze w stylu "Jest gites pisz dalej", albo "To jest be". Poza tym nawet jesli grupa jakims cudem zostala stworzona. Razem z Ghostem ustalilibysmy czy jest sens dalej sie w tym babrac...

Ostatnio edytowany przez Rankor - 07-01-2005 o 23:15.
Rankor jest offline  
stary 07-01-2005, 23:01   #17
Zindahjira
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój

Zindahjira ma numer GG 7212802
Domyślny

Greetings!!

Jestem przeciw. Chcesz skrytykować czyjegoś ss'a? To napisz to w jego temacie. Podoba Ci się lub nie film/książka? Zgłoś się do grupy odpowiadającej za dany temat.
Gdybyś założył grupę gdzie można krytykować wszystko jak leci to pewnie powstałby jeden wielki bałagan. Nawet na forum są uporządkowane tematy a i tak co jakiś czas znajdzie się ktoś kto się wyłamie i napisze swój podobny. Nie o to chodzi. Grupa powinna się zajmować głównie jedną dziedziną. Jak to mówią: "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".

Powodzenia na polowaniach życzę.

stary 07-01-2005, 23:43   #18
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Domyślny

Krytycy, to troche zly pomysl. Takie 'krytykowanie' moze w pewnym momencie przerodzic sie w cos, co obecnie obserwuje w dzialach z naszymi 'tworami' - wszystko jest be albo wszystko jest cacy(w zaleznosci od tego jak taka znana osobistosc sie na poczatku wypowie), a jak ktos sie sprzeciwi, to dostaje sie na niepisana liste stracencow.

Ja bym byla za calkowitym zlikwidowaniu grup. Dlaczego niz mozna zrobic dodatkowego dzialu o ogolnie pojetej fantastyce oraz ew. naszych hobby i tam wepchnac muzyke, ksiazki, filmy i bogowie wiedza co jeszcze? Nikomu to chyba nie bedzie przeszkadzac, jesli beda na samiuskim koncu forum. Jak ktos nie bedzie chcial czytac, to nie musi.

Kolejna sprawa... Czasami jest tak, ze nie znamy sie 'super' na jednym temacie, ale czy grzechem byloby wejsc na forum o tym i sie czegos dowiedziec? To tak jakby robic oddzielne grupy dla tych, co chca rozmawiac o tibii i ogladac screeny z tibii.

Osobiscie mam problem z grupami. Naleze obecnie do 2 i nie wiem, dlaczego ale, musze ciagle przelaczac w panelu uzytkownika grupe, bo inaczej nie wysylane sa moje posty (albo sa z duzym opoznieniem).

Podsumowujac: nie jestem ani za krytykami, anie za tym co jest obecnie.

Tana jest offline  
stary 08-01-2005, 00:58   #19
Pupilka
Użytkownik Forum

Pupilka's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Moon's Spawn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rankor
Wiekszosc osob zle nas zrozumiala. My chcemy narzucic styl wypowiedzi. Chemy skonczyc z komentarzami typu "bardzo fajne pisz dalej". Czy to ma sens, nie. Czy to zmieni chociaz kilka osob, moze. Czy powstanie ta grupa mysle, ze nie. Jednak Gdyby ise udalo, podjelibysmy wlasciwe decyzje. Poza tym kto powiedzial, ze krytyka to tylko wypisanie bledow. Nie zapominajmy o krytyce pozytywnej... To, tyle.
w takim razie to nei ma sensu. do danej grupy moga nalezec 'przyjeci'. przyjmiesz wszystkich userow? nie. zatem dzialanie w obrebie kilku/nastu osob w celu narzucenia stylu wypowiedzi nie ma sensu. jak rozumiem narzucenie stylu wypowiedzi ma dotyczyc WSZYSTKICH userow. w grupie znajdze sie kilka/nascie osob... zatem, jesli pragniecie krytykowac, robcie to na forum ogolnym, do tego nie potzreba odrebnej grupy, tzw. elitki krytykow... ;]

I am still standing in this moment of pure madness...

Proud Member of Metal Militia
Pupilka jest offline  
stary 08-01-2005, 01:19   #20
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
BUAHAHHAHAHAHAHHAHAHHA!!!111
H@H@H@HH@H@H@H@H@!!!!111razraz

No to wlasnie zostalem totalnie pozamiatany.

Grupa krytycy NIE POWSTANIE, dalej nie widze sensu zeby powstala a po tej wypowiedzi to juz calkiem(tak wiem, nie on na to wpadl).

Wiec nie wiem po co to dalej ciagnac.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania