Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-03-2005, 16:31   #1
Hunter of the Destiny
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 03 2005

Domyślny programy wylapujace haslo

Heyka, wczoraj poznalem na tibi pewna osobe, ktora byla dla mnie bardzo mila, oraz dala mi kilka fajnych przedmiotow, dzisiaj natomiast poprosila mnie abym sciagnal plik
edited
Niestety nie pomyslalem o tym wczesniej, ale czy jest mozliwe, ze jest to jeden z programikow dzieki ktoremu moglbym stracic moje haslo do tibi:/, a jak tak to czy samo uruchomienie programu mogloby spowodowac cos co moze sie przyczynic do utracenia mojego konta? Prosze o szybka odpowiedz co to jest za plik:/ Jak go wlaczylem, wystwietlilo sie okienko z malym przyciskiem minimalize. Wtedy to se pomyslalem ze to mogloby czasami pozbawic mnie dostepu do mojego konta. Tak wiec co w takiej sytuacji mam teraz zrobic, czy ejsli jestem jeszcze zalogowany, to moge cos jeszcze zrobic? Czy moze poprostu niepotrzebnie sie boje tego programiku:/
Prosze o szybka odpowiedz

Ostatnio edytowany przez Raynold - 15-03-2005 o 17:59. Powód: Nie podajemy linków do *.exe
Hunter of the Destiny jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-03-2005, 16:36   #2
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

usunąć jak najszybciej
zmienić hasło
nie uruchamiać tibii, nie logować się.

Po tych czynnościach dorwać dobry program na trojany, keyloggery i inne śmiecia (było o tym na forum, wystarczy poszukać), najbezpieczniej reinstall systemu, bo plik 100% po to, żeby Cię okraść.

//down
tak i koniecznie zmienić hasło i się więcej na razie nie logować, dopóki będziesz miał pewność że nie masz już keyloggera

Ostatnio edytowany przez p.l - 15-03-2005 o 16:38.
p.l jest offline  
stary 15-03-2005, 16:37   #3
Hunter of the Destiny
Użytkownik Forum

Domyślny

ale jak juz jeste zalogowany?
wylogowac sie?
no i czy to jest wlasnie taki programik?
i skad mialbym go usunac. Odrazu gdy go zamknalem, nie kliknalem na ten przycisk minimalize zamknalem wszystkie podejrzane procesy w menadrzeze zadan. I powiedzialem tej osobie ze programik cos u mnie nie dziala:/

Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 16:40.
stary 15-03-2005, 16:40   #4
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

Bardzo możliwe iż jest to jeden z Trojanów. Są programy w których ustalasz kontakt z trojanem (np. mail), funkcje, opcje ukrycia w menagerze windows, folder zainstalowania pliku (autostart, windows), zmiana nazwy (np. moje zdjęcia) itp. I przy konfigurowaniu a następnie zatwierdzeniu konfiguracji tworzy się plik "server" z rozszerzeniem "***** o danej nazwie. Gdy "kolega" podaje Ci plik server i go otworzysz to tworzy się w danym katalogu trojan. Można mu podawać polecenia typu "#keylogger on" w wiadomym celu, " #del " komenda ta kasuje dany plik itp, itd. Te trojany wykrywa i usuwa Norton 2004 i Norton 2005, Kaspersky Antyvirus, i chyba Panda nowa

@Down

Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programie Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".

Ostatnio edytowany przez Hallabard - 15-03-2005 o 16:55.
Hallabard jest offline  
stary 15-03-2005, 16:42   #5
Hunter of the Destiny
Użytkownik Forum

Domyślny

mks vir tego nie wykryl i nie zidentyfikowal. No chociaz mam na dysku jednego trojana niewykrywalnego przez antyviry Wlasnej produkcji, ale wydaje mi sie, ze w innych krajach nie pisza wlasnych trojanikow na wlasna potrzebe. Tak wiec co mialbym teraz zrobic:/?

Albo jak sprawdzic czy jest to nadal uruchomione, lub podajcie jakis port przez ktory sie to laczy, to sprawdze netstatem czy ejst to polaczone

Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 16:43.
stary 15-03-2005, 16:53   #6
Mikhalov
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: 5:!

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programi Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".
hehe dobre dzięki za podpowiedź.
Ja tez mam chyba keylogera usuwalem niby ale wole być przezorny.
Juz mi shackowali knajta na 15 (nawet sie na niego polasili)
A czy norton 2005 usuwa takie gówienka??
Mikhalov jest offline  
stary 15-03-2005, 16:54   #7
Hunter of the Destiny
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hallabard
Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programi Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".
Tak sie sklada ze znam sie troche na programowaniu i wiem, ze aby trojan dzialal musi sie dodac do rejestru lub autostartu. Natomiast z tego co mi wiadomo trojanem pear to pear(ja posiadam takowego(tego swojego)), nie mozna wejsc do innej sieci, oraz serwer musi byc caly czas wlaczony. Tak wiec, czy takowa osoba mogla by sie ze mna polaczyc jesli jeste w sieci lokalnej:/? Co mialbym teraz na szybcika zrobic. Nie wylogowujac sie z tibi zmienilem haslo jakby co. Czy moje haslo tymczasowo jest bezpieczne? Jesli tak, to wyloguje sie z tibi i gruntownie sprawdze dysk, czy cos sie u mnie nie zagniezdzilo:/

No ja mam sorcera na 9, a ta osoba dala mi za free battle hammera, obiecala dragon hammera, zabilismy razem, z jej qmplami kogos kto zabil jednego z moich qmpli, oraz razem chodzilismy zabijac potworki, dostalem nawet 100gp na zakup jednego czaru.
Nie da sie jakos sprawdzic co to jest za plik(ten do ktorego podalem linka):/

Tak wiec poradzcie na szybcika co powinienem w pierwszej kolejnosci zrobic:/ Wylogowac sie z gry, czy moze zostac zalogowanym:/? itp itd

Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 17:01.
stary 15-03-2005, 17:26   #8
mateusz_15
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 03 2005

Domyślny pomoc for U :)

niby mam bana za pkt na forum, no ale coz zrobilem nowe konto aby Ci pomoc xD no wiec tak wchodzisz na ten link dajesz zapisz jako: i zapisujesz go jako nazwijmy to plik "xxx" otwierasz go w podgladzie otworzy sie i bedziesz mial rozne komendy; mowisz ze znasz sie troche na programowaniu to chbya bedziesz je rozumial wyszukujesz wiersz gdzie bedzie napisane mniej wiecej cos takiego: "save to: i tutaj np. C:/document filles/piosenka*****" no i to jest wlasnie ten program (tu:keyloger) usuwasz ten plik i juz pozbyles sie swojego problemu, a jesli jeszcze sie boisz to przeinstaluj windows/linux czy co tam masz.
mateusz_15 jest offline  
stary 15-03-2005, 17:36   #9
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

A czytałeś TEN poradnik? Od siebie polecił bym jeszcze program o nazwie BitDefender.

PS:
Cytuj:
Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".
Większość keyloggerów potrafi 'podglądać' schowek.
Luckq jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania