|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
|
![]() Heyka, wczoraj poznalem na tibi pewna osobe, ktora byla dla mnie bardzo mila, oraz dala mi kilka fajnych przedmiotow, dzisiaj natomiast poprosila mnie abym sciagnal plik
edited Niestety nie pomyslalem o tym wczesniej, ale czy jest mozliwe, ze jest to jeden z programikow dzieki ktoremu moglbym stracic moje haslo do tibi:/, a jak tak to czy samo uruchomienie programu mogloby spowodowac cos co moze sie przyczynic do utracenia mojego konta? Prosze o szybka odpowiedz co to jest za plik:/ Jak go wlaczylem, wystwietlilo sie okienko z malym przyciskiem minimalize. Wtedy to se pomyslalem ze to mogloby czasami pozbawic mnie dostepu do mojego konta. Tak wiec co w takiej sytuacji mam teraz zrobic, czy ejsli jestem jeszcze zalogowany, to moge cos jeszcze zrobic? Czy moze poprostu niepotrzebnie sie boje tego programiku:/ Prosze o szybka odpowiedz Ostatnio edytowany przez Raynold - 15-03-2005 o 17:59. Powód: Nie podajemy linków do *.exe |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() usunąć jak najszybciej
zmienić hasło nie uruchamiać tibii, nie logować się. Po tych czynnościach dorwać dobry program na trojany, keyloggery i inne śmiecia (było o tym na forum, wystarczy poszukać), najbezpieczniej reinstall systemu, bo plik 100% po to, żeby Cię okraść. //down tak i koniecznie zmienić hasło i się więcej na razie nie logować, dopóki będziesz miał pewność że nie masz już keyloggera Ostatnio edytowany przez p.l - 15-03-2005 o 16:38. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() ale jak juz jeste zalogowany?
wylogowac sie? no i czy to jest wlasnie taki programik? i skad mialbym go usunac. Odrazu gdy go zamknalem, nie kliknalem na ten przycisk minimalize zamknalem wszystkie podejrzane procesy w menadrzeze zadan. I powiedzialem tej osobie ze programik cos u mnie nie dziala:/ Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 16:40. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() Bardzo możliwe iż jest to jeden z Trojanów. Są programy w których ustalasz kontakt z trojanem (np. mail), funkcje, opcje ukrycia w menagerze windows, folder zainstalowania pliku (autostart, windows), zmiana nazwy (np. moje zdjęcia) itp. I przy konfigurowaniu a następnie zatwierdzeniu konfiguracji tworzy się plik "server" z rozszerzeniem "***** o danej nazwie. Gdy "kolega" podaje Ci plik server i go otworzysz to tworzy się w danym katalogu trojan. Można mu podawać polecenia typu "#keylogger on" w wiadomym celu, " #del " komenda ta kasuje dany plik itp, itd. Te trojany wykrywa i usuwa Norton 2004 i Norton 2005, Kaspersky Antyvirus, i chyba Panda nowa
@Down Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programie Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V". Ostatnio edytowany przez Hallabard - 15-03-2005 o 16:55. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() mks vir tego nie wykryl i nie zidentyfikowal. No chociaz mam na dysku jednego trojana niewykrywalnego przez antyviry
![]() Albo jak sprawdzic czy jest to nadal uruchomione, lub podajcie jakis port przez ktory sie to laczy, to sprawdze netstatem czy ejst to polaczone Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 16:43. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: 5:!
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Ja tez mam chyba keylogera ![]() Juz mi shackowali knajta na 15 (nawet sie na niego polasili) A czy norton 2005 usuwa takie gówienka?? |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() No ja mam sorcera na 9 ![]() ![]() Nie da sie jakos sprawdzic co to jest za plik(ten do ktorego podalem linka):/ Tak wiec poradzcie na szybcika co powinienem w pierwszej kolejnosci zrobic:/ Wylogowac sie z gry, czy moze zostac zalogowanym:/? itp itd Ostatnio edytowany przez Hunter of the Destiny - 15-03-2005 o 17:01. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 03 2005
|
![]() niby mam bana za pkt na forum, no ale coz zrobilem nowe konto aby Ci pomoc xD no wiec tak wchodzisz na ten link dajesz zapisz jako: i zapisujesz go jako nazwijmy to plik "xxx" otwierasz go w podgladzie otworzy sie i bedziesz mial rozne komendy; mowisz ze znasz sie troche na programowaniu to chbya bedziesz je rozumial
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() A czytałeś TEN poradnik? Od siebie polecił bym jeszcze program o nazwie BitDefender.
PS: Cytuj:
|
|
![]() |