|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 01 2004
|
![]() Teraz smok po uptade jest o wiele lebszy i wdotatku ucieka i silnie uderza combosow niekiedy po 300 jak u cieka.Ty masz lvl 22 to masz za malo życ nie zdązyl by sie ożywiać. Minimum na smoka k set d shield - minimum,mozez isc z gs ale musisz miec lepsze skille a szczególnie shieldingu. Potrenuj troche tak do ponad 60 nabij 30 lvl i mozesz isc blokowac komus smoka bo solo to jeszcze nie masz szans
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() a z tymi skillami to jedynie mozesz isc poblokowac beholdera
chlopie ja na tym levelu poszedlem na smoki 9 razy z czego 2 padlem ale na skillach 70+
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Łatwo powiedzieć, zrób 30 lvl. Ja mam 23 k-arm p-legs steel helm dragon hammer dragon shield. skille 62/60. Mag lvl 4. Moge iść blokować smoka na zamku? Bo 30 lvl to nie wiem gdzie zrobić....
|
![]() |
![]() |
#5 |
Buuuuu
|
![]() re: Benator
Jesli myslisz ze jako bloker bedziesz exp tlukl na smokach to sie mylisz. Ze smoka jeszli z 700 exp wpadni ci 100 to bedzie dobrze, a zwykle spawn smoka to ok 10 minut. Jesli masz kolege czarodzieja/paladyna to idzcie sobie na dwarf guardy/cyklopy/do miasta minosow, loot lepszy (wartosciowo), exp lepszy (w ciagu godziny wyciagniecie 10 razy tyle co na smoku), ryzyko duzo mniejsze. re: Gaper Smok nie tyle ze jest silniejszy, ale: - Zmienia cele - Nie stoi przy knighcie do konca tylko na koniec trzeba go gonic (na 22 lvl moze miec problem dogonic smoka) - Wali GFB/fb nawet przez caly ekran, a nie tak jak kiedys ze palek uciekal i strzelal z duzej odleglosci a smok tylko za nim gonil jak frajer z wywieszonym jezorem.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() To jest jakis paradox, jak na moj gust, smoki nie byly i nadal nie sa takie silne zeby chodzic blokowac je na 30 lv... pochwale sie, ja 1 smoka blokowalem na 16 lv <sick!> ze starta 3 uh... moze polecialy w niego 2 sd a dokonczyli hmm ale strata hp'kow na smoku to wylacznie kwestia "umiejetnosci" blokowania takowych, wg. mnie najwazniejsze jest unikanie wava z pyska... tyle na ten temat <blokoalem ze skilami 55/55 eq k-set, w helmet, draggy shield i fire sword>
Jak do tej pory blokowalem juz legiony dragow,a mam 25 lv skile 65/65, eq crown armor, knight legs, crown shield, w helmet, p amulet or dragon necklance, bright sword i kwestia przyblokowania 10 smokow to kwestja niecalego bp uh. Offtopic - zerka pokonalem na 13 lv ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź
|
![]() Po updacie smoki sie rozszalaly szczegolnie na czerwonym pasku. Blocker 25lvl 55/55 moze spokojnie isc blokowac (2uh na smoka pojdzie), ale jak jest na czerwonym pasku i zaczyna biegac po calej planszy puszczajac combosy to lepiej spiepszyc i pozwolic pallkowi go dobic. Ja niestety raz zginalem przez takie combo (>200 hit - nie wiem dokladnie).
![]() |
#8 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Ile UH pojdzie to zalerzy od skladu i od metody bicia. Jesli pojdzie sie samemu lub z jedna slaba osoba to UH pojdzie duzo, jesli pojdziesz z dwoma czarodziejami na 40+ lvl i beda oni nawalac z SD to smok padnie zanim zdazy cie musnac. Pozatym smoka nie da sie calkiem ominac, fakt ze F wave jest najgrozniejsze (100-180hp), ale i tak wali po kilkadziesiat (40-90hp) z fire ball i GFB, czego niestety nie da sie ominac w zaden sposob.
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
zerka na 13 lev ? Pierdola masakryczna *no chyba ze go przyblokowales jakmis runami i z hmm w niego strzelales ja na 16 lev ze skillami lepszymi od tych jakie teraz masz musialem uzyc uha Takich bzdetów dawno nie slyszalem !
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź
|
![]() Oczywiscie Gremlin ma racje,wszystko zalezy od tego z kim sie idzie. Ja napisalem 2uh bo wliczylem 1 dobrego pally ze skillami 70+.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2003
Lokacja: End of the World Liczba postów: 1337
|
![]() Siemka,
Mam takie pytanko: Jestem Knightem jak narazie 20lvl skille 54/54, sprzęcior Steel Helmet,P Set,Fire Sword,BH SHield(mam zamiar za niedlugo kupic Crown Shield ale to po wykonaniu questa)Mam 2-óch kumpli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() @Tychanowicz:
Na smoka to możesz iśc jak będziesz miał lvl 25+ bo narazie to masz za mało życia. Druid ma też "troche" niski mlvl i jakbędzie z hmm czy tam sd nawalał to strasznie słabo będzie bił. Podbij też skille to okło 60 i będzie spox. Palek styknie ale na wszelki wypadek jak smok cel zmieni też by lvl troche podbił, ale najgorzej to ten biedny druid ma bo ma mało życia i jak mu smok walnie to będzie miał gorąco(możecie nie zdążyć odciągnąć uwagi smoka zanim ten go zabije). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2003
Lokacja: End of the World Liczba postów: 1337
|
![]() THX mamy zamiar iść na tą pierwszą wyprawę za ok. 1 miesiąc wiec mam nadzieję że lvle pojda w gore,skille i eq
![]() |
![]() |
![]() |