|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ostanio coraz czesciej mozna zuwazyc duzo spamu w dziale zdjecia. Po krotkim zastanowieniu postanowilem napisac moja dosc kontrowersyjna propozycje.
![]() O co chodzi? Chodzi mianowicie o calkowite lub czesciowe usuniecie dzialu "multimedia" z forum. Wiem, bardzo duzo osob przychodzi aby obejrzec jakies nowe zdjecia, ale to, co ostatnio dzieje sie na tym "subforum" przechodzi ludzkie pojecie. Np. User X zaklada temat w ktorym ma zamiescic swoje zdjecia ale ekhm... ludzie jak to ludzie, zdarza sie, ze cos nie wyjdzie. Zalorzmy, ze nie udalo mu sie wkleic tych zdjec, wpada rozwydrzona grupa 12 latkow, w ktorej kazdy po kolei wypisuje "Widze [X] popraw to" do tego doda jakiegos klimatycznego emota do swojej wypowiedzi typu" ![]() i jest zadowolony bo "zjechal kolejnego nooba". Mam 2 propozycje: 1. Pierwsza to usuniecie dzialu multimedia co niewiazaloby sie raczej z duzym poparciem..... 2. Hmm jakos urozmaicic regulamin? Np. Za kazdy dodatkowy post o tresci "Nie ma zdjec grr!!!1111111oneone" Dawac punkty ostrzezenia? (Wiem roboty byloby az za duzo, jak to powiedzial Scor "Po 2 dniach by Ci sie znudzilo.") ![]() Coz, chcialbym zobaczyc opinie innych uzytkownikow. Ostatnio edytowany przez Rankor - 20-03-2005 o 15:51. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Pierwsze raczej nie przejdzie. Dział Multimedia ma najwięcej odwiedzających.
Drugie: Może.....i tak w niektórych przypadkach są userzy upominani. Jest też inne rozwiązanie. Po założeniu tematu, jest on automatycznie zamykany. Z drugiej strony, jak nikt nie sprawdzi, czy to nie jakaś "Haćerska" strona i nie ostrzeże, będzie problem(dla tych co weszli)......A może Galeria?? Coś w tym stylu: Przy zakładaniu tematu w Multimediach podajesz bezpośrednie linki do zdjęć/filmu w odpowiednich polach a skrypt generuje temat. Skrypt akceptujący tylko rozszerzenia graficzne i .rec. I tu pytanie :Czy jest możliwe coś w tym stylu?? Edit:Miałem to dopisać i zapomniałem Więkrzym problemem niż spammerzy są ci "Haćierzy" Zamiast podawać bezpośrednie linki do zdjęć, dają do stron z kayloggerami instalującymi się w tle. Z tym najpierw trzeba coś zrobić. Ale usunięcie działu Multimedia nic nie da. Po prostu będą gdzie indziej wklejać linki.
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 20-03-2005 o 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fallen Angel
|
![]() Ja bym takim, noobom ktorzy innego nooba zjezdzaja dawal bana na tydzien, przynajmniej sie nie bedzie mogl spytac dlaczego go dostal. Nie Czytanie regulamino(IMHO)powinno byc karane banem i spokoj. Tibia.pl jest za duza na stary regulamin.
![]() |
#5 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() Cytuj:
![]() A upomnij takiego jednego czy drugiego, to na pw wyśle wiadomość, że tutaj komunizm się szerzy, że brak wolności słowa etc (lol) Btw: ostatnio jednemu takiemu założyłem bana tygodniowego, bo w ciągu 6 dni nabił 158 postów (średnia ponad 26 dziennie), praktycznie wszystko w dziale z fakeami, zdjęciami i grafikami z lakoniczną treścią "pomysł: xx/xx, wykonanie: yy/yy", a jak mu powiedziałem, że to co robi to power posting i spam, to się pyta "to jakie są dzienne limity w pisaniu postów". Tylko ręce załamać ;/ Można by spróbować coś takiego wprowadzić i podejrzewam, że dałoby to efekt, ale przez pewien okres (dopóki nie zrozumieją ludzie i się nie uspokoją) liczba raportów wzrosła by kilkukrotnie i to by było przerąbane :/ Ooo! Mam pomysł: a może by tak zrobić paru modów do działu ze zdjęciami i/lub filmami? Co Ty na to MatKus?
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
Success is a lousy teacher. It seduces smart people into thinking they can't lose. Bill Gates Ostatnio edytowany przez ostry12 - 21-03-2005 o 09:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Pisalem... roboty byloby duzo ale po jakims czasie podejrzewam, ze efekty bylyby zauwazalne. Zmniejszylaby sie ilosc spamu no i ewentualnie keyloggow, co do tych keyloggerow, nie jestem jakos do konca przekonany czy udaloby sie zmniejszyc ich liczbe.. chociaz... kto wie? =]
Hmm.... Zatrudnic nowych modow pilnujacych zdjec/filmow/fake'ow? Jestem za. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Ja sądze, że trzeba coś zrobić z postami w dziale filmy które brzmią następująco:
"Jestem pierwszy ! Jak obejrze film to zedytuje post" A co do działu multimedia, absolutnie nie zgadzam się na jego usunięcie, jeśli chodzi o zwiększenie liczy moderatorów do tego działu, jest to dobry pomysł, zróbcie jakiś konkurs albo wybierzcie poprostu kompetentnych według was userów do moderowania tego działu. PS: nie piszcie postów w stylu "Ja moge być moderatorem działu Multimedia" Tak jak to zrobił ostry12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Co do zlikwidowania dzialu multimedia to odpada.
Dzial ten cieszy sie najwieksza popularnoscia na forum i nie mamy zamiaru go usuwac. Co do walki z idiotami i keylogerami w tych dzialach to pomyslimy nad optymalnym rozwiazaniem. Skrypt ktory by dzialal na takich zasadach jak wspominaliscie bylby cholernie trudny do napisania, pozatym pewnie niezle wymulilby i tak juz ledwo chodzace serwery tibia.pl. Moze wybierzemy modkow do tych dzialow, pomyslimy nad tym w gronie moderatorow ![]() Cytuj:
A co do postow "jestem pierwszy" to wiele osob dostalo juz ostrzezenia i bany za to. Walczymy z tym jak mozemy bo jest to kolejny przejaw kretynizmu. Zaczelo sie od paru osob, a teraz wszystkie nooby podjely ten motyw i mysla, ze sa kewl jak tak pisza. Na koniec ponownie prosze o uzywanie opcji "Report bad post". Jest ona nam bardzo pomocna. Zglaszajac zle posty czynicie to forum lepszym. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
![]() |