|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Ostatnio zauważyłem, że na forum przybyło wielu użytkowników z grupy Wielce Wkurzonych Dzieci, co pomnożyło łamanie regulaminu panującego na forum Tibia.pl.
Bardzo denerwuje i dziwi mnie sprawa przymykania oczu moderatorów na obchodzenie forumowej cenzury dodawaniem kropek czy innych rzeczy między literki wulgaryzmu. Siedzi sobie bachor, dostał kompa od rodziców, później na podwórku ktoś nauczył go przekleństwa i pakuje się na jakieś forum. Jakimś nieszczęśliwym trafem wchodzi on na Tibia.pl i zakłada temat pełen takich supersprytnych przekleństw. Proponuję edycję regulaminu i zabronienie oszukiwania filtru wulgaryzmów, co z pewnością zwiększy szacunek ludzi do Języka polskiego. Niektórym mój apel wyda się śmieszny - pomyślcie - dla was coś nie jest ważne, ale dla kogoś może być tak istotną częścią życia że będzie o to walczyć - zupełnie jak ja. Właśnie tak jest - gdyby nie nasz język, nie byłoby Polski, a gadalibyśmy teraz po niemiecku czy rosyjsku. Proszę o zaostrzenie rygoru "łagodnego" pisania postów. Di end.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() Ludzie którzy przeklinają - są niewychowani, lub mają złe oceny.
Człowiek dobrze się uczący nie przeklina zawsze tak jest. Ja np. jestem uczniem na 4+ (średnia 4,5)... Przeklne jak jest to bardzo mi potrzebne, gdy się porządnie wkurze lub na meczu jak gramy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Mi się wydaje, że:
-z jednej strony pomoże to ograniczyć liczbę przekleństw -nie będzie można pisać takich wyrazów jak "podsłuch.uje" -jak ktoś naprawdę cię wkurzy to nie będziesz mógł powiedzieć mu pewnego bardzo akustycznego i przemawiającego hasła, jakim jest 'curva mać!" Temat do głębokiego zastanowienia... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Zgadzam się z TheNatooratem, takie rzeczy trzeba ograniczać, ale polaczki będa robiły swoje, ich po prostu nie da się powstrzymać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Jestem zdecydowanie za. Kiedy widzę takie tematy jak ten:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=30253 to mnie coś w dołku ściska z żalu i zgryzoty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Zgadzam sie z dynksem.... Tez zauwazylem, ze spolecznosc Tibiska lubuje sie w uzywaniu nic nie znaczocych slowek... aczkolwiek mnie tam za bardzo to nie przeszkadza
>>złowiek dobrze się uczący nie przeklina zawsze tak jest A guzik prawda... ja sie dobrze uczylem i ucze (LO - matura na 5.0, studia - semestr - 4.0) i, jak nie ma dziewczyn w poblizu, klne jak baba jaga. Swoja droga wulgaryzmy sa bardzo pozyteczne jesli sa stosowane z umiarem.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Brak szacunku dla języka? Co wy gadacie, przecierz niektóre, jak to nazywacie przekleństwa to bardzo przyjemne w wymowie słowa, czemu brakiem szacunku nie nazywacie "Powiem wam rze jestem ten, ktury jestem i swiat jest muj ble...ble".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() ostry, jesteś w podstawówce, więc co możesz wiedzieć o tym? Jestem w I klasie LO i klną wszyscy... Niestety.
![]() |
#9 |
Nieobecny.
|
![]() To że wszyscy klną, to nie znaczy że to jest dobre. Nie ma znaczenia czy klnie 12latek czy facet po 50, to jest tak samo kaleczenie języka i pokazywanie swojej ułomności - bo nie potraficie się wysłowić..
Dzieciom, które zaczną wrzeszczeć, że panuje wolność słowa, polecam ponowną edukację na posiomie zerówki. A Panom, którzy chcą tak wyrażać swoje emocje, radzę użyć słownika wyrazów bliskoznacznych - będzie i z pożytkiem dla nich, i dla języka. Już nie wspoinając o ogólnym poziomie dyskusji. A w praktyce, to dzie się zaczyna post z masą przekleństw, a gdzie jest to tylko lekkie kolorowanie swoich emocji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Wiesz $cor. Nie twierdze, ze wyrazanie KAZDEJ negatywnej emocji za pomoca wulgaryzmow jest złe - wrecz przeciwnie - jesli bedziemy uzywac wulgryzmow zbyt czesto nasz slownik zubozeje na tyle, ze jedyne co bedziemy mogli MIŁEGO powiedziec bliskiej osobie to "bardzo Cie lubie". Ale wulgaryzowanie w pewnych sytuacjach jest jak najbardziej wskazane z psychologicznego punktu widzenia (ale to tylko moje zdanie). Bo rzeciez o wiele lepiej - kiedy jestesmy NAPRAWDE sfrustrowani _ wyrzucic z siebie negatywne emocje za pomoca k*** i zje*** niz trzymac je tak, zeby pecznialy i po pewnym czasie wyrzadzily szkody psychiczne w umysle czlowieka ( ![]() Calkowicie jestem przeciw jednak uzywania przeklenstw na forach!!!! Aby odpowiedziec na post mamy tyle czasu ze o wiele łatwiej znalezc slowo zastepcze - a jak chcemy wyzbyc sie negatywnych emocji wyzyjmy sie na pchełce.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 25-03-2005 o 08:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: Piekło
![]() |
![]() Moim zdaniem jesli chodzi o przeklenstwa na forum to powinno byc jak na innych forach: jesli ktos zacznie przeklinac powinien miec czasowo zablokowany dostep na forum. Takie wystepki powinny byc karane.
|
![]() |
![]() |