|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() Hiho,
sprawa jest taka. Napisałem proposal na tibia.com i prosiłbym Was o zajrzenie i chociaż krótkie skomentowanie pomysłu. Nieważne, negatywne, czy pozytywne, jak ktoś coś pisał na tibia.com, wie, że tam bardzo łatwo o śmierć naturalną najlepszej nawet propozycji. W propozycji z grubsza chodzi o to, żeby dodać trzeci poziom security, a mianowicie pacifist mode, w którym nie da się zaatakować żadnego gracza. Ci z was, którzy grają na Inferni, domyślają się pewnie po co to. ![]() Link do tematu na tibia.com Z góry dzięki za ew. wsparcie ![]() PS jeżeli jest już jakiś topic na tego typu posty to sorry, nie udało mi się znaleźć. Zabrakło mi zapału na przetrząsanie więcej niż 5 stron "Szukaj" ![]()
|
![]() |
#2 |
Fallen Angel
|
![]() 2 pytania:
1)Czymby sie to mialo roznic od save mode? 2)Inferna to server enforced pvp jesli dobrze pamietam. Wiec po jaka cholere uniemozliwic zaatakowanie?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() @up
Widzę, że nie miałeś ochoty nawet przeczytać topicu na tibia.com, gdzie jest to opisane szczegółowo i/lub nie znasz angielskiego. Nvm. 2 odpowiedzi: 1) Safe mode - nie możesz atakować "unmarked characters" czyli postaci bez skulla. Jednak ciągle możesz atakować white, yellow bądź green skulli na normal pvp bądź kogokolwiek na pvp-enf. W sumie nie byłoby to wielkim uniedogodnieniem (ale fajne słowo), gdybyś za zaatakowanie jakiegokolwiek gracza nie dostawał pz locka. 2) Po co? Safe mode to jest, z tego co wiem, system zapobiegania missclickom. Jednak okazał się on niedoskonały i na Inferni nie działa i nie zapobiega niczemu, jest po prostu bezużyteczny. Dlaczego więc go nie ulepszyć, skoro to tak niewiele roboty (tak myślę ;] )? Lepiej mnie rozumiesz teraz ? ![]() Pozdrawiam, S.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() a jak sa dzisz czy to jakis bug ze na swiatach e-pvp nie ma safe mode?
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: Przed Sedesem w Sulu
![]() |
![]() @Sathard
1) Safe mode - nie możesz atakować "unmarked characters" czyli postaci bez skulla. Jednak ciągle możesz atakować white, yellow bądź green skulli na normal pvp bądź kogokolwiek na pvp-enf. W sumie nie byłoby to wielkim uniedogodnieniem (ale fajne słowo), gdybyś za zaatakowanie jakiegokolwiek gracza nie dostawał pz locka. Skoro nie moge atakowac normalnych graczy to skąd niby będą white skulle? Hahaha, a to dobre z pvp enforced zrobisz non-pvp?
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Imię: Sir Soulfire Strike
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 25
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4