![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ostatnio pokłóciłem się z kumplem na temat ewentualnego lootu z dli. Ja jako głowny bloker, chciałbym dostać DSM i Rh - i tylko to mnie interesuje. W zamian za DSMa dałbym (prawdopodobnie 2 bolterów) moj crown armor i po ~10k. Kolega mówi, że to nieuczciwe bo on nic nie będzie z tego praktycznie miał. Porównuje wartość c-arm (32k) i dsm (250k) i mówi że lepiej jak np. ja wezmę dsm, a im dam po 80k. Wtedy ja bede w plecy 160k~ + zuzycie uhow, to wyjdzie ze poszedlem na hunta za sponsora, bo koszt wyniesie mnie prawie tyle ile kupno nowego dsma + ryzyko deada. A wy co o tym myślicie, jak powinniśmy podzielić loot. Ja odddaje im wszystkie śmiecie typu tower shield (12k) i fs (13k) + kasa na podział.
BTW Wiem że istnieje temat w poradnikach na temat uczciwego podziału lootu, ale tak naprawdę nie oddaje on realiów tibii. Dlatego proszę was o komentarze i spostrzezenia.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Profesja: Master Sorcerer
Świat: hiberna
Poziom: 102
Poziom mag.: 64
|
![]() cały loot dodajcie i sprzedajcie kase podzielić na 4 części ty bierzesz połowe jjako bloker a oni po dzielą się płową
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2004
|
![]() Przy założeniach że masz stałą grupe z którą chodzisz na hunty, zasada powina byc taka że bierzesz wszystko dopoki loot sie nie powtorzy natomiiast podwojnym /potrojnym lootem dziela sie wszyscy ktorzy ida z toba wedle ustalonych miedzy nimi reguł. Ja tak robie i uważam że to jest najsprawiedliwsze rozwiazanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
@TOPIC Moim Zdaniem powinieneś (jako bloker) wziąć conajmniej 50% l00tu, więc powinies im oddać po 25% ceny DSMa.... A oni powinni się liczyć z tym że co lepszy l00t dla blokera.......
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Hupefupe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Eternal March
Świat: Aldora
Poziom: 127
Poziom mag.: 8
|
![]() Powiedz ze bierzesz dsm i rh, a jak nie to niech oddadza ci 1/3 expa z dli xD
(Moga ci oddac tez za uhy a loot podzielicie wtedy porówno) Albo umów sie tak: *jesli wypadnie dsm lub rh- Twoje, a pozostale smieci ich *jeśli nie wypadnie zaden z rarów-50% Twoja Ostatnio edytowany przez Hupe - 15-05-2005 o 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() hupe!! niecwaniakuj
![]() ![]() wg mnei dkoker bierze w przypadku ekipy (bloker +2x soc) minimum 50%!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Katowice
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Więc jako że bloker ma w sumie najbardziej prawdopodobna możlwiosć deda... i nie dostaje expa... a sorc i pall tudzież drut dostaje expa na huncie to ja robie tak:
W zamian za to że my dostajemy expa (Ja zawsze gram sorciem lub pallem ![]() -gdy wypada coś wartościowego to zwracamy ryckowi za uhy z hunta... wtedy każdy jest na równi bo my dostaliśmy expa a on mógł sobie dednąć... -Wtedy dzielimy się lootem po połowie... Czasem mozna tak jak juz ktoś napsiał że dopiero podwójna/ potrójną itd. rzecz dostje reszta składu... faktem jest że niezbyt często wypadają dwa dsmy na jednym huncie:/ A najlepiej pójsć solować te DL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() aha cfaniaczki...niechc najpierw wma ten dsm wyleci a potem sie zastanawiajcie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() Nie rozumiem, shooterzy też mają swoje koszta, częstokroć wyższe niż sam bloker. Ja zwykle jak chodze na hunty typu dl, układam się tak, że bloker bierze gp i syf a bardziej wartościowy loot: dsm, rh po równo, bądź jak bloker potrzebuje ww. itemków to daje równowartość należnej części wartości.
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a wedlug mojego przelicznika jezeli na hunt idzie pall i knight pall dostaje 40% bloker 60% lub po 50%
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
![]() |
![]() Dziwnie strasznie to macie. Ja jako bloker wykorzystuje nieporadność shooterów. Jeżeli ja nie pujde, to musza dość długo szukać kogoś innego. I według tej zasady idę na prawie każdy DL hunt - 100% Dla mnie przy krótkim huncie, niezależnie jaki loot. Przy Długich huntach całonocnych, loot dzielimy tak:
* DSM (110k) - 10-20k dla jednego shootera, i tak samo dla drugiego. * RH (60k)- 5-10k dla jednego shootera, i tak samo dla drugiego. A jak komuś nie pasi ten układ, to niech szuka innego blokera =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Bartek Wielki
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Zwykle jak chodze na hunty (bloker) to jest podział:
jako że blokuje i prawie nic expa pierw biore tyle żeby mi się za uhy zwróciło następnie loot dzielony po rowno lub według ustaleń... To co ty chcialeś zrobić jest nieuczciwe bo byś dostał kupe kasy a oni maluuutko ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Park Yellowstone
![]() |
![]() ta wedlug mnie to dla blokera wszystko bo zuzywa uhy+ ryzyko deda+ niezyskuje nic expa i w sumie patrzac na to ze skille/exp nieida czyli dla ciebie teoretycznie to strata czasu, powinienes ty brac calego loota a im niech tylko sie zwroci za bolty/hmm no moze jeszcze jakas premia i powinno im wystarzcec
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Lanatan - 19-05-2005 o 15:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Lubin
Stan: Na emeryturze
Imię: Qki bro'war
Świat: Aurea
Poziom: 66
Skille: 87/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Jeśli chodzi o DL to u mnie często jest tak, ze 2 osoby towarzyszące dają coś UH od siebie, śmieci (gp, loot z dragów) są moje, a te większe rodzynki do podziału /3.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Ja gram obecnie sorcem i ugadalem sie z kumplami tak:
Na potwore ktore musze zuzywac HMM, bloker bierze 80%, a ja 20%. Tam gdzie musze zuzywac Explo, dzielimy sie po polowie, bo trace wiecej runek (duzo), choc zyskuje exp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widzę że temacik się rozkręcił i bardzo dobrze. Co do hunta to jeszcze nie byłem a dopiero mam zamiar (na początku napisałem ewentualnego). dlaczego nie poszedłem?! Po pierwsze mam jeszcze za mały lvl (mam 43 z 5lvl mi jeszcze trzeba), a po drugie cięzko mi się zgadać z ekipą. Jak już miałbym iśc i ściagnać loota dla siebie (DSM, RH) to byłbym nawet w stanie dać strzelcom hmmy i bolty, aby tylko cały loot poszedł dla mnie (wtedy mieliby free expa, a ja eq
![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() Jak dla mnie to wygląda tak:
- Jeżeli idziecie na jednorazowego hunta, to bierzesz to, co będzie najwięcej warte, mniej więcej tak, żeby Ci się za runy i stracony czas zwróciło. - Jeżeli będziecie te hunty powtarzać (powiedzmy, że przynajmniej raz na tydzień) to Ty powinieneś brać te przedmioty, które chcesz jako pierwszy (mam na myśli sytuacje, że te przedmioty wypadną pierwszy raz w "historii" waszych huntów). Jeżeli by się jakiś powtórzył to ewentualnie oni mogą zgarnąć i Tobie oddać jakiś procent wartości tego przedmiotu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
|
![]() Możesz zrobić tak :
-Ustąpić im -(wiem że to troche nieuczciwe) Ale skoro blokujesz to oni stoją gdzieś z tyłu. Jeżeli wypadnie ci DSM to zakasuj do bp i mów że nic nie było ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() Ja bym zrobił tak: ty dostajesz dsm im płacisz karzdemu po 30k i dajesz im reszte tych badziewi które wypadły. Moim zdaniem to bardzo uczciwy podział lootu (przynajmniej bardzo dobry).
|
![]() |