|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Mam pytanie: kiedy dostaje sie bana za "invalid payment" za pacca? I czy po wypełnieniu formularza i niezapłaceniu dostaje się bana? Prosze o dokladne opisanie tej sytuacji, tzn. kiedy, za co dokładnie (formy platnosci??), i czy mozna zrobic cos by bana przerwano.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() Nie spotkałem się z tym aby dostać BANA za nie zapłacenie (wypełnione ale nie zapłacone).
Poprostu nie masz wtedy PACC. Dostaniesz PACC jak pieniążki wpłyną na konto do CipSoftu, a tak to nic się nie dzieje (nie ma się bana) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Banika za 'invalid payment' mozna dostac kiedy oplacasz PACC kradziona karta, ktorej zaginiecie zglosi wlasciciel. Bylo kilka przypadkow, gdy ludzie kupowali pacc za GP - a jakis cwaniak probowal oplacac "lewą" kartą. Z tego co wiem takiego bana mozna uniewaznic oplacajac pacc "legalnie" lub ponownie.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() a ja mam pytanie jeżeli ja niechcę mieć pacca a ostatnio weszło coś takiego że każdy za mnie może zapłacić o ile wie jaki mam nick w tibii... i jeżeli ktoś (możliwe na złość lub od tak sobie) zapłaci za mnie kradzioną kartą kredytową to co wtedy ?? pewnie dostane bana ale jak się od tego uchronić albo wytłumaczyć Cipom
@ down: dzieki odrazu mi lzej na sercu ![]()
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 28-04-2005 o 14:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() @Bucik:
Jeśli ktoś zamówi dla ciebie pacca, to zanim go dostaniesz, muisz to potwierdzić na stronie swojego acca (że wiesz od kogo to itp). Więc się nie bój, nikt ci w ten sposób na złość nie może zrobić. ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Bana za invalid payment dostaje sie gdy kupujemy za Tibian Cash PACCa. Trwa on dosc dlugo
![]() Te rzeczy czesto sie zdarzaja, wiec jezeli kupujemy pacca za tibian cash to lepiej znac od jakiegos czasu ta osobe, gdyz wtedy wiem ze nas nie oszuka
![]() |
#7 | |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
Nie dostaje sie za kupowanie pacc za kase tibijska. Ban za Invalid Payment trwa 2 lata. Dostanie go jest mozliwe tylko przy zakupie pacc karta kredytowa. Jesli zaplacisz za pacc karta kredytowa, dostaniesz pacc i cofniesz transakcje to wtedy dostniesz bana(dlatego czesto dzieje sie tak przy zakupie kradziona karta, wlasciciel cofa tansakcje, a ty masz bana). Bana dostaniesz tez jesli zamowisz pacc na 6 miesiecy, a zaplacisz za jak za 3. Bana mozna sie pozbyc bardzo latwo - wystarczy ze uregulujesz platnosc, czyli albo znowu zaplacisz za pacc, albo doplacisz barakujaca czesc pieniedzy. Jednak: jesli raz tak zrobisz, ze dostaniesz bana za invalid payment i zdejmiesz go placac dobrze, to jesli drugi raz wycofasz kase lub nie zaplacisz dobrze dostaniesz bana na stale, nie na 2 lata i nie bedziesz mogl sie go pozbyc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() a jeszcze jedno... jeżeli mam pacca domek i wsio co można mieć i się ten pacc kończy... zostało mniej więcej 10 dni i co mam zrobić żeby akurat za te 10 dni doszło... czy jak dojdzie do nich wcześniej to będzie odliczane od nowa te 90 dni czy zostanie dodane do poprzednich czyli 100 dni ??