|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2005
|
![]() Http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 - wady i zalety wszystkich profesji.
PS: Następnym razem użyj magicznego przycisku SzUkAj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: Kozienice
Stan: Niegrający
Imię: Daark Footman
Profesja: Knight
Gildia: nie ma
Świat: Guardia
Poziom: 17
Skille: 53/51
Poziom mag.: 3
![]() ![]() |
![]() Druida przed 11 lvlem łatwo zabić, gdyż nie ma wtedy jeszcze uhów. Lepiej wybierz sorcerera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Hmm... Druid według mnie jest najgorszą profesją... ale wszystko zależy od gustu...
![]() Wiele osób szuka afkujących drutów żeby ich zabić i zebrać łup (runki)... Ale to czy łatwo zabić druida zależy głównie od czarów i posiadanych run... |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: Stormwind
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 05 2005
Lokacja: Włocławek
![]() |
![]() Zalety:
Z każdym nowym levelem druid dostaje 5 punktów życia, 30 punktów many i 10 capa; Regeneracja życia 1 punkt co 12 sekund i regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian; Bardzo szybko awansuje w levelu magicznym(szybciej od knighta i paladyna i tak samo jak mag[sorcerer]); Może tworzyć najpotężniejszą runę leczniczą w grze (Ultimate healing rune-UH), a także runy przydatne podczas expienia(HMM, GFB, Explosion) i kilka innych przydatnych run (Energy Wall, Soulfire, Convince Creature, itp.; Ma przydatne czary, bardzo dobre czary spontaniczne(mana shield, invisibility); Dobre czary leczące (np. heal friend, mass heal) Przyzywanie potworka!!!!!!(summon creature). Może przywołać 2 potwory, które pomagają w walce(zamiast blokera); Skillując(ćwicząc magic level) zarabia masę pieniędzy[trochę więcej niż sorcerer]; Nawet na niskim levelu może huntować mocniejsze stworki; Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna; Musi uciekać i strzelać runkami w potwory, dzięki czemu dostaje mniej obrażeń niż knight i inne profesje(tak samo jak mag); Bardzo chętnie brani na hunty; Wady: Strasznie mało capa, co na niższych i średnich levelach strasznie przeszkadza; Strasznie wolno awansuje w wszelkich skillach poza magicznych(walki na dystans, walki wręcz, shieldingu(chociaż szybciej niż mag); Na niższych levelach expienie bardzo kosztowne(hunty się nie za bardzo zwracaja; Na niższych levelach ciężko jest badać nieznane obszary(druid ma mało życia, więc zaskoczony szybko może umrzeć); Druidem dość trudno się gra i trzeba mieć masę czasu... To by było na tyle... Spisałem z poradnika Http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 i tyle... --------------------------------------------------- Jestem Knightem ! ! ! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Wieczna kraina Hefalumpów
![]() |
![]() IMHO` bardziej początkujący druidzi żadziej używają UH, ponieważ dla nich przedstawiają one rzeczywistą wartość (1UH ~ 100gp). Inne profesje kupują uhy żeby się nimi leczyć. Druidzi robią uhy, żeby je sprzedać.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Odsylam do mojego dosc sporego tematu dot. Druida. Fajna debata Druid vs. Sorcer. Adres: kliknij tutaj
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2005
Lokacja: W jeleniej dziórze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zafgos
Profesja: Knight
Świat: Thoria
Poziom: 30
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
|
![]() Lepiej wybierz sorca.Drutem nie bedziesz mial np.UE i energy wave a takie czary jak poison strom czy paralyze to gó... i do niczego sie nie przydaje.A jesli chodzi o uhy to na wyzszych levelach i tak bedziesz mial ich wystarczajaco duzo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Świat: Dan00bia
|
![]() Z doświadczenia wiem (kumpel z klasy - 17lvl druid) że druidzi mają bardzo ciężkie życie, właśnie z powodu tych jakże opłacalnych run UH. Każdy atak (pk) na druida jest opłacalny, bo zazwyczaj zaatakowany nisko lvlowy druid nie ma czasu i umiejętności się UHać wszystkim co ma. Na wysokich lvl może się to zmienia, ale ogólnie jesteś traktowany jak Skarbonka pełna UHów
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Mój UH-maker (22 lvl) - śmierci - 0 // napadów pk - 2
Kolega Paladyn (po co atakować pala ?) śmierci - 7 // napadów - 8 ---------------------------------------------------------------- Jak ktoś nie jest n00bem to nie ma problemów grając Druidem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: kraina miodem i mlekiem płynąca
Imię: Zeus The Franklin
Profesja: Sorcerer
Świat: Ocera
Poziom: 9
Poziom mag.: 2
|
![]() Moim zdaniem drut to najlepsza profesja. Ma uhy a jak potrenuje mlev to na lepsze potwory(gs, drag) to nawet z hmm można walić. Co do tego czy łatwo zabić druta to nie wiem bo gram na Securze -.-
![]() ![]()