|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Dzisiaj naszla mnie pewna bardzo dziwna mysl. Mianowicie od czego zalezy to jakiej muzyki slucham - jaką lubie?
Uwielbiam amerykanski rap, ale jesli by go wcale nie wymoslono to co bym sluchal? Nic? Yyy? Nie bardzo. Moze to przechodzi w genach? Ale nie... moi rodzice popu bardziej sluchaja... Czy moze patrze co jest na topie, i wtedy slucham? Ależ NIE! Przecież ja lubie amerykanski rap. Czego by sluchal hoomik, gdyby nie wymyslono metalu, rocka i punka? Co bedzie za 100lat? Jakies nowe typy muzyki? Zadalem kilka bardzo irytujących pytan, wspolnie sprobujemy na nie odpowiedziec. ![]() hAlb mi blz!1 Ostatnio edytowany przez Kamos - 11-06-2005 o 12:26. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hmm, napewno byś słuchał to co ci by się podobało
![]() No, co do wymyślania Muzyki, mój kumpel (DJ Himself) wymyślił nową muzyke Techno, nazywa się ona ""Pumping Trance", czyli odmiana Trance'u. Ja też coś wymyśliłem ale tu narazie nic o tym niepowiem... bo narazie doskonalam ![]() A co by było gdyby niebyło Techno? Hmm... Napewno bym słuchał jakiegoś POPu ![]()
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Redaktor
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Ale to od każdego z osobna zależy co mu sie podoba, w czym sie lubuje. To jest raczej kwestia charakteru i otoczenia.
![]() |
![]() |
#5 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() jedni ludzie wiedza czego sluchac, inni nie,
jedni ludzie sa madrzy, inni nie jedni ludzie sa biali, inni nie jedni ludzie sa blondynami, inni nie jedni ludzie umieja plywac, inni nie taki ten swiat jest juz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 05 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() @topic
mi osobiście się wydaje że w ciągu 100 lat muzyka tak bardzo się nie zmieni , lecz "rozwinie swoje skrzydła" , bo największy okres rozwoju muzyki juz chyba minął (ubiegły wiek) , aczkolwiek muzyka zwawsze bedzie się rozwijać zależnie od upodobań słuchaczy |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
A w ogóle o takich sprawach można gdybać w nieskończoność ponieważ trudno by było nam znaleść odpowiedz na pytanie "czego bym słuchał gdyby nie było metalu/hh/klasyki/punka/popu".
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 11-06-2005 o 12:56. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Redaktor
|
![]() Hmmz, gdzies Ci sie koduje w umysle, ze to lubisz czy moze w podswiadomosci? Heh.
Cytuj:
PS. Jaki ja glupi, no pewnie ze by sluchal boysbandow ![]() Ostatnio edytowany przez Kamos - 11-06-2005 o 12:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Zacznijmy od tego, ze metalu, rocka i punka slucham dopiero z 4 lata, a wiec naprawde krotko. Zaczalem sluchac tej muzyki, bo odkad pamietam podobaly mi sie ciezkie brzmienia - nawet w popie czy innych rodzajach muzyki wsluchiwalem sie glownie w brzmienia gitarowe (a zdarzaja sie takie nawet w techno). Nie pamietam dokladnie jak to sie zaczelo, ale moge wskazac zespol - a byl to Papa Roach i jego Blood Brothers... Doslownie zakochalem sie w tym utworze - zostalo mi to do dzisiaj, nadal jest to moj ulubiony kawalek ever. Z czasem zaczalem poznawac coraz to nowsze zespoly, zetknalem sie z setkami zarowno dobrych, jak i kiepskich kapel (i z tymi setkami wcale nie przesadzam, wystarczy spojrzec na moja playliste...). No, to tyle z historyji
![]() Czy gust muzyczny jest uwarunkowany genetycznie? Byc moze, ale na pewno nie u mnie... Ojciec uwielbia przeboje na akordeon, matka slucha wszystkiego co jest akurat w tv... Muzyka bedzie sie na pewno rozwijac - ale jak bedzie za sto lat, tego nie wiem. Sto lat temu nikt nawet nie myslal o tym, zeby gitare podlaczyc do pradu i jeszcze na niej grac. A co bedzie za nastepne sto lat? Kto wie, moze powstana calkowicie nowe instrumenty, a moze i nie. Pozyjemy, zobaczymy ;P Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Pod tym względem jestem świrem. Naprawde =]
Winamp mode: 87.2Pac-Ghetto Gospel 88.Village people-YMCA 89.James Brown-Sex Machine Gerapa original. 90.Gorillaz-Feel Good INC. 91.System of a Down-BYOB I co? Słucham tego co mi wpadnie w ucho.... Nie można mnie określić Rap/Cośtam/JeszczeCuś ME EVUL =]
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
3203. Gigi D'Agostino - Bla Bla Bla 3204. Gigi D'Agostion - The Riddle 3216. Mortal Combat - Techno Theme 3206. Ice Cube - Fuck Dying 3226. Xzibit - X 2771. South Park BLU - What Would Brian Boitano Do? So what? Ani jeden z tych utworow nie ma powiazania z metalem/rockiem (no, moze poza ajs kjubem), a jakos ludzie mnie powiazuja z rockiem i metalem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: W kartonie ;<
|
![]() Mhm, ja też słucham amerykańskiego hh ale gdyby go nie było to słuchałbym...
DUNNO ;<
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2004
Lokacja: Guildford(UK)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Minne Reid
Profesja: Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Hiberna
Poziom: 17
![]() |
![]() gdyby nie bylo amerykańskiego hip-hopu to słuchałbyś czegoś innego i tyle...
a w ogóle to czym się kierowaliście przy wybieraniu muzyki ? bo wydaje mi sie że kazdy chciał być trendy i poszedł za modą ![]()
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Moda sie bedzie zmieniac, powstana nowe rodzaje muzyki, inne znikna, ale tak sobie mysle ze muzyka klasyczna na pewno zostanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |