|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Na jakiej minimalnej szybkosci łącza Tibia powinna chodzić bez zawieszania sie :?:
Mam łącze 128kbps a po 24 192kbps i ciągle mam lagi ;/ Nie obciąża mi systemu rzaden program bo probowałem na Win XP oraz na Linuxie i wszędzie tak samo ;/ A jeszcze jedno mam łącze bezprzewodowe (radiówka), ale to nie powinno nic robic chyba. Jeśłi temat był już poruszany to prosiłbym aby podać linka, ale jakoś nie widziałem tematu gdzie byly podane wymagania łącza, chyba ze cos przeoczyłem |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
Predkosc lacza swoja droga, ale mozesz miec nawet 2Mbps i pingi do najblizszych serwerow w okolicach 2 sekund. Zalezy to od wielu rzeczy, ciezko na odleglosc cos poradzic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() No dobra ale tak teoretycznie to na jakim łączu (chodzi mi o szybkość) Tiia powinna chodzić bez lagów :?:
Pozniej bede męczył admina że coś w naszej sieci jest nie tak ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Profesja: Elite Knight
|
![]() Tesh mam radiówkę
![]() Powiem ci, że głownym czynnikiem dlacego możesz mieć lagi, jest długość kabla od routera(taki dzielnik łącza). Radiowe łącza sa tylko praktycznie do surfowania, a nie grania i ściągania (ja na 130kb/s wyciągam 15-20 przy ściąganiu). Naszczęście zagadałem z rodzicami i będzie Netia 1mb ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: PGS land
Stan: Niegrający
|
![]() Ja mam dsl i mam zero lagów predkosć 100mb/s
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Hieyan - 11-06-2005 o 12:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() tibia generuje minimalny ruch w sieci, ponizej polowy kB na sekunde (u mnie max to bylo 0.2 kB, przy przelocie przez miasto na test serwerze), glownym czynnikiem powodowania lagow przy twojej radiowce jest, np przelot ptaka, zawianie wiatrem, pogoda, drzewa (nie smiac sie, tez mam radio, i wiem co i jak)
|
![]() |
![]() |