|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Co sie dzieje z expem po naszym wylogowaniu??np. Zjechalem drago do red hp ale on uciekl. Zostawilem go i wylogowalem sie, a podczas mojej nieobecnosci zabil gi inny player. Co sie wtedy dzieje z expem?? Czy mi sie dolicza, czy caly exp zbiera player ktory zabil draga??
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem, ale jestem ciekawy. Nigdy o tym nie myslalem. Ja osobiscie mysle, ze expa nie dostajemy, a gracz ktory go dobil dostaje tylko tyle na ile sasluzyl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fallen Angel
|
![]() Pomyslcie troche. Do ze sie wylogujesz nie znaczy ze zapominasz. RPG wykorzystuje punkty doswiadczenia zeby oddac znajomosc swiata postaci. Jako ze w tibi jest to bardzo sztywne(exp zdobywa sie jedynie za pokonane potwory)moze sie wam wydawac ze to jest tylko przelicznik zabitych potworow, ale nie to bylo celem tworcow RPG. Jesli wszytko dziala logicznie kazdy dostaje swoja odpowiednia dzialke.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Raczej twój exp przepada a gracz który zabił draga podczas kiedy ty byłes offline otrzymuje jakąś część expa
![]()
Querix of Ice voc : ![]() skils : 88/63 m lvl : 18 ![]() lvl : 72 ![]() ||...||....||.||..||\/||..||..||\..||..||||||..||||||..|| ||...||....||.||..||\/||..||..||\\.||..||...||.....||....|| ||...||....||.||..||...||..||..||..\\|..||||||.... .||....|| ||...||||.|||||..||...||..||..||...||..||...||.... .||....|| ..............Earth...........Air............Fire. .........Water |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pomyslcie logicznie, jezeli zloil draga do red hp, dal loga to drago po pewnym czasie zregeneruje cale hp.Podejdzie inny ziomek ubije draga od nowa i caly exp dal niego.W przypadku kiedy zloisz potwora do red hp ktory sie nie leczy idasz loga, to ta osoba ktora go zabije dostaje czesc expa, a ta czesc ktora nalezala sie tobie przepada.
![]() |
#7 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
A nie wiem, co się dzieje po wylogowaniu... Może po prostu dostajesz exp, nie wiedząc o tym... A może przepada (up)
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Naprawde? moze ![]() Do tematu: nie wiem czy ktos ci odpowie na to pytanie ^.-
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2005
Lokacja: 100lica
Stan: Na Emeryturze
Imię: Wolan of selena
Profesja: Knight
Gildia: Corent
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: zjebane
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() NIejestem pewien na 100% ale jak znajduje jakiego swilka z redem to czasami dostaje za niego cale exp i napewno to niejest wilk tłuczony wcześniej przezemnie. Jedno jest pewne jak dasz loga to niedostaniesz expa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Dostajesz lv jak jesteś offline? To by było trochę dziwne. Chyba jest tak że ty nic nie dostajesz a gość co dobił draga dostaje cały exp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() kiedyś moji 3 qmple poszli na draga, 1 druid i 2 knighty... blokerzy se tam blokowali a druid z hmm... no i dednął lewus... w świątyni po 5 minutach zalogował się ... gada do qmpli a oni mówią że jeszcze leją... no to idzie na zamek, a tu nagle
Fiend: jeeeeah! Zabiliśmy... no a druid patrzy a tu mu 200 ileś exp skacze no to? Chyba dodaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Jestem pewny że cały exp przepada i dostaje go gracz który ubił smoka.
Sam to przeżyłem. Kiedyś zabiłem trolla, który miał red hp (a był to mój 1 potwór dzisiejszego dnia, więc nie był on mój) i dostałem całe 20 pht expa. Widocznie jego poprzedni przeciwnik się wylogował.... tak więc jestem pewny, exp przepada....