|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Lokacja: Pabianice
Stan: Na Emeryturze
Imię: Demongo
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 21
|
![]() Zdaje mi się że przez niego mi się strasznie długo włącza komp, w procesach jest z 7 razy włączony, a jak biore znajdz to znajduje dwa pliki jednego sie nie da usunąć a drugi po włączeniu kompa spowrotem się tworzy, pomocy co zrobić żeby się nie tworzył?
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2004
|
![]() Orginalny plik svchost***** znajduje sie w folderze windows\system32
Z tego co pamietam ten plik odpowiada za polaczenie z internetem. Niestety tyle moge ci powiedziec/poradzic. MOZE ci sie to do czegos przyda.... [edited by MayGyver] a swistak siedzi i zawija je w te sreberka a moze i zawija... Ostatnio edytowany przez Stefan12532 - 18-06-2005 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Svchost? O ile dobrze pamiętam C:\WINDOWS\system32, tam masz UKRYTY (musisz uwidocznić je w Narzędziach) folder dllcache, w tym folderze znajduje sie kopia svchost, którą system domyślnie przywraca kiedy svchost w system32 zostanie skasowany, po prostu skombinuj dobry svchost, wrzuć go tam do folderu i wykasuj svchost z system32, wtedy system przywróci prawidłowy plik, tylko pamiętaj: To są pliki systemowe, jeżeli np. skasujesz svchost z dllcache i nic nie zrobisz to licz się z tym, że możesz szykować reinastallkę Windowsa..
EDIT: Dzięki MayGyver za poprawnienie mojego błędu. Ostatnio edytowany przez Thero - 18-06-2005 o 10:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2005
|
![]() Hmmm moze masz ten plik zarazony wirusem?? Ja zawsze po zainstalowaniu XPka i Neo mam wlasnie w nim wiruska ;p Wystarczy zalaczyc jakis anty vir i po klopocie ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() http://www.neuber.com/taskmanager/pr...chost***********
najpierw googlujemy a potem wypowiadamy sie svchost***** jest procesem zarzadzajacym bibliotekami, jesli uruchomisz duzo proramow to bedziesz mial duzo procesow svchost komp wlacza sie dlugo bo masz duzo procesow, ktore sa uruchamiane wraz ze startem windowsa, wylacz je i po klopocie start > uruchom > msconfig > ogolne - wlaczammy uruchamianie selektywne zakladka "uruchamianie" - u masz podane programy, ktore sa uruchamiane wraz z windowsem zakladka "uslugi" tu mozesz zobaczyc liste uslug uruchomionych w systemie uwaga: jesli wylaczysz wazna usluge komp przestanie dzialac, wiec nie nalezy sie tym bawic nie majac pojecia o uslugach do optymalizacji ustawien bootowania windowsa polecam microsotowy bootvis-tool sciagamy stad jesli nie wiesz o co chodzi to nie kombinuj, a jesli wiesz to sobie poradzisz u mnie komp startuje mniej niz 20 sekund, a nie mam najszybszego na swiecie
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() btw. tez mam 7 svchost, też mnie to dziwiło..
cytuje kolesia z Panda Software Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Ja też mam 7... komp włącza się z 10 minut.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() @MayGyver
mam w zakładce uruchamianie takie procesy: NeroCheck jusched PDVDServ winampa LXSUPMON SOUNDMAN a w ogólnych mam zaznaczone: Przetwarzaj pliki System.ini Przetwarzaj pliki Win.ini Załaduj usługi systemowe Załaduj elementy startowe Używaj oryginalnego pilku Boot.ini czy mam coś wyłączyć?
![]() |
#9 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() Cytuj:
wylacz wszystko
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba nie w tym problem, mam win xp i w oknie uruchamianie systemu windows mi sie zawiesza na ok. 1min. a wcześniej trwało tylko ok. 10 sek.
mam procek 2.8 i 512 ram dysk ok. 80 wolnego. macie jakieś pomysły? jak nie to format c: i nowy win
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2005
Lokacja: Płock
|
![]() hmmm mi sie zdaje ze masz ten plik zainfekowany...i nawet wiem chyba dlaczego...uzywales TNGG (tez tak mialem i od tamtej pory juz nie kozystam z cheatow;p)
przez to bardzo dlugo czekalem zeby mi sie komp wlocnzyl i podczas wlonczenia tibi wyskakiwal error "Wlonczenie pliku Svchost jest niemozliwe" (czy costkaiego) ;p moje zdanie Yours Cziki~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Oświęcim
![]() ![]() |
![]() wystarczy uruchom msconfig i wyłączyć wszystkie procesy przy starcie to takie trudne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Aleja zdechłych kotów
|
![]() Wszystkie :> ?
Chyba niektóre sa potrzebne na starcie dla systemu Pozdro MloDy |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() [quote=Cziki]hmmm mi sie zdaje ze masz ten plik zainfekowany...i nawet wiem chyba dlaczego...uzywales TNGG (tez tak mialem i od tamtej pory juz nie kozystam z cheatow;p)QUOTE]
Używałem ale na poprzednim kompie a teraz mam nowego ![]() Jaki jest najlepszy antywirus na to?
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Mi wiadomo że to jest wirus miałem nawet program by go uśunac ale sie nie dało. wiem żę przez to też długo sie komputer uruchamia , a jeśli chodzi o połączenie z netem
muj kumpel makompa nie mial nigdy neta i tez ma svchosta !! |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Jedlicze City
![]() ![]() |
![]() z własnego doświadczenia wiem że lepiej tego pliku nie usuwać i wiem również zę virusy takie jak blaster i my.doom lubią się do tego pliku podłączać...
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jak miałem Win 98 poprostu usunąłem wszystkie pliki o tej nazwie i jakoś działał dobrze, a w xp nie da rady tak zrobić bo gdy wyłączam procesy włącza się zamykamie systemu
![]()
Ostatnio edytowany przez Demongo - 20-06-2005 o 07:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Toxicity
|
![]() Ja tez mialem z tym problem....
Nie wazne cor obilem na kompie, co 15 sekund wyskakiwal komunikat o bledzie w svchost ;/... wkur.... (zdenerwowalem) sie i zainstalowalem windowsa 98 i mam spokoj xD
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Ja mam 4 procesy
![]() I to nie zadne virusy (chyba ze masz wiecej). Do kazdej biblioteki uruchamia sie 1, ja mysle, ze to jest tak: Sciagasz, np. Macromedia i ci sie uruchamia jeden proces o nazwie svchost odpowiadajcy za dzialanie. Jesli tak nie jest to jezdzic po mnie pliks |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Soldier Melon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lions
Świat: Rubera