Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-07-2005, 11:56   #1
Jagoodek
Użytkownik Forum

Jagoodek's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005

Domyślny Icewind Dale 2

Zapytanie to kieruje do ludzi, ktorzy mieli stycznosc z Icewind dale2 badz tez nalogowo graja w cRPG z tego systemu D&D . Chodzi mianowicie o to, co sądzicie na temat, by zrobic zamiast druzyny jednego chara i nim przemierzac caly swiat IWD 2 ?? hehe LoL, moze to i nierozwazne ale pytam, a co!
Jagoodek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-07-2005, 13:40   #2
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Napewno jest to możliwe, ale czy gra będzie łatwa? napewno nie jak chcesz się pomęczyć, umierz dobrze grać w cRPG'i to no problemos, masz wakacje i całe 2 miechy na to wyzwanie ale napewno łatwo nie będzie jak czasami są problemy przy całym teamie

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 14:14   #3
Jagoodek
Użytkownik Forum

Jagoodek's Avatar

Domyślny

Hehe, dobre, dobre Wieszok, tak zrobie ale teraz mam dylemat jaka profesja psotaci i w ogole, doradz cos, chociaz sam moze sobei poradze, ale chcialbym znac wasza opinie na ten temat...swoja droga, ciekawe czy mi sie to uda ??
stary 06-07-2005, 14:16   #4
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

no to jest do zrobienia ja gralem kiedys w to, ale zawsze cala druzyna, i tak jak mowil wieszok czasami trudno nawet cala druzyna przejsc neiktore momenty

btw. wieszok umiesz pisze sie przez "sz" a nie "rz"
stary 06-07-2005, 17:02   #5
Jagoodek
Użytkownik Forum

Jagoodek's Avatar

Domyślny

wiem, ale mimo wszystko sprobuje
stary 06-07-2005, 17:12   #6
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Baldurs Gate I-Wojem żaden problem. Właściwie, jak weźmiesz jako klasę postaci wojownika, to od 3 rozdziału sam wszystkich rozwalasz. (chodźby dlatego, że koło Pomocnej dłoni jest łatwa do zdobycia zbroja płytowa, a koło kopalni Nashkiel najlepszy miecz jednoręczny)
Baldurs Gate II-Do Firkraga(no tego czerwonego smoka w Wzgórzach Wichrowej Włóczni) z dróżyną. Mając Karsomira +5 kumpel przeszedł jedynie głównym charem (grał Paladynem.) i złodziejem (najpierw Yoshimo potem Imoen)
Tron Bhaala- Samemu bardzo ciężko. Mniej więcej od połowy zaczynają się ogromne problemy. (próbowałem magiem i wojownikiem. Zbyt wiele potworów wali naszą postać w jednym momęcie. O Twierdzy Strażnika nie wspominając)
Icewind Dale-Gra przewidziana na działanie drużynowe. To samo co w przypadku Tronu Bhaala. Za dużo potworów atakuje jedną postać.(Walka finało IWD to już koszmar.)

IWD II-Tu trochę inaczej to wygląda. Teoreycznie można przejść na poziomie tródnośći normalnym. W praktyce to metoda up&down+dobre rozeznanie terenu+przed odlotem sterowcem minimum 18 poziom postaci. (export postaci i gra od nowa, aż będzie dało się grać). Do tego wykupienie masy misktur i wyloorywanie po jednym potworze. Jak masz za dużo czasu, możesz spróbować. Ale stracisz całą przyjemność z roz(g)rywki.

Oczywiście pozostaje jeszcze Neverwinter nights i KOTOR(ten korzysta z zmodyfikowanego systemu AD&D trzecia edycja)....ale to już zupełnie inna historia.

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 06-07-2005 o 17:18.
Dwimenor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 17:50   #7
ragafewee
Użytkownik Forum

ragafewee's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2004
Lokacja: Staszów

Imię: Ungradia
Gildia: Sorrow
Świat: Pandoria
Poziom: 124
Skille: 94
Poziom mag.: 20
ragafewee ma numer GG 3811569
Domyślny

@up na wojaka w ice wind dale 2 jest cięzko, mimo ze wykupisz sobie pelno mikstur... Teraz gram w 1 cz. i jest tam takie coś ze jak pijemy miksturkę to tak jak w tibi jest z runami musimy troszke odczekac zeby wypic nastepna. A jak nam zacznol sypac kombosy szczegolnie magowie, druidzi, kapłani i cale to gówno sypiące czarami to nawet odloorowanie nic nieda . Wylorowac ta mcokolwiek jest bardzo trudno albo cala ekipa leci za tobą albo nikt. Ja polecam w teamie 1. Wojownik 2. Łowca. 3. Mag/Czraownik 4. Kapłan/Druid.

Ostatnio edytowany przez ragafewee - 06-07-2005 o 17:52.
ragafewee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-07-2005, 18:27   #8
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

@UP
ja nigdy to teamu nie bralem wojaka ja zawsze albo same magi, albo lucznicy+magowie/druidzi...
a tak na marginesie chcial znow w to pograc, szukalem, ale znalazlem tylko pudelko(tak to jest jak sie plyt do pudelek na miejsce nei odklada)
stary 06-07-2005, 18:32   #9
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

@Dwime-no co ty, solo BG(2 i To no problem! Tylko trzeba bariere zdjac... Bez modow utrudniajacych, to mnichem przejdziesz bez jednego loada Czarownikiem wymieciesz wszystko co sie rusza zanim sie kapniesz ze sie wrog na ekranie pojawil. w/m/z (wojownik/mag/zlodziej) to juz w ogole
@topic-kazdy RPG z enginem Infinity mozna przejsc solo. Jesli w RPGu jest cos takiego jak bariera expa, nalezy ja najpierw zdjac(poszukaj w necie)... A potem juz betka. Jest to opcja dla ludzi nieco bardziej zaawansowanych. Trzeba dobrze gospodarowac czarami, przedmiotami etc. Poczatki beda cholernie ciezkie ale potem juz sie tak wyrobisz, ze nikt ci nie podskoczy. Powodzenia!
stary 06-07-2005, 18:56   #10
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

@Matheous
Ja tu mówie o graniu bez wspomagaczy. Inaczej to żadna zabawa(tak jak granie w BG z kodami....brrrr
stary 06-07-2005, 21:03   #11
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Ja tez. No chyba, ze wspomagaczem nazywasz zdjecie bariery? No cos ty, ja zawsze zdejmuje bariere, bo ona jest tak nierealnie niska, ze wystarczy wykonac 1/3 subquestow i juz masz full, nawet jak grasz 4 osobowa druzyna(mowie o BG 1 i 2)... Tak ci to przeszkadza? Dla mnie to juz jest normalka, robi tak chyba 80% ludzi
Kodow nie uzywam nigdy.
A mody? Gdy gra dla ciebie jest za latwa, instalujesz mody utrudniajace, gdy za krotka lub po prostu chcesz nowych wrazen-instalujesz mody z nowymi questami i NPCami I gitara
Zamierzam niedlugo instalnac BG2 i nawalic sobie najpopularniejsze mody Trzymajcie kciuki -.^
<sorki za offtop>
stary 06-07-2005, 23:35   #12
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwimenor
@Matheous
Ja tu mówie o graniu bez wspomagaczy. Inaczej to żadna zabawa(tak jak granie w BG z kodami....brrrr
BG i kody ?!Boże,to by była dewastacja !!
I masz racje,granie ze wspomagaczami to już nie jest przyjemność...
@Topic:
ID2...hmm,według mnie da się przejść solo,ale...ciężko nawet.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania