Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-06-2005, 22:02   #1
Deythwen
Użytkownik Forum

Deythwen's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: Dan00bia
Domyślny Minotaur Pyramid - co i jak?

Tak jak w temacie, mógłby mi ktoś powiedzieć co moge spotkać w Minotaur Pyramid (tej na północ od Darashia). Ile poziomów, jakie potwory na jakim poziomie? Bo chce tam się wybrać, ale boje się zmasowanego ostrzału Archerów lub Magów
ps. zaznaczam że tematu o tej piramidzie nie było, chyba że ktoś jakos dziwnie go nazwal

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2005, 22:07   #2
Kret master
Użytkownik Forum

Kret master's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005

Cool ni dy rydy ;]

tym sorcem nie dasz rady ;] chyba ze duzo uhow i to nie jest piramida =) [chyba] na ladzie sa same minosy ale troche ich tam jest poziomy wyzej (2) tez same mino a juz pod ziemia na -1 masz 2 mino guardy i chyba 4 mino i sa jeszcze bodajze 3 poziomy w dol (na ostatnim quest dlatego nie bede sie bardziej rozpisywal co tam jest. ah i jeszcze cos : jezeli na tibia.pl czegos takiego nie ma to lookaj na tibia.xx.pl , tam masz w dziale questy pieknie rozrysowane co? gdzie? i jak? wrac z ssami
Kret master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2005, 22:10   #3
B_O_B_E_K
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 06 2005

Domyślny

eeee będziesz miał mały problem ,jezeli chcesz schodzić niżej niż drugi poziom,a tak pozatym wydaje mi się że był już taki temat!
No ale juz powiem co tam jest

powierzchnia-minosy same
1-minosy i chyba 2 mino guardy
2-mino guardy i archery
3-mino magi,archery i guardy
4-chyba mumia

tyle ci wystarczy
B_O_B_E_K jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2005, 22:13   #4
Kret master
Użytkownik Forum

Kret master's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005

Żarówka chyba nie

z tego co wiem to na samym dole mumia jest z minoskami (maybe ;/ )
Kret master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 01:15   #5
Wikt
Użytkownik Forum

Wikt's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!

Stan: Niegrający
Poziom: 69
Wikt ma numer GG 1491750
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kret master
ah i jeszcze cos : jezeli na tibia.pl czegos takiego nie ma to lookaj na tibia.xx.pl , tam masz w dziale questy pieknie rozrysowane co? gdzie? i jak?
Odradzam reklamowanie tutaj konkurencji, bo Tibia.xx.pl to strona nielegalna. Dają wszystkie cheaty do Tibii, i spoilują questy. =|
stary 28-06-2005, 01:30   #6
lukaszby
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 03 2005

Domyślny

[quote=Kret master]tym sorcem nie dasz rady ;] chyba ze duzo uhow

A ja właśnie takim sorcem tam expiłem. Miałem 1 bp uh i 5+bp gfb. Jesli się troszke uważa i nie szarżuje to bez problemu moż na na -2 zejść. A jeśli sie ma do tego niewidke (ja nie miałem), to juz w ogole moż na się czuć tak jak Pan.

Z tymi gfb i uhami zrobiłem tam prawie 2 lvl. Tylko trzeba umiejętnie lurować sobie potworki

Pozdrawiam, Łukasz
lukaszby jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 01:36   #7
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Na najniższym (-4) poziomie są bodajże 4 pokoje: w jednym 4-5 mino magów, w drugim chyba 3 archery + 1 mino mag + 2-3 guardy, w trzecim parę guardów, a w czwartym mumia. W każdym razie jest dość ciężko, trzeba uważać i iść tylko bez lagów. W sumie przy dużym ryzyku śmierci i dużej straty run leczniczych (mino mage widzi niewidzialnych i to nie jest przyjemne) wyprawa dla takiego maga na lev 18 wydaje mi się nieopłacalna.
stary 28-06-2005, 16:10   #8
Shielan
Guest

Domyślny Radze iść

Według mnie warto tam pójść choćby dlatego, ze bedziesz miał niezapomniane przeżycia. Byłem tam kilka razy, między innymi 19 sorkiem. Naładowałem się manasami, gfb, uhami i kilka sd na magi. Udało mi się nawet zrobić tamtejszego questa. Co z tego, że wydałem dużo loot sie nie zwrócił, czyli po prostu bylo to nieopłacalne. Nie wszystko w tibi musi sie opłacać, więc zamiast liczyć każde gp warto grac tak by sprawiało to radość

P.S. to mój pierwszy post
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 16:23   #9
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Wczoraj pisałem to w innym temacie ;]. Jest dokładnie tak jak Raynold napisal, nie opłaca ci się schodzić na dół. Chyba że do -2 poziomu na niewidce.
stary 30-06-2005, 10:37   #10
Wicher
Użytkownik Forum

Wicher's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Szczecin

Imię: Wicheer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Green League
Świat: Furora
Poziom: 85
Skille: 89/87
Poziom mag.: 6
Domyślny

Ja tam szedłem na questa na 16lvlu knightem z 14 palkiem (ahh te początki serwa ) i jakoś daliśmy radę, więc ty też powinnieneś dać radę, no chyba że zlamisz. Na niewidce możesz z gfb tam na luzach expić na piętrach -1 i -2 (jest dużo minosów, mino guardów i archerów). A bez niewidki na ziemi i na piętrach +1 i +2 bo tam są tylko minosy. Odradzam Ci jednak wchodzenia na piętro -3, bo tam masz na wejście 4 mino magi i może być ciężko, udało by ci się to zabić tylko jakbyś robił up/down i gfb, ale musiałbyś uważać bo jakbyś dostał od każdego z explo to dead gwarantowany . Na piętrze -4, jest tak jak pisał Raynold, więc niebęde powtarać .
Jednak ogólnie to to niejest jakieś super miejsce do expienia.

Ostatnio edytowany przez Wicher - 30-06-2005 o 10:39.
Wicher jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania