|
Notki |
Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Witam.
Domyślam się, że są lepsze fora do uzyskiwania takich informacji, ale jakoś nie mogę takowego znaleźć ![]() ![]() Oczywiście mógłbym wybrać opcję wyżej, ale klikanie 4000 razy na różowy kolor nie jest rzeczą przyjemną. A więc: Zna ktoś takowy 'numer', albo wie, jak go uzyskać? Dziękuję i pozdrawiam, Cebix. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2005
Lokacja: Rzeszów
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Dobre nawet fajne
![]()
Chesz zobaczyć opis?? Kliknij F13 ![]() ![]() Nie masz co robić?? KLIKNIJ!! co ci szkodzi?? nie umiesz czy co?? szybko kliknij nie bój sie (nie bądź noobem kliknij) mam nadzieje że klikniesz ![]() ![]() ![]() www.bodzioziom.fora.pl wejdz na nowe forum i pisz posty na nim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Masz jakiś sprite z tibii z tym kolorem?
Nie bawię się w grzebanie w tym, więc sam sprawdzić nie mogę, ale jeśli masz sprite'y rozpakowane to napisze jak to zrobić. - otwórz dowolny ze sprite'ów w paincie - za pomocą narzędzia 'wybierz kolor' kliknij na kolor przezroczystosci - wejdz do kolory->edytuj kolory->definiuj kolory niestandardowe bedzie tam wybrany kolor, ktory zaznaczyles i w polach czerw,ziel,nieb wpisane dziesietnie wartośći RGB (każda w zakresie 0-255) Dla różowego będzie to coś w okolicach 255,0,255 teraz nie wiem, jak ten kolor masz wpisywac w tym okienku które pokazałeś. Jest ono dosyć małe więc może musisz to przekonwertować na hexy. Podany wyżej kolor w hex zapisany będzie tak: FF00FF
always be prepared for unexpected... This will make your life easier. Ostatnio edytowany przez Bonastick - 12-07-2005 o 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Tak, mam sprite'y z tym kolorem.
2. Hehe, to że akurat 255,0,255 to wiedziałem ![]() ![]() 3. Próbowałem wpisać, ale IrfanView wyskoczył z wiadomością, że w to pole można tylko cyfry wpisywać :/. A na dodatek w to pole można wpisać tylko 4 cyfry :S. Nie wiem, w ogóle o co tam chodzi ![]() Pozdrawiam, Cebix. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() to moze to:
http://www.netzone.wero.pl/artykuly/tlo.html Tej wiedzy nie jestem pewien ale: gif ma 8 bitowa palete, wiec najprawdopodobniej masz tam wpisac numer od 0 do 255. Jednak te 256 kolorów moze byc wybrane z pelnej 24-bitowej palety, a z tego jak dla mnie wynika, że w każdym obrazku ten kolor przezroczystosci moze byc przydzielony dla innego numeru.
always be prepared for unexpected... This will make your life easier. Ostatnio edytowany przez Bonastick - 12-07-2005 o 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wielkie dzięki, zadziałało
![]() ![]() Masz u mnie browca ![]() EDIT: Przeczytałem twojego posta zanim go zedytowałeś ![]() ![]() EDIT2: A jednak miałeś rację ![]() Pozdrawiam, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 12-07-2005 o 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
|
![]() Prosze cię bardzo - numerek to #FF00FF (jeśli o to chodzi). Jeżeli ktoś mnie ubiegł to sorki
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Mogę tylko czysto teoretycznie poradzić znelezienie programu który będzie pozwal wybierać kolor przezroczystosci nie po numerze 8-bitowym, ale po numerze 24-bitowym (z pełnej palety), czyli podawałbyś wspamniane już FF00FF. Ale jaki program na to pozwala i czy jest taki program, tego już nie wiem.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobrze, poszukam czegoś takiego, anuż coś się znajdzie
![]() A tu taki pierwszy programik, który mi się natknął: http://www.emu8086.com/giffy/ Tak tylko podaję linka, może komuś innemu się kiedyś przyda, a ja go sobie potestuję ![]() EDIT: No dobra, programik działa, ale ma jedną wadę... Nie mogę nim konwertować wielu plików naraz... :/. No trudno, trzeba szukać dalej. EDIT2: Ok, znalazłem inny programik, przetestowałem, sprawdziłem, co zrobił z plikami i... działa ![]() ![]() Dzięki i pozdro, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 12-07-2005 o 20:14. |
![]() |
![]() |